Ο Πρίγκιπας Κάρολος θετικός στον κορωνοϊό

Ο Πρίγκιπας Κάρολος θετικός στον κορωνοϊό

Ο διάδοχος του βασιλικού θρόνου δεν γλίτωσε απο τον ιό

Σύμφωνα με το Παλάτι του Μπάκινγχαμ, απο κορωνοϊό προσβήθηκε ο πρώτος σε σειρά διαδοχής του βρετανικού στέματος, πρίγκιπας Κάρολος

Τα βρετανικά μέσα κάνουν λόγο για ήπια συμπτώματα του πρίγκιπα μέχρι στιγμής. Όπως επιτάσσει η σχετική διαδικασία, έχει αρχίσει ήδη η ιχνηλάτηση των επαφών του. 

Ο εκπρόσωπος του Clarence House σημείωσε πως σε εξετάσεις υποβλήθηκε και η δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα, ωστόσο βρέθηκε αρνητική στον Covid-19. Οι δύο τους παραμένουν σε αυτοπεριορισμό στο Μπαλμόραλ.

«Ακολουθώντας τις οδηγίες της κυβέρνησης και των υγειονομικών αρχών της χώρας, ο πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα έχουν τεθεί σε κατ'οίκον περιορισμό στην οικία τους στη Σκωτία. 

Οι εξετάσεις διεξήχθησαν από το NHS του Αμπερντινσίρ όπου πληρούνταν όλα τα απαραίτητα κριτήρια για το τεστ. Δεν είναι εφικτό να επαληθεύσουμε ποιος μετέδωσε τον ιό στον πρίγκιπα, δεδομένου του μεγάλου αριθμού επαφών του τις τελευταίες εβδομάδες, λόγω του δημόσιου ρόλου του» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση των ανακτόρων.

Όπως σημειώνεται, η κατάσταση της υγείας του 71χρονου Καρόλου είναι καλή και ο ίδιος εργάζεται από το σπίτι τις τελευταίες ημέρες. 

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης δεν διευκρινίζουν αν ο πρίγκιπας Κάρολος είχε έρθει σε επαφή προσφάτως με τη μητέρα του, βασίλισσα Ελισάβετ.  Τόσο η βασίλισσα όσο και ο πρίγκιπας Φίλιππος βρίσκονται σε κατ'οίκον περιορισμό στο ανάκτορο του Γουίνδσορ. Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η οικογένειά του στο Άνμερ Χολ στο Νόρφολκ ενώ ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ στο Βανκούβερ. 

Τα κρούσματα στη Βρετανία αυξάνονται καθημερινά και εκατοντάδες είναι αυτοί που νοσούν, ενώ αρκετοί δεν τα καταφέρνουν και λόγω επιπλοκών στην υγεία τους, πεθαίνουν.

Ο ιός δεν κάνει διακρίσεις, ούτε ξεχωρίζει γαλαζοαίματους και απλούς πολίτες. Έτσι, λοιπόν, μπορούν να νοσήσουν ακόμα και οι Πρίγκιπες, έστω και αν ζουν σε απόλυτα προστατευμένο περιβάλλον.

Η ανακοίνωση του παλατιού αναφέρει: "Ο πρίγκιπας της Ουαλίας βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Εμφανίζει ήπια συμπτώματα αλλά κατά τα άλλα παραμένει σε καλή κατάσταση και εργάζεται από το σπίτι του τις τελευταίες ημέρες ως συνήθως".

Loader