Οι 10 τοπ φθινοπωρινοί προορισμοί της Ευρώπης

Οι 10 τοπ φθινοπωρινοί προορισμοί της Ευρώπης

Ταξιδεύουμε σε μαγευτικές πόλεις και προορισμούς τώρα που ο καιρός αρχίζει να αλλάζει

Εκτός τουριστικής περιόδου, θα βρεις καλύτερες ταξιδιωτικές προσφορές σε διαμονή και μεταφορικά, λιγότερες ουρές για τις δραστηριότητές σου, λιγότερους ανθρώπους στο φόντο των φωτογραφιών σου, ειδυλλιακό καιρό, θρυλικά φεστιβάλ και θεαματικά χρώματα από το φύλλωμα του φθινοπώρου. Εν συντομία, το φθινόπωρο είναι σίγουρα η καλύτερη εποχή του χρόνου για να ανακαλύψεις την Ευρώπη.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Günel 🌼♓ (@world_trip_with_gunel)

Μπρυζ ή Μπριζ, Βέλγιο

Η μεσαιωνική πόλη της Μπριζ αποτελεί μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης το φθινόπωρο, με πλούσιες φθινοπωρινές αποχρώσεις. Τα χρώματα που αντανακλώνται στα κανάλια δημιουργούν μια απίστευτα ρομαντική σκηνή για τέλειες φωτογραφίες. Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε κάποιες από τις υπαίθριες αγορές της πόλης που είναι συνήθως ανοιχτές μέχρι τον Νοέμβριο. Το φθινόπωρο είναι επίσης μια ιδανική εποχή για να δοκιμάστε τη διάσημη σοκολάτα ρόφημα. Δοκιμάστε ένα φλιτζάνι στο De Proeverie, γνωστό για το καλύτερο ζεστό κακάο σε όλη την Μπριζ.

Πράγα, Τσεχία

Η Πράγα από μόνη της είναι μια παραμυθένια πόλη, ειδικά το φθινόπωρο, με σημαντικά λιγότερους επισκέπτες. Τα χρώματα του φθινοπώρου δημιουργούν μια ρομαντική αίσθηση στο ιστορικό αστικό τοπίο, ενώ η τσέχικη αρχιτεκτονική της πόλης, με την γραφικότητα της, προσθέτει στην ρομαντική αυτή ατμόσφαιρα. Κάντε μια βόλτα λίγο πριν το σούρουπο στο Castle Hill, όπου θα έχετε μια πανοραμική θέα στις στέγες της Πράγας και σε γραφικούς πυργίσκους και καμπαναριά. Είναι πιο εύκολο να απολαύσει κάποιος τα αξιοθέατα της πόλης αυτήν την εποχή, χωρίς τις στρατιές των τουριστών. Λαμπερά χρώματα του χαλκού, βυσσινί και πορτοκαλί ζωντανεύουν την πόλη, καθώς τα δέντρα αρχίζουν να στολίζονται πολύχρωμα στις αρχές Οκτωβρίου.

Βουδαπέστη, Ουγγαρία

Με τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού να υποχωρούν, η Βουδαπέστη είναι επίσης ένας ιδανικός προορισμός για το φθινόπωρο, κατά τη διάρκεια του οποίου, οι Ούγγροι γιορτάζουν τα εθνικά ποτά και τα φαγητά τους με ετήσια φεστιβάλ. Ανεβείτε στους λόφους της Βουδαπέστης με θέα το ποτάμι, το Κοινοβούλιο, τα ζεστά χρώματα των δέντρων στο τοπίο και θα νιώσετε σαν να είστε μόνοι σε μια από τις πιο ρομαντικές πόλεις της Ευρώπης. Απολαύστε μοναδικές στιγμές στη Βουδαπέστη, όπως μια κρουαζιέρα στα αξιοθέατα ή μια επίσκεψη στο Central Market Hall, την Όπερα της Βουδαπέστης, ή το Castle Hill. Οι ταξιδιώτες μπορούν επίσης να επισκεφθούν τις κοντινές οινοπαραγωγικές περιοχές για να γνωρίσουν τη συγκομιδή στο Eger, το Tokaj ή το Villany – ή να κάνουν μια βόλτα στο Danube Bend για να απολαύσουν τα χρώματα του φθινοπώρου.

Λουγκάνο, Ελβετία

Η όμορφη πόλη του Λουγκάνο βρίσκεται στη νότια περιοχή της Ελβετίας, στα σύνορα με την Ιταλία και στις όχθες της ομώνυμης λίμνης, κάτω από τη σκιά πανέμορφων βουνών, ακριβώς νότια των Άλπεων. Αν και είναι ένας από τους πιο γραφικούς προορισμούς κάθε εποχή του χρόνου, η επίσκεψη το φθινόπωρο χαρακτηρίζεται από ιδανικό καιρό και φυσικό περιβάλλον ιδιαίτερου κάλλους, με υπέροχα χρώματα. Μια επίσκεψη κατά το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου προσφέρει στους ταξιδιώτες την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το Φθινοπωρινό Φεστιβάλ, με παραδοσιακή μουσική και γιορτές με σταφύλια και εκλεκτά κρασιά. Το παραδοσιακό αυτό Φεστιβάλ στο Λουγκάνο ζωντανεύει τους δρόμους και τις πλατείες του κέντρου της παλιάς πόλης. Για τρεις ημέρες, την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, οι επισκέπτες θα μπορούν να ανακαλύψουν την τοπική κουζίνα και να δοκιμάσουν εξαιρετικά κρασιά από το Ticino. Η αγορά που πωλάει τοπικά προϊόντα διατροφής και χειροτεχνίες είναι επίσης ένα αξιοθέατο που δεν πρέπει να χάσετε.

Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Η Κωνσταντινούπολη είναι ένας προορισμός, ιδανικός για φθινοπωρινά ταξίδια. Με την εκπληκτική αρχιτεκτονική της, αυτή η παραμυθένια πόλη γίνεται επίσης πολύ πιο απολαυστική όταν εξερευνάται χωρίς τα πλήθη της τουριστικής περιόδου. Κάντε μια βόλτα στα στενά ελικοειδή σοκάκια της Παλιάς Πόλης, όπου θα ακούσετε τους ήχους της τουρκικής μουσικής σε κάθε γωνιά, δοκιμάζοντας παραδοσιακά τουρκικά πιάτα, όπως το borek, και σιροπιαστά γλυκά. Μία φθινοπωρινή εξόρμηση στην Κωνσταντινούπολη είναι must, με την ιδιαίτερη αύρα που αποπνέει αυτή η πόλη.

Φλωρεντία, Ιταλία

Η Ιταλία είναι ο προτιμώμενος προορισμός για ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο, αλλά η Φλωρεντία είναι ο προτιμώμενος προορισμός για ταξιδιώτες που αναζητούν τα πιο ρομαντικά μέρη, τις καλύτερες πολιτιστικές εκδηλώσεις και τα πιο όμορφα μουσεία στην Ευρώπη. Ελάτε να ανακαλύψετε στην ησυχία μιας φθινοπωρινής μέρας, την Πινακοθήκη Ουφίτσι, τον Δαβίδ του Μιχαήλ Αγγέλου και τον Ντουόμο της Φλωρεντίας.

Ρώμη, Ιταλία

Φυσικά από τους καλύτερους φθινοπωρινούς προορισμούς δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε την ιστορική μας Ρώμη, με το Κολοσσαίο, το Βατικανό, την γκαλερί Borghese και όλα τα υπόλοιπα όμορφα μέρη αυτής της μοναδικής στον κόσμο πόλης! Το φθινόπωρο αυτή η πόλη προσφέρει στους επισκέπτες της απίστευτα ηλιοβασιλέματα και χρώματα και τα καλύτερα μουσεία και αξιοθέατα της χωρίς ουρές. Επίσης, υπάρχουν πολύ καλές προσφορές σε αεροπορικά εισιτήρια και σε ξενοδοχεία.  Εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία να επισκεφθείτε τα περίχωρα της Ρώμης, όπως ένα ολοήμερο ταξίδι από τη Ρώμη στην Πομπηία.

Ντουμπρόβνικ, Κροατία

Μια όμορφη κροατική πόλη κατά μήκος της ακτής της Αδριατικής, το Ντουμπρόβνικ αποτελεί εξαιρετικό μέρος για προσιτές διακοπές, με χαμηλότερες τιμές από πολλές άλλες ευρωπαϊκές παράκτιες πόλεις, ιδιαίτερα το φθινόπωρο. Ο καιρός είναι ακόμα ζεστός αυτή την εποχή, αλλά και ο μαζικός τουρισμός έχει φύγει. Απολαύστε μαγευτικές παραλίες και επίσης βγείτε έξω από την πόλη για εξαιρετικές ορεινές πεζοπορίες που περιβάλλονται από εκπληκτικά τοπία και πινελιές φθινοπωρινού χρώματος.

Εδιμβούργο & Highlands, Σκωτία

Το Εδιμβούργο, η πρωτεύουσα της Σκωτίας, είναι ένας πολύ ζωντανός προορισμός, ιδιαίτερα όμορφος το φθινόπωρο, όταν ο ήλιος, ο ουρανός και η φύση συμφωνούν να σας προσφέρουν τοπία που κόβουν την ανάσα. Εκτός από το να χαρείτε μια υπέροχη πόλη, χωρίς τα τουριστικά πλήθη, θα βρείτε επίσης ξενοδοχεία στις καλύτερες τιμές και θα μπορέσετε να απολαύσετε τις καλύτερες δραστηριότητες, όπως μια επίσκεψη στο Κάστρο του Εδιμβούργου ή μια περιήγηση στο Λοχ Νες, για τους πιο θαρραλέους! Αν επιλέξετε να επισκεφθείτε την λίμνη Lochness,  θα βρεθείτε στην καρδιά τοπίων από τα καλύτερα που έχει να προσφέρει η Σκωτία, από πανύψηλα βουνά, μέχρι αποστακτήρια ουίσκι και κάστρα που φαίνονται μαγικά μέσα στην ομίχλη. Η Σκωτία γενικότερα είναι ένας τέλειος προορισμός για ολιγοήμερες διακοπές σε μαγευτικά φυσικά τοπία και μεσαιωνικές πόλεις.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by mike_g77 (@mik_g77)

Βαυαρία, Γερμανία

Στη Νότια Γερμανία, θα βρείτε τα περισσότερα από τα πιο εντυπωσιακά τοπία της Ευρώπης, με τα ατελείωτα αλπικά δάση να ξεπροβάλλουν γεμάτα χρώματα απέναντι σε χιονισμένα βουνά. Το φθινόπωρο είναι η εποχή για πολλά φεστιβάλ κρασιού και μπύρας, καθώς και υπαίθριες δραστηριότητες, όπως πεζοπορία στις Άλπεις, ρομαντική βόλτα με άμαξα και οινογνωσία των τοπικών κρασιών σε ένα βαυαρικό οινοποιείο. Υπάρχουν επίσης περίπου 25 ιστορικά κάστρα και παλάτια για να ανακαλύψετε, συμπεριλαμβανομένων του Κάστρου Neuschwanstein, του παλατιού Linderhof, του Κάστρου της Νυρεμβέργης και του Κάστρου Burghausen.

 

ΠΗΓΗ

Φωτογραφία: Unsplash 

Loader