Ο αστροφυσικός Neil deGrasse Tyson εντόπισε την Barbie Land στη Γη

Ο αστροφυσικός Neil deGrasse Tyson εντόπισε την Barbie Land στη Γη

Η ταινία διαδραματίζεται εν μέρει σε μία φανταστική χώρα που είναι γεμάτη με πλαστικούς φοίνικες και φωτεινά ροζ σπίτια

Ο αστροφυσικός Neil deGrasse Tyson χρησιμοποίησε την επιστήμη για να προσδιορίσει την πιθανή τοποθεσία της Barbie Land.

 

Σε μια ανάρτηση στο X (πρώην Twitter), ο Tyson παρατήρησε τον ήλιο, το φεγγάρι και τη βλάστηση της ταινίας για να προσδιορίσει πού θα ήταν ένα τέτοιο μέρος αν υπήρχε πραγματικά στη Γη.

«Στην ταινία Barbie, ο προσανατολισμός της σελήνης τοποθετεί τον κόσμο της Bardie μεταξύ 20 και 40 μοίρες στο βόρειο γεωγραφικό πλάτος στη Γη», έγραψε ο deGrasse Tyson. «Αυτό τοποθετεί τον κόσμο της περίπου κάπου ανάμεσα στο μισό νότιο τμήμα των ΗΠΑ και το αντίστοιχο βόρειο του Μεξικού. 

»Οι φοίνικες περιορίζουν περαιτέρω το γεωγραφικό πλάτος μεταξύ 20 και 30 μοίρες. Αυτό με τη σειρά του περιορίζει τις πιθανές τοποθεσίες του Barbie World στο Δυτικό Τέξας, στην Ακτή του Κόλπου των ΗΠΑ και στο βόρειο Μεξικό. Ο ήλιος και το φεγγάρι ανατέλλουν και δύουν, αντίστοιχα, πάνω από τον ωκεανό. Αν είναι στις ΗΠΑ, ο κόσμος της Barbie είναι κάπου στο αρχιπέλαγος του Φλόριντα Κις» έραψε στην ανάρτησή του ο αστροφυσικός.

 

Ενώ η ίδια η Barbie Land δε φαίνεται να τοποθετείται σε πραγματική τοποθεσία στην ταινία, η σκηνοθέτρια Γκρέτα Γκέργουιγκ και η ομάδα της είπαν στο Architectural Digest ότι το σχέδιο ήταν εμπνευσμένο από τον μοντερνισμό στο Παλμ Σπρινγκς.

Η σκηνοθέτρια δε, κατέρριψε κάθε ρεκόρ καθώς έγινε η πρώτη γυναίκα που ταινία της ξεπερνά το 1 δισ. δολάρια στο παγκόσμιο box office μόλις δύο εβδομάδες μετά την κυκλοφορία της Barbie. Η ταινία είναι η 53η ταινία όλων των εποχών που σημειώνει αυτό το ορόσημο.

 

Πηγή

Loader