O βασιλιάς Κάρολος επαναφέρει το "Trooping The Colour" μετά τη στέψη του

O βασιλιάς Κάρολος επαναφέρει το "Trooping The Colour" μετά τη στέψη του

Θα ιππεύσει στην επερχόμενη παρέλαση των γενεθλίων του στο Λονδίνο

Ο βασιλιάς Κάρολος πρόκειται να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής στο φετινό "Trooping The Colour”, το οποίο λαμβάνει χώρα αυτό το Σαββατοκύριακο.

Τη Δευτέρα, τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσαν ότι ο βασιλιάς θα ιππεύσει στην επερχόμενη παρέλαση των γενεθλίων του στο Λονδίνο το Σάββατο 17 Ιουνίου. Θα είναι η πρώτη φορά που ο Βρετανός μονάρχης θα αναλάβει αυτό το καθήκον για την ετήσια εκδήλωση από το 1986, όταν η βασίλισσα Ελισάβετ εκτέλεσε χρέη ιππέρα για τελευταία φορά στην πομπή με το αγαπημένο της άλογο Μπουρμέζ. Στα χρόνια που ακολούθησαν, η βασίλισσα επέλεξε να πάρει άμαξα - και το 2003, ο σύζυγός της, πρίγκιπας Φίλιππος ακολούθησε το παράδειγμα της. 

Αν και σταμάτησε να ιππεύει στο Trooping the Colour τη δεκαετία του 1980, η βασίλισσα Ελισάβετ παρέμεινε αφοσιωμένη ιππέας σε όλη της τη ζωή. Η ιστορική μονάρχης, η οποία πέθανε τον Σεπτέμβριο σε ηλικία 96 ετών, εθεάθη συχνά να κάνει χαλαρές βόλτες γύρω από τις βασιλικές κατοικίες της μέχρι και τα 90 της χρόνια. Το 2021, αναφέρθηκε ότι σταμάτησε να ιππεύει τα πόνι της λόγω "δυσφορίας", αλλά μια πηγή είχε αποκαλύψει ότι επέστρεψε στη σέλα τον επόμενο χρόνο.

Η βασίλισσα Ελισάβετ κληροδότησε το πάθος της για τα άλογα και την ιππασία σε μερικά από τα παιδιά και τα εγγόνια τους - τα οποία έχουν επιδείξει στο παρελθόν τις ικανότητές τους στην πομπή Trooping the Colour. Ο βασιλιάς Κάρολος, η πριγκίπισσα Άννα, ο πρίγκιπας Andrew και ο πρίγκιπας William έχουν ιππεύσει στην παρέλαση τα προηγούμενα χρόνια. Ο Κάρολος, η Άννα, 72 ετών, και ο William ιππεύσαν πιο πρόσφατα στην παρέλαση πέρυσι, ενώ ο Andrew συμμετείχε για τελευταία φορά το 2019. 

Η παραδοσιακή πομπή "Trooping the Colour” ακυρώθηκε το 2020 και το 2021 λόγω της πανδημίας αν και τα επίσημα δημόσια γενέθλια της βασίλισσας εξακολουθούσαν να γιορτάζονται με μικρότερους εορτασμούς στο κάστρο του Windsor. Τον Ιανουάριο του 2022, η βασίλισσα Ελισάβετ αφαίρεσε από τον πρίγκιπα Andrew τους στρατιωτικούς του τίτλους μετά το σκάνδαλο γύρω από τη σχέση του με τον Jeffrey Epstein - συμπεριλαμβανομένου του τελετουργικού του ρόλου ως συνταγματάρχη των Grenadier Guards, τους οποίους προηγουμένως εκπροσωπούσε στο Trooping the Colour. Η θέση αυτή έχει περάσει έκτοτε στη βασίλισσα Καμίλα. 

 

Πηγή

Loader