Ο Χάρι και η Μέγκαν ξεκαθαρίζουν ότι τα παιδιά τους είναι «πρίγκιπας και πριγκίπισσα εκ γενετής»

Ο Χάρι και η Μέγκαν ξεκαθαρίζουν ότι τα παιδιά τους είναι «πρίγκιπας και πριγκίπισσα εκ γενετής»

Η ανακοίνωση του ζευγαριού


Η χθεσινή είδηση ότι ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ βάφτισαν την κόρη τους "Πριγκίπισσα Λίλιμπετ Νταϊάνα" σε μια κλειστή καλιφορνέζικη τελετή στο σπίτι τους έκανε αίσθηση, κυρίως για την προσθήκη της λέξης "πριγκίπισσα" δίπλα στο όνομα της νεοφώτιστης.

Μέχρι προχθές, δεν ήταν σαφές αν ο Χάρι και η Μέγκαν θα ήθελαν τα παιδιά τους να πάρουν βασιλικούς τίτλους, εν μέσω και των τεταμένων σχέσεων που έχουν με το παλάτι.

Όπως αποδείχτηκε, όχι μόνο ήθελαν αλλά η συμφωνία με τον Κάρολο "κλείστηκε" αμέσως μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ. Τότε, ο Κάρολος είπε στον πρίγκιπα Χάρι ότι θα επιτρέψει στα εγγόνια του να χρησιμοποιήσουν βασιλικούς τίτλους.

Ο βασιλιάς ενημέρωσε τον Χάρι ότι τα παιδιά του θα επιτρεπόταν να αποκαλούνται Πρίγκιπας και Πριγκίπισσα σε μια "ιδιωτική συνομιλία" μετά την κηδεία της βασίλισσας πέρυσι, όπως έγινε κατανοητό.

Η 21 μηνών κόρη του Χάρι και της Μέγκαν, Λίλιμπετ, είδε τον βασιλικό τίτλο της "Πριγκίπισσας" να χρησιμοποιείται επίσημα χθες για πρώτη φορά, δίνοντας την πρώτη ένδειξη ότι οι Σάσεξ θα χρησιμοποιήσουν τους τίτλους για τα παιδιά τους.

Σήμερα, ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ δήλωσαν με ανακοίνωσή τους ότι είναι "εκ γενετής δικαίωμα" του Άρτσι και της Λίλιμπετ να αποκαλούνται πρίγκιπας και πριγκίπισσα σε μια νέα δήλωση που υπερασπίζεται αυτή την απόφαση.

Ο Δούκας και η Δούκισσα ανέφεραν επίσης ότι το θέμα είχε "τακτοποιηθεί εδώ και κάποιο διάστημα" με τον βασιλιά Κάρολο - παρά το γεγονός ότι το ζευγάρι αποκάλυψε μόλις χθες.

Εκπρόσωπος του Χάρι και της Μέγκαν είπε:

"Οι τίτλοι των παιδιών ήταν ένα εκ γενετής δικαίωμα από τότε που ο παππούς τους έγινε Μονάρχης. Αυτό το θέμα έχει διευθετηθεί εδώ και αρκετό καιρό σε ευθυγράμμιση με τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ".

Πηγές κοντά στους Σάσεξ είχαν πει ότι ήταν απογοητευμένοι που τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ δεν αναγνώρισαν τους τίτλους του Άρτσι και της Λίλιμπετ αμέσως μετά τον θάνατο της Βασίλισσας πριν από έξι μήνες.  

Πηγή

Loader