Ντουμπάι: Ενοχλεί η γύμνια του «Δαβίδ»

Ντουμπάι: Ενοχλεί η γύμνια του «Δαβίδ»

Μέχρι και εσώρουχο σκέφτηκαν να φορέσουν στο άγαλμα - πιστό αντίγραφο του έργου του Μιχαήλ Άγγελου 

Μόνο το κεφάλι και τους ώμους από το άγαλμα θα μπορούν να δουν οι επισκέπτες της έκθεσης, χάρη στην πονηρή λύση των οργανωτών που κράτησαν τα απόκρυφα σημεία μακριά από τα βλέμματα των πολλών.

Ενα ακριβές αντίγραφο του «Δαβίδ», του εμβληματικού έργου του Μιχάλη Αγγελου, έφτασε στο Ντουμπάι για να εκτεθεί μόνιμα στο Dubai Expo. 

Αριστούργημα το δίχως άλλο το ύψους 5,5 μέτρων άγαλμα, αλλά με ένα προβληματάκι που ενοχλεί τις τοπικές Αρχές. Ο «Δαβίδ» είναι γυμνός και αυτό μάλλον δεν είναι ανεκτό στα Εμιράτα. Βρέθηκε πάντως μια λύση. Ο επισκέπτης της έκθεσης στο Ντουμπάι θα βλέπει τον «Δαβίδ» μισό και όχι ολόκληρο όπως στη Φλωρεντία. Αυτό γιατί τον έχουν τοποθετήσει σε μια προθήκη με κολώνες και γυαλί που εκτείνεται σε δύο ορόφους, γράφουν οι Times. 

45676787
Φώτο: threader.app

Στον επάνω όροφο από το άγαλμα είναι ορατοί οι ώμοι και το κεφάλι. Τα απόκρυφα σημεία είναι ορατά μόνο από τον κάτω όροφο, ο οποίος είναι ανοιχτός μόνο σε VIP και διπλωμάτες. Το αντίγραφο είναι φτιαγμένο από ρητίνη με τη μέθοδο 3D printing και φέρει επικάλυψη από μαρμαρόσκονη.  Προηγήθηκαν… 100.000 «σαρώσεις» από το λέιζερ τρισδιάστατου ψηφιακού σκάνερ. 

Οι ιθύνοντες της EXPO ήλθαν σε πολύ δύσκολη θέση όταν άνοιξαν τη συσκευασία και είδαν το άγαλμα, ανέφερε Ιταλός στη La Repubblica. Σκέφτηκαν μάλιστα να φορέσουν στον Δαβίδ εσώρουχο ή να ζητήσουν κάποιο άλλο έργο. Αναρωτιέται βέβαια κανένας τι περίμεναν να δουν, όταν ζητούσαν αντίγραφο του συγκεκριμένου πασίγνωστου έργου. 

Πηγή

Loader