Ο Δήμαρχος Λευκωσίας επιθεώρησε την προσβασιμότητα στη νέα Στασικράτους

Ο Δήμαρχος Λευκωσίας επιθεώρησε την προσβασιμότητα στη νέα Στασικράτους

Με τεχνικούς του Δήμου και την Οργάνωση Παραπληγικών

Επιμέρους στόχος της ανάπλασης, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, υπήρξε η διευκόλυνση της προσβασιμότητας πεζών και ΑμεΑ

Πρόσφατη ανακοίνωση του Δήμου Λευκωσίας αναφέρει ότι «με την ολοκλήρωση του έργου έχει αναβαθμιστεί η λειτουργικότητα και η αισθητική του αστικού περιβάλλοντος της περιοχής με νέο πλακόστρωτο, με νέα επίπλωση και νέο φωτισμό ενώ επιτεύχθηκε ο στόχος της δημιουργίας ενιαίων και μεγάλων πεζοδρομίων με εξάλειψη όλων των  ανισόπεδων σημείων μεταξύ ιδιωτικών, δημόσιων πεζοδρομίων και δρόμου, για να διευκολύνει την προσβασιμότητα των πεζών και των ΑμεΑ και να αυξήσει την επισκεψιμότητα».

Επίσης, «φυτεύτηκε μεγάλος αριθμός δέντρων με την εφαρμογή των αρχών του βιοκλιματικού σχεδιασμού, ενισχύοντας η σκίαση, αυξάνοντας τις ώρες που οι πεζοί επισκέπτες θα μπορούν να διακινούνται με  άνεση και με την ενσωμάτωση των υδάτινων στοιχείων, οι συνθήκες άνεσης και ελκυστικότητας της   περιοχής θα αναβαθμιστούν σημαντικά».  

Ταυτόχρονα, αναβαθμίστηκαν και βελτιώθηκαν όλες υπηρεσίες κοινής ωφελείας.  

Σύμφωνα με την εν λόγω ανακοίνωση, «οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις των οδών της περιοχής, δηλ. Στασικράτους, Μνασιάδου (τμήμα μεταξύ Λ. Μακαρίου Γ’ και Στασικράτους,), Ζήνας Κάνθερ και Θεοφάνους Θεοδότου έχουν μετατραπεί σε Ζώνη Κοινής Χρήσης με ανώτατο όριο ταχύτητας τα 20Km/h».  

Για τον λόγο αυτό, «όλα τα μηχανοκίνητα οχήματα θα πρέπει να δίνουν προτεραιότητα στους πεζούς και τους ποδηλάτες, ενώ η στάθμευση θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο στους καθορισμένους σηματοδοτημένους κόλπους τροφοδοσίας μικρής διάρκειας στάθμευσης».

Σήμερα, Τετάρτη, ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης μαζί με τεχνικούς του Δήμου και την Οργάνωση Παραπληγικών επιθεώρησαν την προσβασιμότητα στην περιοχή. Δείτε φωτογραφίες:

βχβ

kgkgk

jgkgk

jfjfj

jfjfjf

hdhdhd

Loader