Ντρέπονται να κάνουν το τεστ για να μην τους δουν οι γείτονες

Ντρέπονται να κάνουν το τεστ για να μην τους δουν οι γείτονες

Αρχίζει αύριο στον Δήμο Αραδίππου στοχευμένη λήψη δειγμάτων για κορωνοϊό

Αρχίζει αύριο στον Δήμο Αραδίππου η λήψη δειγμάτων από δημότες για εξέταση κορωνοϊού, ύστερα από τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων στη περιοχή, δήλωσε ο Δήμαρχος Αραδίππου Ευάγγελος Ευαγγελίδης.  

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ, ο κ. Ευαγγελίδης ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα "με τον Υπουργό Υγείας και σε συνεννόηση με τον Δήμο Πάφου, αποφασίστηκε όπως το Υπουργείο επιδοτήσει τη διενέργεια της εργαστηριακής εξέτασης για κορωνοϊό, στους κατοίκους των δύο Δήμων. Η ενέργεια αυτή γίνεται μετά τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού τόσο στην πόλη και επαρχία Πάφου όσο και στον Δήμο Αραδίππου».

Πρόσθεσε ότι ο Υπουργός «μας ενημέρωσε πως λειτουργοί της Μονάδας Επιδημιολογικής Επιτήρησης θα επικοινωνήσουν μαζί μας άμεσα, ώστε να καταρτιστεί συγκεκριμένο πλάνο, ώστε να γίνει στοχευμένος έλεγχος στον πληθυσμό τόσο του Δήμου Αραδίππου όσο και του Δήμου Πάφου. Επιπλέον θα οργανωθούν κλιμάκια σε συνεργασία με τους Δήμους για τη λήψη δειγμάτων, η οποία θα αρχίσει αύριο».

Σημείωσε ακόμα ότι «πολύ πριν τεθούν σε ισχύ τα απαγορευτικά μέτρα και Διατάγματα της κυβέρνησης για την κυκλοφορία των πολιτών, είχαμε λάβει από μόνοι μας κάποια μέτρα απαγορεύοντας συγκεντρώσεις και κάθε είδους συνάξεις και εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί από τον Δήμο. Τα κρούσματα στην Αραδίππου ξεκίνησαν πριν από αρκετό καιρό και ξέφυγαν από τον έλεγχο, χωρίς να διενεργηθεί οποιαδήποτε δειγματοληψία από τις αρμόδιες αρχές».

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, «ο κόσμος ντρέπεται να προχωρήσει και να κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις για τον κορωνοϊό. Αυτό αποδείχθηκε περίτρανα χθες που ήταν η πρώτη ημέρα, κατά την οποία σε συνεργασία με ιδιωτικό χημικό εργαστήριο και επιδοτημένα από τον Δήμο Αραδίππου, λαμβάνονταν δείγματα από κόσμο που πίστευε πως είχε συμπτώματα του συγκεκριμένου ιού».

Είπε ακόμα ότι «πολύ λίγα άτομα ενδιαφέρθηκαν για να κάνουν τις συγκεκριμένες εξετάσεις αφού λόγω νοοτροπίας δεν επιθυμούσαν να βγουν από τα σπίτια τους και να δουν οι γείτονες, οι φίλοι και συγγενείς ότι είχαν συμπτώματα. Τα περισσότερα τηλέφωνα που πήραμε από άτομα που ενδιαφέρθηκαν για εξετάσεις, έγιναν από απόκρυψη» είπε και χαρακτήρισε «υπεύθυνους τους πολίτες που θα ενδιαφερθούν να κάνουν το τεστ για κορωνοϊό».  

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Ευαγγελίδης είπε πως «τα τρία πρώτα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν στην Αραδίππου υπέστησαν μπούλινγκ από συνδημότες, φίλους και συγγενείς, με αποτέλεσμα ολόκληρες οικογένειες να κλειστούν στα σπίτια τους και να μην μπορούν να βγουν για να αγοράσουν τα απαραίτητα για να επιβιώσουν. Ο κόσμος επιτέλους πρέπει να σπάσει τα ταμπού ώστε να τερματιστεί η φοβία που κυριαρχεί στο κοινό για τον κορωνοϊό».

Ο Δήμαρχος κάλεσε «τον κόσμο που θεωρεί ότι έχει κρούσματα κορωνοϊού να προσέλθει για να κάνει τις εξετάσεις» ενώ απηύθυνε «έκκληση στο κοινό να κλειστεί στα σπίτια του για να σπάσουμε την αλυσίδα του κορωνοϊού. Οι δημότες και γενικά όλος ο κόσμος δεν πρέπει να πραγματοποιούν επισκέψεις όχι σε συγγενείς και φίλους αλλά ούτε καν στους ηλικιωμένους γονείς τους, γιατί αυτοί πρέπει πάνω απ’ όλα να προστατευθούν».  

Είπε ακόμα ότι ο πρώτος που θα κάνει αύριο το τεστ θα είναι ο ίδιος αφού λόγω του αξιώματος του συναναστρέφεται με αρκετό κόσμο και θα ακολουθήσουν οι εργαζόμενοι στον Δήμο Αραδίππου, ενώ θα συμβουλεύσει τους δημότες να κάνουν το ίδιο.  

Ερωτηθείς για το κατά πόσον γίνονται στην Αραδίππου οικογενειακές συγκεντρώσεις παρά τους περιορισμούς στις μετακινήσεις, ο Δήμαρχος απάντησε πως ο ίδιος δεν έχει υπόψη του «να έγιναν τέτοιου είδους συγκεντρώσεις. Ωστόσο από δικά μου στοιχεία περισσότερα από 15 κρούσματα κορωνοϊού υπήρχαν στην Αραδίππου πολύ πριν τεθούν σε ισχύ τα περιοριστικά Διατάγματα του Υπουργείου Υγείας για τις μετακινήσεις πολιτών».

ΚΥΠΕ

Loader