Ο σκηνοθέτης Paul Haggis συνελήφθη στην Ιταλία για βιασμό

Ο σκηνοθέτης Paul Haggis συνελήφθη στην Ιταλία για βιασμό

Σεναριογράφος του «Million Dollar Baby» και σκηνοθέτης του «Crash»

Η δικηγόρος του εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία υποστήριξε ότι ο σκηνοθέτης είναι «εντελώς αθώος».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της La Repubblica το οποίο επικαλείται εισαγγελικό έγγραφο ο σκηνοθέτης ανάγκασε μια νεαρή γυναίκα να συνευρεθεί μαζί του. Σημειώνεται ότι ο ίδιος βρισκόταν στην Ιταλία για ένα φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη και στο οποίο συμμετέχει.

«Σύμφωνα με την ιταλική νομοθεσία, δεν μπορώ να συζητήσω τα στοιχεία», δήλωσε η Chaudhry, δικηγόρος του σκηνοθέτη. «Τούτου λεχθέντος, είμαι βέβαιη ότι όλοι οι ισχυρισμοί θα καταπέσουν. Είναι εντελώς αθώος και πρόθυμος να συνεργαστεί πλήρως με τις αρχές, ώστε η αλήθεια να αποκαλυφθεί γρήγορα».

Σε σχόλιο του φεστιβάλ κινηματογράφου προς το Variety, οι διοργανωτές δήλωσαν ότι «έμαθαν με αποτροπιασμό και σοκ την είδηση ότι ο σκηνοθέτης βρίσκεται υπό κράτηση με την κατηγορία της βίαιης συμπεριφοράς».

Οι υπεύθυνοι του φεστιβάλ «προχώρησαν αμέσως στον αποκλεισμό κάθε συμμετοχής του σκηνοθέτη από την εκδήλωση» και «ταυτόχρονα εκφράζουν την πλήρη αλληλεγγύη τους στην εμπλεκόμενη γυναίκα», προστίθεται στην ανακοίνωση τους.

Ακολούθησε την Avant-Garde στο Instagram

Ακολούθησε την Avant-Garde στο Facebook

Οι Ιταλοί εισαγγελείς ανέφεραν ότι η γυναίκα «επισημοποίησε την καταγγελία της και περιέγραψε τις συνθήκες που στη συνέχεια εξετάστηκαν προς επιβεβαίωση από ερευνητές».

Ο Paul Haggis είχε κατηγορηθεί και στο παρελθόν στις ΗΠΑ για σεξουαλικά ανάρμοστη συμπεριφορά, από τέσσερις γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων δύο καταγγελιών για βιασμό, το 2018. Η υπόθεση, δεν έχει ακόμη φτάσει στο δικαστήριο, ο σκηνοθέτης είχε αρχικά μηνυθεί από μια δημοσιογράφο που κατήγγειλε ότι τη βίασε. Άλλες τρεις γυναίκες έχουν προσέλθει με κατηγορίες.

 

 

Πηγή

 

Πηγή φωτογραφίας

Loader