O κατά συρροή δολοφόνος Jeffrey Dahmer καταδικάστηκε για τις φρικιαστικές δολοφονίες που διέπραξε

O κατά συρροή δολοφόνος Jeffrey Dahmer καταδικάστηκε για τις φρικιαστικές δολοφονίες που διέπραξε

Θα βρείτε στο Netflix μια σειρά που εξιστορεί τα αποτρόπαιά του εγκλήματα [δείτε το trailer]

O Jeffrey Dahmer γεννήθηκε στις 21 Μαΐου 1960, Μιλγουόκι, Ουισκόνσιν, Η.Π.Α.και πέθανε στις 28 Νοεμβρίου 1994 στο Portage, Ουισκόνσιν. Ήταν Αμερικανός κατά συρροή δολοφόνος, του οποίου η σύλληψη το 1991 προκάλεσε την κριτική της τοπικής αστυνομίας και είχε ως αποτέλεσμα την έξαρση του λαϊκού ενδιαφέροντος για κατά συρροή φόνο και άλλα εγκλήματα.

Ο Ντάμερ διέπραξε την πρώτη του δολοφονία στην πόλη Μπαθ του Οχάιο το 1978. Ακολούθησε μια δεύτερη δολοφονία το 1987 και κατά τη διάρκεια των επόμενων πέντε ετών σκότωσε -κυρίως στο Μιλγουόκι του Ουισκόνσιν- άλλα 15 αγόρια και νεαρούς άνδρες, που ήταν ως επί το πλείστον φτωχοί και Αφροαμερικανοί, Ασιάτες ή Λατίνοι. Αν και άλλοι κατά συρροή δολοφόνοι είχαν πολύ περισσότερα θύματα, τα εγκλήματα του Ντάμερ ήταν ιδιαίτερα φρικιαστικά, περιλαμβάνοντας κανιβαλισμό και νεκροφιλία.

Σαν σήμερα, στις 17 Φεβρουαρίου του 1992 ο Dahmer καταδικάστηκε σε 15 συνεχόμενες ισόβιες ποινές και 16η συνεχόμενη ισόβια κάθειρξη προστέθηκε τον Μάιο για τον φόνο που διέπραξε το 1978. Ο Ντάμερ δολοφονήθηκε από έναν συγκρατούμενο του σε φυλακή του Ουισκόνσιν το 1994.

Οι συνθήκες των εγκλημάτων έγιναν αντικείμενο πολλών διαφωνιών. Κάποιοι ισχυρίστηκαν ότι το γεγονός ότι ο Ντάμερ είχε διαφύγει τον εντοπισμό για τόσο καιρό έδειξε ότι η αστυνομία του Μιλγουόκι έδινε χαμηλή προτεραιότητα στη διερεύνηση της εξαφάνισης θυμάτων που ήταν ομοφυλόφιλοι ή μέλη φυλετικών μειονοτήτων.

Η ζωή και τα εγκλήματα του Dahmer και η διαμάχη που προκάλεσε η σύλληψή του συζητήθηκαν σε πολλά βιβλία, συμπεριλαμβανομένου του The Man Who Could Not Kill Enough: The Secret Murders of Milwaukee's Jeffrey Dahmer (1992; επανεκδόθηκε το 2011), από την Anne E. Schwartz. Έχουν γίνει σχετικά ντοκιμαντέρ και μια σύντομη σειρά από το Netflix με τίτλο “Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story”. Μάλιστα, συγγενείς θυμάτων διαμαρτυρήθηκαν ότι η σειρά επαναφέρει στους ίδιους πραγματικά τραυματικά γεγονότα.

 

Πηγή κειμένου

Πηγή φωτογραφίας

Loader