Ο 55χρονος που προσπαθεί για 26η φορά να μπει στο πανεπιστήμιο των ονείρων του

Ο 55χρονος που προσπαθεί για 26η φορά να μπει στο πανεπιστήμιο των ονείρων του

Δεν εγκαταλείπει τους στόχους του

O Liang Shi έχει επιχείρηση οικοδομικών υλικών στην Chengdu της Κίνας.

Αν και ο 55χρονος έχει αρκετά χρήματα για να κάνει ό,τι θέλει, αλλά δεν αισθάνεται απόλυτα ικανοποιημένος. Αυτό συμβαίνει επειδή ονειρευόταν να εισαχθεί στο Πανεπιστήμιο της επαρχίας του από τότε που ήταν έφηβος, και δεν έχει ακόμη πετύχει τον στόχο του. Επικεντρώνεται μόνο στη σκληρή μελέτη για τις φετινές εξετάσεις εισαγωγής στο πανεπιστήμιο, οι οποίες ονομάζονται Gaokao. Θα είναι η 26η προσπάθειά του να τις περάσει.

Ακολούθησε την Avant-Garde στο Instagram

Ακολούθησε την Avant-Garde στο Facebook

Ο ίδιος λέει: «Δεν έχω κανένα πρόβλημα να μάθω ιστορία και γεωγραφία μέχρι στιγμής. Αν μπορέσω να μπω σε ένα σχολείο που μου αρέσει, θα τελειώσω αυτή τη ”μακρά πορεία” του gaokao και θα πάω στο πανεπιστήμιο. Διαφορετικά, θα συνεχίσω να παίρνω μέρος στο gaokao».

Διάβασε Επίσης: «Ο πατέρας μας»: Η νέα αληθινή ιστορία που παρουσιάζει το Netflix

Το gaokao θεωρείται από πολλούς ως η δυσκολότερη εξέταση εισαγωγής σε πανεπιστήμια στον κόσμο, με εκατομμύρια φοιτητές να ανταγωνίζονται για έναν περιορισμένο αριθμό διαθέσιμων θέσεων στα κορυφαία πανεπιστήμια της Κίνας. Πολλοί γονείς πιστεύουν ότι αυτές οι εξετάσεις μπορούν να καθορίσουν το μέλλον των παιδιών τους.

 

 

Πηγή

 

Πηγή φωτό

Loader