Ο Άλεκ Μπάλντουιν κατηγορείται και επίσημα για ανθρωποκτονία από αμέλεια

Ο Άλεκ Μπάλντουιν κατηγορείται και επίσημα για ανθρωποκτονία από αμέλεια

Απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βάρος του Μπάλντουιν και της οπλουργού του «Rust»

Ο Άλεκ Μπάλντουιν κατηγορείται πλέον και επισήμως για ανθρωποκτονία από αμέλεια, για τον θανάσιμο τραυματισμό της Χαλίνα Χάτσινς, στα γυρίσματα της ταινίας «Rust».

Η εισαγγελία απήγγειλε κατηγορία για ανθρωποκτονία από αμέλεια σε βάρος τόσο του Άλεκ Μπάλντουιν όσο και της Χάνα Γκουτιέρες Ριντ, η οποία ήταν οπλουργός του «Rust». Σε μία πρόβα για σκηνή της ταινίας, στο Νέο Μεξικό, έπειτα από πυροβολισμό από το όπλο που κρατούσε ο πρωταγωνιστής και παραγωγός του φιλμ, η κινηματογραφίστρια Χαλίνα Χάτσινς τραυματίστηκε θανάσιμα.  

Στις 19 Ιανουαρίου η εισαγγελέας Μέρι Κάρμακ Άλτουις είχε ανακοινώσει ότι θα απαγγείλει τις κατηγορίες σε βάρος τους, έπειτα από μήνες ερευνών. Η εκπρόσωπος της εισαγγελίας, Χέδερ Μπρούερ, ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη, ότι έγινε αυτό το βήμα.  

Ο Άλεκ Μπάλντουιν αρνείται την ευθύνη

Ο Άλεκ Μπάλντουιν έχει αρνηθεί κάθε ευθύνη για τον μοιραίο πυροβολισμό, λέγοντας ότι δεν πάτησε ποτέ τη σκανδάλη, ενώ έχει υπογραμμίσει πως η Γκουτιέρεζ Ριντ ήταν εκείνη που έπρεπε να διασφαλίσει πως το όπλο δεν ήταν γεμάτο. 

Από την πλευρά της, η Γκουτιέρεζ Ριντ έχει δηλώσει πως έλεγξε ότι το όπλο είχε άσφαιρα προτού το δώσει στον βοηθό σκηνοθέτη, Ντέιβ Χολς. Ο τελευταίος σύμφωνα με τις καταθέσεις παρέδωσε το όπλο στον Μπάλντουιν, λέγοντας τη φράση «cold gun», που σημαίνει ότι ήταν ασφαλές να χρησιμοποιηθεί. 

Ο Χολς έχει κάνει συμφωνία με την εισαγγελία, αποδεχόμενος κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος και αναμένεται να συνεργαστεί με τις αρχές. Στις 13 Δεκεμβρίου ο ίδιος κατέθεσε πως η Γκουτιέρεζ Ριντ ήταν εκείνη που έδωσε το όπλο στο Μπάλντουιν και ότι εκείνος δεν είπε ποτέ τη φράση «cold gun». 

Loader