Ο Όμιλος Ιστορικού Διαλόγου και Έρευνας εγκαινιάζει την αντιρατσιστική εκστρατεία "Look for the Story"

Ο Όμιλος Ιστορικού Διαλόγου και Έρευνας εγκαινιάζει την αντιρατσιστική εκστρατεία "Look for the Story"

καμπάνια "Look for the Story" έχει ως στόχο να αμφισβητήσει τα στερεότυπα και να καταρρίψει τις προκαταλήψεις μέσα από το χιούμορ και την καλαισθησία

Ο Όμιλος Ιστορικού Διαλόγου και Έρευνας (ΟΙΔΕ) με χαρά παρουσιάζει την τελευταία του πρωτοβουλία, την εκστρατεία κατά του ρατσισμού "Look for the Story". Η πρωτοβουλία, που υλοποιείται από μια ομάδα εμπειρογνωμόνων και από τις δύο πλευρές του νησιού, στοχεύει να αμφισβητήσει τα στερεότυπα, να ενισχύσει την ενσυναίσθηση και να προωθήσει την κοινωνική συνοχή και στις δύο πλευρές του νησιού, αναδεικνύοντας ιστορίες που συχνά απορρίπτονται ή υποεκπροσωπούνται όταν επικρατεί προκατάληψη.

Με το σύνθημα “Ποιου την ιστορία δεν έχεις ακούσει ακόμα;" και το hashtag #look4thestory, η εκστρατεία επιδιώκει να ενθαρρύνει συζητήσεις και προβληματισμό σχετικά με τη σημασία της κατανόησης των διαφορετικών προοπτικών και της υιοθέτησης της συμμετοχικότητας.

Η καμπάνια "Look for the Story" έχει ως στόχο να αμφισβητήσει τα στερεότυπα και να καταρρίψει τις προκαταλήψεις μέσα από το χιούμορ και την καλαισθησία. Παρουσιάζοντας αφηγήσεις με παιγνιώδη και ελκυστικό τρόπο, η εκστρατεία επιθυμεί να προωθήσει την ενσυναίσθηση, την κατανόηση και την αποδοχή ατόμων με διαφορετικό υπόβαθρο. Βασικός στόχος της είναι να συμβάλει στη δημιουργία μιας κουλτούρας συμμετοχικότητας και σεβασμού, όπου η διαφορετικότητα γιορτάζεται και εκτιμάται.

Η εκστρατεία θα ασχοληθεί με πέντε διαφορετικές μορφές ρατσισμού που επικρατούν στην κοινωνία, και που αφορούν σε θέματα θρησκείας, δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+ανθρώπων, μετανάστευσης, σεξισμού και εθνικισμού. 

«Η εκστρατεία 'Look for the Story' δεν έχει ως στόχο μόνο την ευαισθητοποίηση, αλλά και την ανάληψη πρωτοβουλίας για ουσιαστικό διάλογο και δράση», σχολιάζει ο κ. Λοΐζος Λουκαΐδης, Διευθυντής του ΟΙΔΕ. «Πιστεύουμε ότι αναδεικνύοντας ιστορίες που συχνά παραβλέπονται ή αγνοούνται όταν επικρατούν προκαταλήψεις, μπορούμε να εμπνεύσουμε θετική αλλαγή και να δημιουργήσουμε μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς. Στόχος μας είναι να ενθαρρύνουμε τα άτομα να αμφισβητήσουν τις υποθέσεις και τις προκαταλήψεις τους και να αγκαλιάσουν την πλούσια ποικιλία εμπειριών που συνθέτουν την κοινωνία μας».

Το έργο αυτό υλοποιείται από τον Όμιλο Ιστορικού Διαλόγου και την Έρευνας και χρηματοδοτείται από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Γερμανίας. Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτή την εκστρατεία δεν ταυτίζονται απαραιτήτως με τις απόψεις των χορηγών.

Ο ΟΙΔΕ εκφράζει τις ευχαριστίες του στην εταιρεία Neydi Olacagi (Mehmet Ekin Vaiz, Gülşen Erçin) και την επικοινωνιολόγο Χαρά Ζυμαρά, για τον σχεδιασμό και την παραγωγή της εκστρατείας.

Για περισσότερες πληροφορίες και ενημερώσεις σχετικά με την εκστρατεία, ακολουθήστε τον AHDR στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (@ahdrcy, @Ahdr Cy) και επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του.

4

Loader