Ο άγνωστος κίνδυνος για τους σκύλους τον χειμώνα

Ο άγνωστος κίνδυνος για τους σκύλους τον χειμώνα

Η αιτία δηλητηρίασης

Όλο και πλησιάζουμε στον χειμώνα και το κρύο αρχίζει να κάνει την εμφάνισή του.

Πολλές είναι οι φορές χαϊδεύουμε τα κατοικίδια μας φορώντας τα θερμαντικά μας γάντια μη ξέροντας πως άθελα μας, μπορεί να του κάνουμε κακό ή ακόμη και να το σκοτώσουμε. 

Σε περίπτωση βαρύ χειμώνα, είτε μένεις σε πόλη είτε σε ορεινή περιοχή, όπου το κρύο γίνεται πιο έντονο, μη χρησιμοποιήσεις θερμαντικό χεριών και μετά πιάσεις να τον σκύλο σου! Υπάρχει ο κίνδυνος να δηλητηριαστεί και να φύγει από τη ζωή! 

Οι ειδικοί τον τελευταίο καιρό προειδοποιούν τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων για τους κινδύνους που θέτουν ορισμένα χημικά θερμαντικά χεριών για τα ζώα αφού ένα κουτάβι στην Αλάσκα αρρώστησε πέρυσι από την κατανάλωση ενός τέτοιου είδους προϊόντος. 

Διάβασε Επίσης H «σκανδαλώδης» ευρωπαϊκή καμπάνια που έφαγε «Χ» 

Τον Νοέμβριο του 2020, τα δύο παιδιά του Jaime Smith και οι φίλοι τους από τη γειτονιά βγήκαν έξω για να παίξουν στην πίσω αυλή με το Buoy το κουτάβι τους, το οποίο η οικογένεια είχε πρόσφατα υιοθετήσει. Τα παιδιά επέστρεψαν για λίγο μέσα στο σπίτι ώστε να βάλουν θερμαντικό χεριών γιατί δεν άντεχαν το τσουχτερό κρύο. 

Έπειτα, τα παιδιά βγήκαν ξανά έξω να παίξουν με το κουτάβι τους και αφού τελείωσαν το παιχνίδι, ο Buoy άρχισε να κάνει εμετό. «Έμοιαζε με μαύρη πίσσα, αλλά καταλάβαμε αμέσως πως ευθυνόταν το θερμαντικό χεριών». 

Η οικογένεια του Buoy τον πήγε στο PET Emergency Treatment στο Anchorage, όπου οι εξετάσεις αποκάλυψαν ότι «μεγάλη ποσότητα προϊόντος σιδήρου» παρέμενε στο γαστρεντερικό σωλήνα του, συμπεριλαμβανομένου του στομάχου και των δύο εντέρων.Αφού πέρασε τη νύχτα στο νοσοκομείο και νοσηλεύτηκε για μια εβδομάδα, ο Buoy τελικά ανάρρωσε. 

Διάβασε Επίσης Οι ΗΠΑ στο πλάι δημοσιογράφων που διώκονται με στόχο τη φίμωση 

Η Δρ. Ahna Brutlag, πιστοποιημένη από το διοικητικό συμβούλιο κτηνίατρος και τοξικολόγος στη γραμμή βοήθειας Pet Poison, πιστεύει ότι ο Buoy «ήταν πολύ τυχερός» που οι Smiths ανέλαβαν δράση κατευθείαν. 

«Τα θερμαντικά χεριών περιέχουν σίδηρο και η κατάποση μπορεί να οδηγήσει σε έμετο, γαστρεντερικό έλκος, σοκ, καρδιαγγειακή διαταραχή και ηπατική βλάβη», δήλωσε η Brutlag.  

Πηγή

Loader