Ο «Απατεώνας του Tinder» “έκοβε” βόλτες και στη Λεμεσό

Ο «Απατεώνας του Tinder» “έκοβε” βόλτες και στη Λεμεσό

Η ιστορία και τα μπλεξίματα που είχε ο «Απατεώνας του Tinder» στην Κύπρο

Μέχρι και στο νησί μας έφτασε η φήμη του «Απατεώνα του Tinder», καθώς μετά την κυκλοφορία του ντοκιμαντέρ του Netflix άρχισαν να βγαίνουν μαρτυρίες που τον θέλουν να “έκοβε” βόλτες και στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε η Courtney Simmonds Miller, από το Ηνωμένο Βασίλειο, μιλώντας στο podcast «You can’t make this up» του Spotify, στην εκπομπή «The Making of a Swindler», ο «Tinder Swindler» ή αλλιώς Σάιμον Λεβιέβ έζησε και δούλεψε μαζί της στην Κύπρο το 2010. Οι δύο τους δούλευαν σε ένα μαγαζί σε mall της Λεμεσού και είχαν γίνει καλοί φίλοι. «Είχε πολλή πλάκα. Ήμασταν πολύ καλά φιλαράκια» δήλωσε η Courtney. 

Διάβασε Επίσης: Tinder Swindler: Ο μεγιστάνας του Tinder με τα λεφτά αισθήματα που εξαπατά γυναίκες

Συνεχίζοντας η Βρετανίδα ανέφερε ότι στον Σάιμον άρεσε πολύ η μόδα και τα “όμορφα πράγματα της ζωής”: «Ήταν λίγο εμμονικός με αυτά τα πράγματα, πάντα έβγαζε φωτογραφίες τον εαυτό του… πάντα ήταν έξω και πόζαρε… ξέρεις με τις κοπέλες». Όμως παρόλα αυτά, ο κόσμος δεν τον έπαιρνε στα σοβαρά επειδή ήταν λίγο ονειροπόλος.

Ωστόσο, το ταλέντο του να πείθει κόσμο ήταν πάντα ένα από τα χαρίσματα του, καθώς η συνάδελφος του θυμάται να της λέει γλυκόλογα και να της υπενθυμίζει πως είναι πολύ σημαντική για αυτόν. Έτσι, δεν άργησε να την βάλει και σε ένα από τα σχέδια που ετοίμαζε. «Μάλλον έκανε εξάσκηση πάνω μου, μπορεί να ήμουν το πρώτο άτομο που εξαπάτησε».

Σε λιγότερο από ένα χρόνο ο Ισραηλινός επέστρεψε στη χώρα του. Από εκεί πήρε τηλέφωνο την Courtney λέγοντας της ότι η οικογένεια του έχει μια αεροπορική εταιρεία και ο ίδιος ήθελε να επιστρέψει στην Κύπρο για να ανοίξει ορισμένες εταιρείες και εδώ. Στη συνέχεια, της ζήτησε να γίνει η προσωπική του βοηθός επικαλούμενος ότι «μόνο εκείνη και κανένα άλλο» μπορούσε να εμπιστευτεί. Έτσι, αφού συμφώνησαν στον μισθό που του ζήτησε, η Βρετανίδα δέχτηκε να συνεργαστούν. «Ακούγεται συναρπαστικό! Είμαι μέσα» είπε η Courtney και παραιτήθηκε από τη δουλεία της. 

Πρώτο βήμα της συνεργασίας τους ήταν η ενοικίαση μιας πολυτελέστατης BMW για να κυκλοφορεί. Έτσι, η - πλέον - προσωπική του βοηθός χρησιμοποίησε τα νούμερα μιας κάρτας που της είπε, μέσω τηλεφώνου, και ενοικίασε το αμάξι. «Νοικιάσαμε το αμάξι και όλα ήταν μια χαρά για περίπου ένα μήνα. Μέχρι που η εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων μας κάλεσε να επιστρέψουμε το όχημα και να υπογράψουμε κάτι χαρτιά».

Κάπου εκεί άρχισαν τα πρώτα προβλήματα, καθώς ο “απατεώνας” και η βοηθός του κατέληξαν στον αστυνομικό σταθμό ως ύποπτοι για χρήση κλεμμένων πιστωτικών καρτών. Κατά την ανάκριση ο Σάιμον χωρίς να χάσει την ψυχραιμία του διαδεβάιωνε την Βρετανίδα ότι όλα αυτά είναι μια μεγάλη παρεξήγηση και ότι θα λυθεί σύντομα, με την υπόθεση τελικά να οδηγείται στα δικαστήρια. Παράλληλα, ο Σάιμον φρόντισε να ξεμπερδέψει εύκολα, αφού πριν μπουν στο αστυνομικό τμήμα, της έδωσε το πορτοφόλι του με τις κάρτες, κι έτσι αυτές βρέθηκαν στην κατοχή της και όχι στη δική του. 

Διάβασε Επίσης: Τα θύματα του απατεώνα του Tinder κάνουν έρανο για τα χρέη τους

«Θυμάμαι έντονα να κάθομαι δίπλα του στο δικαστήριο και να του λέω “αν νοιάζεσαι πραγματικά για μένα πρέπει να μου πεις την αλήθεια, να μου πεις τι έκανες, γιατί πρέπει να βρω δικηγόρο”», σημείωσε η Courtney. Ενώ εκείνος της απαντούσε ότι δεν μπορούσε να πιστέψει πως έλεγε κάτι τέτοιο. «Δεν με εμπιστεύεσαι, δεν θα σε έβαζα ποτέ σε μια τέτοια θέση». Παρόλα αυτά, τελικά πέρασαν το βράδυ στη φυλακή.

Η Courtney για τα επόμενα τρία χρόνια “έτρεχε” στα δικαστήρια μόνη της προσπαθώντας να διαχειριστεί την κατάσταση, αφού ο Σάιμον έφυγε από τη χώρα. Μετά από πολλές δυσκολίες, - καθώς οι κάρτες βρέθηκαν στην κατοχή της -  η κοπέλα κατάφερε να αθωωθεί. Όπως αναφέρει, κατά τη διάρκεια της νομικής διαδικασίας, ο Σάιμον επικοινώνησε μαζί της μόνο μια φορά και τη διαβεβαίωσε ότι θα φρόντιζε ο ίδιος τις νομικές αμοιβές, πράγμα που φυσικά δεν έγινε ποτέ. 

Από τότε, η επόμενη φορά που η Courtney είχε νέα του ήταν όταν κυκλοφόρησε το ντοκιμαντέρ «Tinder Swindler» στο Netflix. 

 

Πηγή

Πηγή φωτογραφίας

Loader