Ο Trump πουλά το Trump International Hotel

Ο Trump πουλά το Trump International Hotel

Αγοραστής είναι η επενδυτική CGI Merchant

Η ονομασία του ξενοδοχείου θα αλλάξει και θα λέγεται Waldorf Astoria του ομίλου Hilton.

To ξενοδοχείο του πρώην πρόεδρου της Αμερικής βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από τον Λευκό Οίκο ενώ άξιο αναφορά είναι το γεγονός πως στο παρελθόν εκεί βρίσκονταν τα γραφειά των Ταχυδρομείων των ΗΠΑ. 

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, η επενδυτική εταιρεία CGI Merchant Group με έδρα το Μαϊάμι έχει συνάψει σύμβαση για την απόκτηση της μίσθωσης. 

Το Trump International Hotel βρίσκεται σε ένα ιστορικό κτήριο λίγα τετράγωνα μακριά από τον Λευκό Οίκο.Έχει υπάρξει ένα δημοφιλές σημείο συγκέντρωσης για τους υποστηρικτές του Τραμπ αλλά και για ξένους αξιωματούχους. 

Η εφημερίδα ανέφερε ότι η CGI σκοπεύει να αφαιρέσει το όνομα Τραμπ και έχει καταλήξει σε συμφωνία με την Hilton Worldwide για τη διαχείριση και την επωνυμία της ιδιοκτησίας από τον όμιλο Waldorf Astoria της Hilton. 

Διάβασε Επίσης: Ο Tarantino λέει να ξαναρχίσουμε να πηγαίνουμε σινεμά 

Η επιχείρηση Τραμπ, η CGI Merchant και η Hilton δεν έχουν σχολιάσει σχετικά. Ωστόσο, τον περασμένο μήνα, η Επιτροπή Εποπτείας και Μεταρρύθμισης της Βουλής των ΗΠΑ είπε ότι τα πρόσφατα κρατικά έγγραφα, που ελήφθησαν εγείρουν «ανησυχητικά» ερωτήματα σχετικά με το ξενοδοχείο. 

Σύμφωνα με την ελεγχόμενη, από τους Δημοκρατικούς, επιτροπή, ο Τραμπ ανέφερε ότι το ξενοδοχείο του κέρδισε περισσότερα από 150 εκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια της θητείας του. Ωστόσο, στην πραγματικότητα έχασε περισσότερα από 70 εκατομμύρια δολάρια. 

Η επιτροπή διαπίστωσε ότι το ξενοδοχείο έλαβε πάνω από 3,7 εκατομμύρια δολάρια σε πληρωμές από ξένες κυβερνήσεις, ίσες με περισσότερες από 7.400 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο, εγείροντας μια πιθανή σύγκρουση συμφερόντων. 

Το ξενοδοχείο βρίσκεται στη δεύτερη ψηλότερη δομή της πόλης μετά το Μνημείο της Ουάσιγκτον. Στο κτίριο στεγαζόταν προηγουμένως τα κεντρικά γραφεία των Ταχυδρομείων των ΗΠΑ. 

Πηγή

Loader