Ο Προέδρος Αναστασιάδης δίνει απαντήσεις για τα Pandora Papers 

Ο Προέδρος Αναστασιάδης δίνει απαντήσεις για τα Pandora Papers 

Έπειτα από ερωτήσεις δημοσιογράφων στη Σλοβενία

Τα δημοσιεύματα στο πλαίσιο των Pandora Papers που τον αφορούν, προκύπτουν λόγω του ότι το όνομά του βρίσκεται στην επωνυμία του εν λόγω δικηγορικού γραφείου, δήλωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων προσερχόμενος στην Σύνοδο Κορυφής ΕΕ - Δυτικών Βαλκανίων στο κάστρο Μπρντό στη Σλοβενία.

 

Διερωτήθηκε ακόμα αν τα δημοσιεύματα δείχνουν πως έχει ο ίδιος δημιουργήσει εικονική εταιρεία για να βγάλει χρήματα από την Κύπρο.

434343434334
ΚΥΠΕ

Κληθείς να σχολιάσει τη συμπερίληψή του μεταξύ των ηγετών και αξιωματούχων στα ονόματα που περιλαμβάνονται στα Pandora Papers, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε πως πρέπει να ελεγχθεί ποιοι και αν πράγματι εμπλέκονται.  

Σε διευκρινιστική ερώτηση αν η συμπερίληψη του στα δημοσιεύματα είναι λανθασμένη, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απάντησε πως: «Δεν λένε κάτι. Αναφέρεται απλώς το δικηγορικό γραφείο που φέρει το όνομά μου και τίποτα άλλο».  

«Μπορείτε να μου πείτε εσείς ποιος είναι ο δικηγόρος όλων αυτών των ολιγαρχών ή ηγετών ή αξιωματούχων; Λένε (σ.σ. τα Pandora Papers) πώς έχω αποκρύψει πλούτο ή πως δημιούργησα BVI (σ.σ. όρος που αφορά υπεράκτιες - offshore - εταιρείες στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους - British Virgin Islands) για να βγάλω λεφτά από την Κύπρο;» διερωτήθηκε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Loader