Ο Άλμπερτ Μπουρλά ξεκαθαρίζει μέχρι πότε θα είναι ο κορωνοϊός στις ζωές μας

Ο Άλμπερτ Μπουρλά ξεκαθαρίζει μέχρι πότε θα είναι ο κορωνοϊός στις ζωές μας

«Ο ιός είναι πλέον ενδημικός», τονίζει ο επικεφαλής της Pfizer

Σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε με τα στελέχη της Goldman Sachs, ο Άλμπερτ Μπουρλά διαβεβαίωσε πως ο κορωνοϊός θα είναι στις ζωές μας για αρκετά χρόνια.

Ο επικεφαλής της Pfizer διαβεβαιώνει πως για τα επόμενα 10 χρόνια, ο ιός θα βρίσκεται ανάμεσα και θα γίνει ενδημικός. Απαντώντας στο ερώτημα αν θα υπάρξει νέα μετάλλαξη πέραν από την Όμικρον, ο Μπουρλά απάντησε πως λίγοι είναι αυτοί που πιστεύουν πως δε θα συμβεί κάτι τέτοιο.

Για τα επόμενα 10 χρόνια ο κορωνοϊός θα είναι στις ζωές μας σύμφωνα με τον επικεφαλής της Pfizer, Αλμπερτ Μπουρλά. «Ο ιός δεν θα φύγει. Και μπορώ να μιλήσω για μια δεκαετία», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας σε συνέδριο με στελέχη της Goldman Sachs, εξηγώντας παράλληλα ότι έχει γίνει παντού ενδημικός.

Διάβασε Eπίσης: Μπομπ Σάγκετ: Βρέθηκε νεκρός σε ξενοδοχείο ο κωμικός ηθοποιός (avant-garde.com.cy)

Το δεύτερο που γνωρίζουμε, είπε, είναι ότι η τόσο η προστασία από το εμβόλιο όσο και από τη νόσηση διαρκούν λίγους μήνες. Αρχικά, είχε γίνει η πρόβλεψη δύο δόσεων συν μίας αναμνηστικής κι στη συνέχεια ετήσιο εμβολιασμό, για να διατηρηθούν καλά επίπεδα ανοσίας. «Αυτό αμφισβητείται σαφώς αυτή τη στιγμή, επειδή όπως βλέπουμε, η εμφάνιση νέων μεταλλάξεων ανοίγουν το ζήτημα της τέταρτης δόσης» είπε ο Μπουρλά. Πάντως, αν και διατηρεί αβεβαιότητες, εκτιμά ότι το πιθανότερο σενάριο προβλέπει ετήσιο εμβολιασμό, κάτι που όμως θα γίνει τα επόμενα χρόνια.

Η Pfizer, τόνισε «προχωρά ολοταχώς στην ανάπτυξη εμβολίου για την Omicron». «Νομίζω ότι υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να έχουμε ένα πολύ αποτελεσματικό εμβόλιο για την Omicron εντός του χρονοδιαγράμματος, μέχρι τον Μάρτιο», συμπλήρωσε. Ο επικεφαλής της Pfizer διαβεβαίωσε ότι το εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο για μαζική παραγωγή αυτόν τον χρόνο.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο νέας μετάλλαξης, ο Άλμπερτ Μπουρλά επισήμανε ότι ελάχιστοι άνθρωποι πιστεύουν ότι δεν θα υπάρξει νέα παραλλαγή στο μέλλον.

Πηγή

Loader