Ο Κύκκου Νικηφόρος είπε "Σκασμός" σε δημοσιογράφο

Ο Κύκκου Νικηφόρος είπε "Σκασμός" σε δημοσιογράφο

Την εμβληματική δήλωση "... για να μεν σας πάρει ο δαίμονας" του ΠτΔ, ακολούθησε φραστική επίθεση (και πάλι σε δημοσιογράφους) από τον Μητροπολίτη Κύκκου Νικηφόρο αυτή τη φορά. Ο Κύκκου απευθυνόμενος στον Αριστείδη Βικέτο του είπε "Σκασμός", μετά τον απόηχο της Ιεράς Συνόδου με αποκλειστικό θέμα το Ουκρανικό ζήτημα. 

Ο Βικέτος τού είχε αναφέρει ότι εν ολίγοις αυτά που υποστηρίζει είναι οι θέσεις του Πατριαρχείου της Μόσχας και ο Μητροπολίτης αντέδρασε. Έπειτα, ενώ αποχωρούσε ο τελευταίος από το χώρο, ο δημοσιογράφος τον ρώτησε αν φιλοδοξεί να γίνει «Μάρκος Ευγενικός» και αυτός του απάντησε «Σκασμός» ενώ στη συνέχεια τον χαρακτήρισε «χυδαίο» και «παλιάνθρωπο». 

 

Έπειτα, ο Κύκκου ζήτησε συγνώμη, μέσω τηλεοπτικού καναλιού και απολογήθηκε προς όλο τον κόσμο και είπε ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τη συμπεριφορά του.

«Απολογούμαι προς τον κόσμο όλο, δεν είναι αυτός ο χαρακτήρας μου δεν είναι αυτή η όλη αγωγή μου στην Εκκλησία. Δεν θέλω να δικαιολογηθώ γιατί ότι και να συνέβαινε δεν έπρεπε να συμπεριφερθώ έτσι αλλά επαναλαμβάνω μέσα στην κούραση μέσα στην ένταση αυτή όλη παραφέρθηκα. Ζητώ συγνώμη από όλο τον κόσμο», ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Αναιρώ όσα είπα γιατί είμαι ένας Ορθόδοξος Επίσκοπος να τα αντιπαρερχόμεθα αυτά και να μην χάνουμε τον έλεγχο του εαυτού μας και των σκέψεων μας». 

 

 

Loader