Ο θάνατος του Φλόιντ μας συγκλόνισε, δηλώνει η γερμανική κυβέρνηση

Ο θάνατος του Φλόιντ μας συγκλόνισε, δηλώνει η γερμανική κυβέρνηση

 «Είναι βέβαιο ότι ο ρατσισμός δεν είναι μόνο ένα αμερικανικό πρόβλημα»

Με τίτλο "Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αναφέρει ότι ο θάνατος του George Floyd ‘θα μπορούσε να αποφευχθεί", η εφημερίδα Die Welt παραπέμπει σε  δήλωση του Γερμανού κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέφεν Ζάιμπερτ,  αναφορικά με τον θάνατο του Τζόρτζ Φλόιντ, στις ΗΠΑ.

 

«Ήταν ένας θάνατος που θα μπορούσε να αποφευχθεί και προκαλεί σοκ», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ,  στο Βερολίνο.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ελπίζει ότι η βία θα τερματιστεί σύντομα, ανέφερε, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ είναι μια ζωντανή δημοκρατία και λαμβάνουν χώρα αμέτρητες ειρηνικές διαδηλώσεις κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας.  

Το Βερολίνο παρακολουθεί ‘πολύ στενά’ και με ‘μεγάλη προσοχή’ τα γεγονότα στις ΗΠΑ.

Τόσο ο Ζάιμπερτ, όσο και ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών δεν θέλησαν να σχολιάσουν τις απειλές του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, σχετικά με τη εμπλοκή του στρατού, λόγω των επεισοδίων σε κάποιες διαδηλώσεις.

Αναφορικά με τις ανακοινώσεις και τα tweets του Trump «θα ήταν καλύτερα να μην σχολιάσουμε», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών.  

O Ζάιμπερτ επισήμανε  επίσης πως είναι ‘βέβαιο’ ότι ρατσισμός υπάρχει και στη Γερμανία και ότι τα άτομα που πλήττονται θα μπορούσαν να προσφέρουν καλύτερη ενημέρωση από τον ίδιο.

 «Είναι βέβαιο ότι ο ρατσισμός δεν είναι μόνο ένα αμερικανικό πρόβλημα», τόνισε. Υπάρχει «σε πολλές κοινωνίες».

(ΚΥΠΕ/ΠΒ/ΓΧΡ)

Loader