Ο Έλον Μασκ καλείται να πληρώσει αστρονομικά ποσά σε φορολογία

Ο Έλον Μασκ καλείται να πληρώσει αστρονομικά ποσά σε φορολογία

Είναι ίσως το μεγαλύτερο ποσό φορολόγησης στην ιστορία των ΗΠΑ

Ο επικεφαλής της Tesla και της SpaceX, Έλον Μασκ, όπως αποκάλυψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, θα πληρώσει 11 δισ. δολάρια σε φόρους.

Ο πρόεδρος της Αμερικής έχει αναφέρει πως θα αυξήσει τη φορολόγηση σε όλους τους πολύ πλούσιους. 

Ο Έλον Μασκ, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, έγραψε στο Twitter πως θα πληρώσει 11 δισ. δολάρια σε φόρους για αυτή τη χρονιά. Ο Μασκ έχει εμπλακεί σε μια δημόσια αντιπαράθεση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τους φόρους που πληρώνει.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα η γερουσιαστής Ελίζαμπεθ Γουόρεν των Δημοκρατικών έγραψε στο Twitter πως ο Μασκ θα έπρεπε να σταματήσει να «φορτώνεται στην πλάτη των άλλων». 

Διάβασε Επίσης: Άαρον Σόρκιν: Τα σχόλια για τους γκει ηθοποιούς που ενσαρκώνουν queer χαρακτήρες 

«Για όσους αναρωτιούνται, θα πληρώσω πάνω από 11 δισ. δολάρια σε φόρους αυτό το έτος» απάντησε ο δισεκατομμυριούχος. Ο Μασκ, ιδρυτής της Tesla και της SpaceX, έγινε νωρίτερα μέσα στο έτος ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, η περιουσία του ανέρχεται στα 243 δισ. δολάρια, ενώ η αξία της Tesla υπολογίζεται στο 1 τρισ. δολάρια και της Space στα 100 δισ. δολάρια. 

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Μασκ κατονομάστηκε ως Πρόσωπο της Χρονιάς από το περιοδικό Time, με τη Γουόρεν να σχολιάζει «ας αλλάξουμε τον στημένο φορολογικό κώδικα ώστε “το Πρόσωπο της Χρονιάς” να πληρώνει στα αλήθεια φόρους και να σταματήσει να φορτώνεται στην πλάτη όλων των άλλων». Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, επιδιώκει να αυξήσει τη φορολόγηση των πολύ πλουσίων, αν και τα νομοθετικά του σχέδια έχουν ως τώρα κολλήσει στο Κογκρέσο. 

Πηγή

Loader