OHE: Έντονη ανησυχία για Ουκρανές γυναίκες και παιδιά που ψάχνουν στέγη στη Βρετανία

OHE: Έντονη ανησυχία για Ουκρανές γυναίκες και παιδιά που ψάχνουν στέγη στη Βρετανία

Φόβοι ότι μπορεί να πέσουν θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης

Ανησυχία έχει προκαλέσει το πρόγραμμα Homes for Ukraine καθώς μέσω αυτού μπορεί να κινδυνεύουν γυναίκες και παιδιά.

Οι φόβοι του ΟΗΕ είναι πως πολλοί πρόσφυγες ίσως να πέσουν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης και ζητά όσοι βάζουν σε κίνδυνο τους συγκεκριμένους ανθρώπους να έχουν επιπτώσεις.

Διάβασε Επίσης: Squid Game: Ο δημιουργός ετοιμάζει ταινία πιο βίαιη από τη σειρά 

Με αφορμή τις πληροφορίες πως εγκληματικά στοιχεία εκμεταλλεύονται την πρωτοβουλία αυτή ώστε να στοχοποιήσουν ευάλωτα άτομα και να τα προσεγγίσουν, η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες σημείωσε στη Guardian πως «θα μπορούσε να ισχύει μια καταλληλότερη διαδικασία ταιριάσματος για να διασφαλιστεί πως γυναίκες και γυναίκες με παιδιά καταλήγουν σε οικογένειες ή ζευγάρια παρά σε άγαμους άνδρες».

 

Ακόμη και φιλανθρωπικά ιδρύματα προσφύγων έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για το πρόγραμμα. Η Louise Calvey, επικεφαλής του Refugee Action, ανέφερε στον Observer πως υπάρχει κίνδυνος το πρόγραμμα αυτό να καταστεί σε «Τinder για διακινητές».

Διάβασε Επίσης:  Ζευγάρι στην Ουκρανία παντρεύτηκε περιτριγυρισμένο από συντρίμμια 

Η Βρετανίδα υπουργός Εσωτερικών, Priti Patel, τόνισε πως «προσπάθειες εκμετάλλευσης ευάλωτων ατόμων είναι απολύτως απαράδεκτες. Για αυτόν το λόγο έχουμε σχεδιάσει ειδικές δικλίδες ασφαλείας στο πρόγραμμα Homes for Ukraine, συμπεριλαμβανομένων ελέγχων στο παρελθόν των χορηγών, τόσο από το υπουργείο όσο και τις τοπικές Αρχές».

 

Πηγή

 

Πηγή φψτογραφίας

Loader