Ο λαβύρινθος που είναι γεμάτος με χριστουγεννιάτικα δέντρα

Ο λαβύρινθος που είναι γεμάτος με χριστουγεννιάτικα δέντρα

Το περιέργο της ημέρας

Σε μια εορταστική και περιβαλλοντικά συνειδητοποιημένη πρωτοβουλία, το νησί Τζέρσεϊ διεκδικεί ένα παγκόσμιο ρεκόρ με τον εξαιρετικό λαβύρινθο χριστουγεννιάτικων δέντρων, που κατασκευάστηκε από περισσότερα από 800 ανακυκλωμένα δέντρα. Αυτή η εκθαμβωτική επίδειξη, που βρίσκεται στο Howard Davis Park, όχι μόνο υπόσχεται μια μοναδική εορταστική εμπειρία, αλλά αποτελεί και παράδειγμα βιώσιμων πρακτικών.

Ο Bino Rodrigues, ο διοργανωτής του Jersey Christmas Tree Experience, εμπνεύστηκε την επιδίωξη του ρεκόρ αφού ανακάλυψε ότι το σημερινό παγκόσμιο ρεκόρ για τη μεγαλύτερη επίδειξη φωτισμένων χριστουγεννιάτικων δέντρων ανέρχεται σε 797, που σημειώθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2019. Συνειδητοποιώντας ότι ο λαβύρινθος του ήταν κοντά σε αυτόν τον αριθμό, ο Rodrigues ξεκίνησε μια αποστολή για να τον ξεπεράσει.

Σε μια αξιοσημείωτη προσπάθεια να επιτύχει τον στόχο του, ο Rodrigues συνεργάστηκε με επιχειρήσεις που εξάγουν χριστουγεννιάτικα δέντρα, συγκεντρώνοντας τα αποθέματα που τους περίσσεψαν για να ωθήσει τον αριθμό του λαβύρινθου του πάνω από το όριο των 800. Αυτή η έξυπνη προσέγγιση όχι μόνο βοήθησε στην επίτευξη ενός δυνητικού αριθμού ρεκόρ, αλλά και έδωσε νέα πνοή σε δέντρα που διαφορετικά προορίζονταν για τεμαχισμό.

Ο λαβύρινθος ξεκίνησε με δέντρα από ένα βρετανικό αγρόκτημα που κρίθηκαν ακατάλληλα για πώληση, τα οποία ο Rodrigues μετέτρεψε σε εορταστικό αξιοθέατο. Η πρωτοβουλία αυτή όχι μόνο προσφέρει μια μοναδική εμπειρία διακοπών για τους επισκέπτες αλλά και ευαισθητοποιεί τους πολίτες σχετικά με την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση.

Ο Rodrigues βρίσκεται τώρα στη διαδικασία αναζήτησης επίσημης αναγνώρισης από τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες για τον εντυπωσιακό λαβύρινθό του. Σύμφωνα με το βιώσιμο ήθος του έργου, έχει προγραμματίσει τα δέντρα να έχουν ζωή και μετά την περίοδο των διακοπών. Ορισμένα από τα δέντρα θα μετατραπούν σε λίπασμα για το πάρκο Howard Davis, ενισχύοντας το φυσικό περιβάλλον του πάρκου. Άλλα θα βρουν μια αντισυμβατική αλλά πολύτιμη χρήση ως σνακ για τις κατσίκες σε μια τοπική φάρμα, επιδεικνύοντας μια ολοκληρωμένη προσέγγιση της αειφορίας.

Το Jersey Christmas Tree Experience είναι μια υπενθύμιση των δυνατοτήτων που προκύπτουν όταν σκεφτόμαστε έξω από το κουτί και χρησιμοποιούμε τους πόρους με καινοτόμους τρόπους.

Loader