O Bob Dylan και ο Johnny Cash συνεργάστηκαν για πρώτη φορά με σκοπό να ηχογραφήσουν ένα άλμπουμ

O Bob Dylan και ο Johnny Cash συνεργάστηκαν για πρώτη φορά με σκοπό να ηχογραφήσουν ένα άλμπουμ

Τραγούδια που γράφτηκαν το 1969, κυκλοφόρησαν το 2019

Πριν από 51 χρόνια, σαν σήμερα, στις 18 Φεβρουαρίου 1969 ο Bob Dylan και ο Johnny Cash συνεργάστηκαν για πρώτη φορά για να ηχογραφήσουν ένα άλμπουμ με ντουέτα στο Nashville.

Οι συνεδρίες υποβλήθηκαν σε μεγάλο βαθμό με τα χρόνια και περιλαμβάνονται στη σύντομη λίστα θρυλικών ακυκλοφόρητων άλμπουμ όπως το ημιτελές “Smile” των Beach Boys, η αρχική έκδοση του “Let It Be” των Beatles και το πλήρες σετ “The Basement Tapes with the Band’ του Dylan. Τελικά, το 2019, οι κασέτες κυκλοφόρησαν ως μέρος της συλλογής, Bob Dylan (με τον Johnny Cash) – Travelin' Thru, 1967-1969: The Bootleg Series Vol. 15.

Στις 18 Φεβρουαρίου, ο Cash επισκέφτηκε τον Dylan στο Nashville's Columbia Recording Studios, ενώ ο Dylan ηχογραφούσε το θρυλικό άλμπουμ του Nashville Skyline. Ο Dylan και ο Cash ξεκίνησαν την κοινή συνεδρία παίζοντας μόνο από τρία τραγούδια πριν το ετοιμάσουν. Την επόμενη μέρα, ο Cash έπαιξε 20 τραγούδια με την ελπίδα να ηχογραφήσει ένα άλμπουμ με ντουέτα.

Τα τραγούδια που ηχογραφήθηκαν περιελάμβαναν γκόσπελ και παραδοσιακά, όπως τα  "Amen", "Careless Love", "You Are My Sunshine", "How High The Water" και "Just A Closer Walk With Thee", με πρώιμες επιρροές όπως του Jimmy Rodgers "T For Texas (Blue Yodel No. 1)", "Mystery Train" και "That's All Right Mama" του Elvis Presley και "That's All Right Mama" και του Carl Perkins "Matchbox".

Αν και το άλμπουμ Dylan-Cash δεν υλοποιήθηκε ποτέ, ο Cash συνέχισε να συνεισφέρει τις νότες της γραμμής στο Nashville Skyline του Dylan. Την ίδια χρονιά, ο Dylan ανταπέδωσε την χάρη εμφανιζόμενος στην τηλεοπτική εκπομπή The Johnny Cash και ερμηνεύοντας δύο νούμερα, το "I Threw It All Away" και το "Living The Blues", πριν κάνει ντουέτο με τον Cash στο "Girl From The North Country".

 

Πηγή κειμένου

Πηγή φωτογραφίας

Loader