Ο Zuckerberg συμβουλεύει τους νέους να εστιάσουν περισσότερο στο χτίσιμο σχέσεων

Ο Zuckerberg συμβουλεύει τους νέους να εστιάσουν περισσότερο στο χτίσιμο σχέσεων

Ποια είναι η πιο σημαντική απόφαση ενός φοιτητή σύμφωνα με τον Zuckerberg

Να εστιάσουν περισσότερο στο χτίσιμο σχέσεων συμβουλεύει τους νέους ο Mark Zuckerberg.

Παρά το γεγονός ότι είναι γνωστή η ιστορία προέλευσης του Facebook, o Mark Zuckerberg θεωρεί ότι οι νέοι μπορεί να έχουν πάρει το λάθος μήνυμα από αυτό. 

Όπως ανέφερε ο ιδρυτής του Facebook και CEO της Meta, Mark Zuckerberg, σε πρόσφατο επεισόδιο του Lex Fridman Podcast, η δημιουργία του Facebook οφειλόταν στις προσωπικές σχέσεις που έκανε ενώ πήγαινε ακόμη σχολείο.

Διάβασε Επίσης: Ιαπωνία: Ζευγάρι παντρεύεται και χωρίζει κάθε τρία χρόνια

Σύμφωνα με τον ίδιο, το άτομο με το οποίο περνάς χρόνο στο κολέγιο είναι «η πιο σημαντική απόφαση» που μπορεί να πάρει κάθε φοιτητής, καθώς όπως δήλωσε «γίνεσαι οι άνθρωποι από τους οποίους περιβάλλεσαι».

Ο Mark Zuckerberg γνώρισε τους συνιδρυτές του Facebook, Eduardo Saverin, Dustin Moskovitz, Chris Hughes και Andrew McCollum,  κατά την περίοδο που οι πέντε τους ήταν φοιτητές στο Πανεπιστήμιο του Harvard στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Η επιχείρησή τους έφερε επανάσταση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έγινε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο με τη Meta να έχει κεφαλαιοποίηση 582,58 δισ. δολαρίων.

Αν και τελικά η ομάδα τους χωρίστηκε, όπως περιγράφεται αναλυτικά στην ταινία «The Social Network» του 2010, ο Zuckerberg δήλωσε ότι εξακολουθεί να προσπαθεί να δίνει προτεραιότητα στις σχέσεις και αυτό συμβουλεύει και τους νέους λέγοντας τους να «εστιάσουν περισσότερο στο χτίσιμο σχέσεων». 

Διάβασε Επίσης: Σανγκάη: Απομακρύνουν τα παιδιά που έχουν κορωνοϊό από τις μητέρες τους 

Όπως δήλωσε αυτό ισχύει ιδιαίτερα στις προσλήψεις, αφού όπως εξηγεί όταν αξιολογεί έναν υποψήφιο για δουλειά, φαντάζεται πώς θα ήταν να εργαζόταν για αυτό το άτομο, αντί να είναι το αφεντικό του. «Θα προσλάβω κάποιον να δουλέψει για μένα μόνο αν μπορώ να δω τον εαυτό μου να δουλεύει για αυτόν», είπε.

Όπως εξήγησε, η συγκεκριμένη στρατηγική δημιουργεί ένα εργασιακό περιβάλλον με μεγαλύτερη συνοχή και μακράν πιο παραγωγικό: Εάν συνεργάζεστε με άτομα που μοιράζονται τις αξίες σας, είναι πιο πιθανό να επιτύχετε σταδιακά τους στόχους σας μαζί.

Πηγή

Πηγή φωτογραφίας

 

Loader