Ο Άγιος Βασίλης θα έρθει με Zoom

Ο Άγιος Βασίλης θα έρθει με Zoom

Ενα ακόμα θύμα της πανδημίας είναι και ο αγαπημένος άγιος των παιδιών. Τα φετινά Χριστούγεννα ο καλοκάγαθος ηλικιωμένος με την κόκκινη στολή και τη λευκή γενειάδα δεν θα ταξιδέψει με το έλκηθρό του. Θα μείνει στο σπίτι του και θα συναντήσει τους μικρούς φίλους του online

Πέντε άνδρες ντυμένοι Αϊ-Βασίληδες μπαίνουν σε μια αίθουσα στο Λονδίνο, η οποία είναι στολισμένη χριστουγεννιάτικα.

Στην αίθουσα υπάρχουν επίσης ορισμένα ξύλινα γραφεία, πάνω στα οποία υπάρχουν φορητοί υπολογιστές και web κάμερες. Τέτοιες ημέρες, πέρυσι, οι άνδρες αυτοί έπαιρναν θέση σε μια πολυθρόνα κάποιου καταστήματος και φωτογραφίζονταν με τα παιδιά. Στην εποχή της πανδημίας πρέπει, όμως, να προσαρμοστούν και αυτοί στη νέα πραγματικότητα και έτσι κάθονται στα ξύλινα γραφεία και εκπαιδεύονται στην online επαφή με τους μικρούς θαυμαστές τους.

1

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Guardian, οι εταιρείες που οργανώνουν χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις πραγματοποιούν σεμινάρια στους Αϊ-Βασίληδες με τους οποίους συνεργάζονται ώστε αυτοί να έρχονται εφέτος σε επαφή με τα παιδιά μέσω βιντεοκλήσεων. Μία από αυτές τις εταιρείες είναι η Ministry of Fun, η οποία στην εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων οργανώνει χιλιάδες εμφανίσεις Αϊ-Βασίληδων σε όλη τη Βρετανία. Μεγάλα καταστήματα, ανάμεσά τους και το Harrods, που θεωρείται σήμα κατατεθέν της εορταστικής περιόδου στο Λονδίνο, προσλαμβάνουν Αϊ-Βασίλη την εορταστική περίοδο από τη Ministry of Fun.

«Η φετινή χρονιά δεν θα είναι καλή για όσους εργάζονται ως Αϊ-Βασίληδες. Παρόλα αυτά, όλοι χρειαζόμαστε λίγη μαγεία στη ζωή μας. Για αυτό, λοιπόν, ασχοληθήκαμε φέτος με το να βρούμε κάποιες λύσεις, ώστε να μη χάσουν τα παιδιά την ευκαιρία να συναντήσουν τον Αϊ-Βασίλη» δηλώνει ο Τζέιμς Λόβελ, ένας κομπέρ με άριστη γνώση της τεχνολογίας και των υπολογιστών, ιδρυτής της Ministry of Fun.

Η εταιρεία ανέμενε φέτος μείωση των αιτημάτων για φυσική παρουσία Αϊ-Βασίλη σε ποσοστό 90% και έτσι αποφάσισε να δημιουργήσει μια online εμπειρία για τα παιδιά. Αφού ολοκληρώσουν 32 εργασίες διαφόρων ειδών που θα τους ανατεθούν, τα παιδιά θα επικοινωνήσουν με κάποιον από τους Άη-Βασίληδες της εταιρείας μέσω βιντεοκλήσης. Την ίδια προσέγγιση έκανε και η εταιρεία διοργάνωσης χριστουγεννιάτικων Great Grottos που ανέπτυξε το δικό της πρόγραμμα βιντεοκλήσεων παιδιών με τον Αϊ-Βασίλη.

Ο Αϊ-Βασίλης θα αφήσει στην ησυχία τους φέτος τους ταράνδους και θα μείνει στο σπίτι του επικοινωνώντας με τους μικρούς του φίλους ηλεκτρονικά 

45

Όπως φαίνεται, όμως, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί με την τηλεκπαίδευση καλούνται να τα αντιμετωπίσουν και οι Αϊ-Βασίληδες τη φετινή χρονιά. Ορισμένοι από αυτούς θα συμμετέχουν σε online προγράμματα, έχουν ήδη φροντίσει να διαθέτουν τον κατάλληλο τεχνολογικό εξοπλισμό, γρήγορες συνδέσεις στο Internet, αξιόπιστες πλατφόρμες βιντεοκλήσεων κ.λπ. ώστε η επικοινωνία τους με τα παιδιά να είναι ικανοποιητική οπτικοακουστικά και φυσικά απρόσκοπτη.

«Δεν είναι εφικτό να αναπαραχθούν η ατμόσφαιρα και η μαγεία των Χριστουγέννων μέσα από μια διαδικτυακή επικοινωνία, αλλά θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να το πετύχουμε. Ισως μάλιστα η online επαφή των παιδιών με τον Αϊ-Βασίλη να αποδειχθεί πιο ευχάριστη και βολική για τα πολύ μικρά παιδιά, που κουράζονται και γκρινιάζουν περιμένοντας στις μεγάλες ουρές που σχηματίζονται για να τον δουν, αλλά και τους γονείς, που επίσης κουράζονται περιμένοντας» λέει ο Μάθιου Γουάιζ, στέλεχος της Great Grottos.

Πηγή

Loader