Οι 15 καλύτεροι προορισμοί για να ταξιδέψεις φέτος το καλοκαίρι

Οι 15 καλύτεροι προορισμοί για να ταξιδέψεις φέτος το καλοκαίρι

Η περίοδος των διακοπών πλησιάζει και αναρωτιόμαστε για πού θα το βάλουμε φέτος

Το καλοκαίρι έφτασε! Ο Ιούνιος μπαίνει και αρχίζουμε να μετράμε αντίστροφα για τις καλοκαιρινές μας διακοπές. Αν είστε από εκείνους που αγαπούν τα ταξίδια και θέλετε να ταξιδέψετε φέτος στις διακοπές οι πιο κάτω προορισμοί αποτελούν τις 15, ίσως, καλύτερες επιλογές για ταξίδια.

1

1. Ακτή Αμάλφι, Ιταλία

Η Ακτή Αμάλφι είναι ένα τμήμα ακτογραμμής στη νότια Ιταλία, που πήρε το όνομά της από την πόλη Αμάλφι. Αποτελεί έναν διάσημο τουριστικό προορισμό λόγω της μεσογειακής ομορφιάς  της, που την κατατάσσει στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Μπορείτε να εξερευνήσετε την Ακτή Αμάλφι είτε νοικιάζοντας αυτοκίνητο είτε χρησιμοποιώντας τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Το σίγουρο είναι ότι μπορεί να σας προσφέρει όλα όσα αναζητάτε για τις καλοκαιρινές σας διακοπές, δηλαδή υπέροχες παραλίες, καλό φαγητό και πολύ ήλιο. Ξεκινήστε από το Ποζιτάνο, το Σορέντο και το Ραβέλλο ενώ δεν πρέπει να παραλείψετε τις εκδρομές στον Βεζούβιο και την Πομπηία ή το νησί Κάπρι και το Μπλε Σπήλαιο.

7

2. Βαρκελώνη, Ισπανία

Η Βαρκελώνη είναι η δεύτερη σημαντικότερη πόλη στην Ισπανία και σαφώς μία από τις πιο επισκέψιμες στην Ευρώπη. Το μαγικό με την Βαρκελώνη είναι ότι πρόκειται για μια μεγάλη πόλη, με εξαιρετική αρχιτεκτονική και αξιοθέατα που ταυτόχρονα προσφέρει ακτογραμμή 4,5 χλμ. με αμμώδεις παραλίες που πλημμυρίζουν από κόσμο και ζωή. Κορυφαία αξιοθέατα της Βαρκελώνης είναι η Sagrada Familia του Γκαουντί, το πάρκο Güell, το Μουσείο του Πάμπλο Πικάσο, ο Καθεδρικός Ναός, το Εθνικό Μουσείο Τέχνης Καταλονίας (MNAC) κ.α. Υπάρχουν αρκετές επιλογές για να μείνετε στη Βαρκελώνη και είναι εξαιρετική επιλογή για να συνδυάσετε επισκέψεις σε αξιοθέατα και να διασκεδάσετε στα beach bar. Η νυχτερινή ζωή και το φαγητό της Βαρκελώνης θα σας ανταμείψουν επίσης.

7

3. Σεβίλλη, Ανδαλουσία

Η Σεβίλλη είναι η πρωτεύουσα της περιοχής Ανδαλουσίας και βρίσκεται στη νότια Ισπανία. Διαφέρει πολύ από τη Βαρκελώνη και τη Μαδρίτη και αποτελεί ένα από τα κορυφαία μέρη της Ευρώπης για το καλοκαίρι. Υπάρχουν αρκετές ενδιαφέρουσες γειτονιές για διαμονή στη Σεβίλλη και σίγουρα θα βρείτε κάτι που να σας εντυπωσιάσει. Μία πόλη με απεριόριστη ηλιοφάνεια και σπουδαία αξιοθέατα, όπως ο Καθεδρικός Ναός της Σεβίλλης και το Βασιλικό Αλκαζάρ, το πάρκο Maria Luisa, η Plaza de Espana, ο Πύργος Giralda (καμπαναριό καθεδρικού ναού), το Casa de Pilatos, και φυσικά πεντανόστιμα τάπας! Οι θερμοκρασίες είναι αρκετά υψηλές στη Σεβίλλη και σίγουρα κάποια ή κάποιες μέρες θα θέλετε να κάνετε μια βουτιά στα ισπανικά ύδατα. Για να φτάσετε στις παραλίες θα πρέπει να κατευθυνθείτε σε απόσταση 1,5-2 ώρες μακριά. Μερικές τοπ παραλίες: Bolonia Cadiz, Punta Umbria, Cala de Aceite, Canos de Meca, Matalascanas.

