Ο Δήμαρχος Αραδίππου ΣΗΜΕΡΑ το πρωί κοινώνησε

Ο Δήμαρχος Αραδίππου ΣΗΜΕΡΑ το πρωί κοινώνησε

Παρά τα σαφή διατάγματα και παρά το ότι είναι δήμαρχος στην πιο υψηλού κινδύνου περιοχή

Αναστατωσούλα επικρατεί στα σόσιαλ μίντια των Αραδιππιωτών, αφού ΣΗΜΕΡΑ το πρωί, Μεγάλο Σάββατο του 2020 (χρονιά κατά την οποία στον πλανήτη Γη επικρατεί πανδημία και οι οδηγίες των γιατρών για αποφυγή της θείας κοινωνίας και άλλων εκλησιαστικών τελετουργικών είναι ρητές και σαφείς ως προς την αποφυγή τους) ο Δήμαρχος της περιοχής με τα περισσότερα κρούσματα κατ' αναλογία πληθυσμού στην Κύπρο, μετέβη στην εκκλησία του χωριού και κοινώνησε.

Θα σκέφτηκε μάλλον πως το κάνει για να βοηθήσει ο θεός στον οποίο πιστεύει το χωριό και τη χώρα του, μόνο που η άσκηση των θρησκευτικών πιστεύω τέτοιες στιγμές, ειδικά από πολιτικούς, δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνεται αποδεκτή από τη στιγμή που ενδέχεται να προκαλέσει εξάπλωση του ιού. Υπάρχουν σε ισχύ διατάγματα και νομοθεσίες που πρέπει να εφαρμόζονται.

Είμαστε άλλωστε πολλές χιλιάδες οι πολίτες που θέλουμε να ζήσουμε σ' ένα κοσμικό κράτος, όπου τα θρησκευτικά πιστεύω θα είναι προσωπικά και όχι συλλογικά ζητήματα. Πόσο μάλλον όταν βρίσκονται σε ισχύ τόσο σαφή και αυστηρά περιοριστικά μέτρα εν μέσω πρωτοφανούς πανδημίας!

Στο 2:08 o Δήμαρχος:

Loader