Ο λόγος που είναι καλό να σταματήσεις τα αυτόματα updates του κινητού σου

Ο λόγος που είναι καλό να σταματήσεις τα αυτόματα updates του κινητού σου

Τι εξηγούν οι ειδικοί

Παρά το γεγονός ότι τα αυτόματα updates που οι περισσότεροι επιτρέπουμε να γίνονται στο κινητό μας, ώστε να γλιτώσουμε χρόνο, είναι αρκετά βολικά αυτό που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας είναι ότι μπορεί να αποτελέσουν κίνδυνο για τη συσκευή μας αλλά και εμάς τους ίδιους και ειδικά για όσους έχουν iPhone.

Οι κάτοχοι iPhone, πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, αφού πολλές φορές παρότι ενεργοποιούν το αυτόματο update, περνούν μέρες και εβδομάδες, μέχρι αυτό να γίνει. 

Διάβασε Επίσης: Το RED γιορτάζει τα 20 του χρόνια και μόλις ανακοίνωσε τις συναυλίες του καλοκαιριού

Αυτό συμβαίνει γιατί όπως αναφέρει το Forbes, η Apple δίνει τα updates «πρώτα στους χρήστες που τα αναζητούν στις Ρυθμίσεις, και 1-4 εβδομάδες αργότερα, όταν θα έχουν πια feedback για το πόσο αποτελεσματική είναι η ενημέρωση, την παρέχουν στις συσκευές που έχουν ενεργοποιήσει το auto-update».

Διάβασε Επίσης:  Ζευγάρι στην Ουκρανία παντρεύτηκε περιτριγυρισμένο από συντρίμμια 

Αυτό σημαίνει πως η Apple περιμένει να δει αν οι πρώτοι χρήστες θα εντοπίσουν τα διάφορα bugs, κι έπειτα προωθούν την τελευταία έκδοση του iOS σε όλους τους υπόλοιπους. Υπάρχει όμως κι ένας ακόμη λόγος, ίσως πιο προφανής: Τα updates δε γίνονται αμέσως σε όλους, για να μην υπερφορτωθούν οι servers της εταιρείας.

Όπως μάς ενημερώνουν οι ειδικοί τα updates πρέπει να γίνονται αμέσως μόλις κυκλοφορήσει η νέα έκδοση. Η προσέγγιση της Apple, ενώ είναι ωφέλιμη για την εταιρεία, μπορεί να μας παραπλανήσει και να μας δώσει εσφαλμένη αίσθηση ασφάλειας, διότι οι hackers ήδη γνωρίζουν τις «τρύπες» της ήδη υπάρχουσας έκδοσης και ξέρουν πού να στοχεύσουν, ενώ εμείς είμαστε ανυποψίαστοι.

Bρείτε μας στο Instagram

Ο σύμβουλος κυβερνοασφάλειας, Jake Moore, ο οποίος εργάζεται στην ESET εξηγεί πως «όταν δε γίνεται άμεσα η αυτόματη ενημέρωση, το iPhone μπορεί να βρεθεί εκτεθειμένο για αδικαιολόγητα μεγάλο χρονικό διάστημα, βάζοντας τον χρήστη του σε κίνδυνο. Πρέπει λοιπόν να ελέγχουμε πάντα για νέα updates, ώστε να τα κατεβάζουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα».

Πηγή

Πηγή φωτογραφίας

 

Loader