Ο Ερντογάν έκανε δώρο στη Μέρκελ ένα... καθρέφτη

Ο Ερντογάν έκανε δώρο στη Μέρκελ ένα... καθρέφτη

Η αντίδραση της σχεδόν πάντοτε ανέκφραστης Αγκελα Μέρκελ ξάφνιασε τον Τούρκο Πρόεδρο, ο οποίος αντέδρασε με ένα (επίσης σπάνιο) χαμόγελο.

Οι εικόνες με την ανταλλαγή των δώρων κατά την επίσκεψη της Καγκελαρίου στην Τουρκία είναι οι πρώτες που μετέδωσαν τα διεθνή πρακτορεία. 

Η Αγκελα Μέρκελ μαζί με τον Ταγίπ Ερντογάν «έκοψαν κορδέλα» στα εγκαίνια ενός νέου Τουρκο-Γερμανικού Πανεπιστημίου στην Κωνσταντινούπολη. Πριν από την επίσημη τελετή, ο Τούρκος Πρόεδρος πρόσφερε εθιμοτυπικά δώρα στην επίσημη προσκεκλημένη. Το δώρο που φαίνεται να ενθουσιάζει την Μέρκελ είναι ένας μπρούτζινος καθρέφτης και η ίδια ενθουσιάζεται. Κάνει αστείες γκριμάτσες, γελάει, κοιτάζεται και ξανακοιτάζεται.

mer

Στην κορυφή της γερμανικής ατζέντας είναι το προσφυγικό/μεταναστευτικό. Όμως η επίσκεψη πραγματοποιείται 24 ώρες μετά την απόφαση του Γερμανικού Κοινοβουλίου να απορρίψει το μνημόνιο Τουρκίας - Λιβύης για ανακύρυξη ΑΟΖ.  ee

Η Αγγελα Μέρκελ θα συναντηθεί στην Κωνσταντινούπολη και με μέλη της κοινωνίας των πολιτών, ανάμεσά τους τον διαπρεπή δικηγόρο Βεϊζέλ Οκ και τον δημοσιογράφο Ντενίζ Γιουτζέλ, η φυλάκιση του οποίου το 2017 προκάλεσε διπλωματική κρίση ανάμεσα στο Βερολίνο και την Αγκυρα.

Loader