7

4. Σικελία, Ιταλία

Η Σικελία είναι το μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου και αποτελεί μία από τις περιφέρειας της Ιταλίας, με πρωτεύουσα το διάσημο παραθαλάσσιο Παλέρμο. Στη Σικελία το ιδανικό θα ήταν να οργανώσετε ένα road trip για να επισκεφθείτε όσα περισσότερα μέρη μπορείτε. Σίγουρα δεν πρέπει να παραλείψετε τις παραλίες Cefalu και Avola, τις πανέμορφες πόλεις Val di Noto, φυσικά τις πόλεις Παλέρμο και Κατάνια, τις Συρακούσες, τα Νησιά του Αιόλου (ή Αιολίδες νήσοι), την Κοιλάδα των Ναών και την Ταορμίνα. Όποια περιοχή κι αν επιλέξετε για διαμονή στη Σικελία, το σίγουρο είναι ότι θα φάτε εξαιρετικό φαγητό και θα πιείτε άφθονο κρασί.

7

5. Ντουμπρόβνικ, Κροατία

Το Ντουμπρόβνικ είναι μια παραθαλάσσια πόλη της Κροατίας που βρέχεται από την Αδριατική Θάλασσα και προσφέρει μερικές εκπληκτικές παραλίες. Στο παρελθόν αποτελούσε ένα από τα σημαντικότερα λιμάνι της Αδριατικής και η Παλιά Πόλη του συγκαταλέγεται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Έχει σπουδαία αρχιτεκτονική, μουσεία και αξιοθέατα και πραγματικά αξίζει να το επισκεφθείτε κάποια στιγμή. Αρκετές οι επιλογές για διαμονή στο Ντουμπρόβνικ, από την Παλιά Πόλη μέχρι σε κάποια άλλη παραθαλάσσια περιοχή. Μερικές κορυφαίες παραλίες του Ντουμπρόβνικ είναι οι: Cava, Uvala, Copacabana ενώ στην περιοχή Babin Kuk μπορείτε να απολαύσετε και θαλάσσιες δραστηριότητες και σπορ. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για τις καλοκαιρινές σας διακοπές ακόμα και αν ταξιδεύετε οικογενειακώς με μικρά παιδιά.

7

6. Αλβανική Ριβιέρα

Η Αλβανική Ριβιέρα είναι η ακτογραμμή της νοτιοδυτικής Αλβανίας, εκεί που συναντιούνται το Ιόνιο Πέλαγος με την Αδριατική Θάλασσα. Είναι ένας πανέμορφος προορισμός, ο οποίος δεν έχει ανακαλυφθεί και αξιοποιηθεί στο έπακρο. Πρόκειται για έναν από τους πιο φθηνούς καλοκαιρινούς προορισμούς στο εξωτερικό και εκεί μπορείτε να απολαύσετε εκεί οικονομικές καλοκαιρινές διακοπές χωρίς μεγάλα πλήθη. Μπορείτε να οργανώσετε ένα ταξίδι για να εξερευνήσετε τις περιοχές Άγιοι Σαράντα, Εξαμίλι (Ksamil‎), Δρυμάδες (Dhërmi), Νησί Σβέρνιτσας (Zvërnec‎) κ.α. Θα συναντήσετε μαγευτικές παραλίες με τιρκουάζ νερά, όπως η παραλία Dhërmi. 

7

7. Λισαβόνα, Πορτογαλία

H Λισαβόνα εκτός από πρωτεύουσα της Πορτογαλίας είναι και μία από τις ομορφότερες ευρωπαϊκές πόλεις που το καλοκαίρι γίνεται άκρως γοητευτική και δικαίως προσελκύει μεγάλο αριθμό επισκεπτών. Ένα πλεονέκτημα της πόλης είναι ότι θεωρείται ως μία από τις πιο προσιτές οικονομικά ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ενώ θα βρείτε και εξαιρετικές περιοχές για διαμονή στη Λισαβόνα. Είναι γεμάτη από αξιοθέατα, παλάτια, μεσαιωνικά κάστρα και διαθέτει μια εξαιρετικά γοητευτική ιστορική πόλη. Κορυφαία αξιοθέατα: Πύργος Μπελέμ, Μνημείο Ανακαλύψεων, Praca do Comercio, Μονή Αγίου Ιερώνυμου, Κάστρο Αγίου Γεωργίου, Ενυδρείο Λισαβόνας.

7

8. Μάλτα

Η Μάλτα είναι ένα μικρό νησιωτικό κράτος στη Μεσόγειο που προσελκύει επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Κουβαλάει μακρά ιστορία και φιλοξενεί μερικά εκπληκτικά αξιοθέατα. Η Βαλέτα, η πρωτεύουσα της είναι ολόκληρη ένα αξιοθέατο, όπως και η μεσαιωνική οχυρωμένη Μντίνα. Εκτός όμως από σπουδαία αρχιτεκτονική και αξιοθέατα, η Μάλτα φημίζεται για τα γαλαζοπράσινα νερά της και τον μαγευτικό βυθό της. Οι κρουαζιέρες στη Μάλτα είναι σχεδόν απαραίτητες, αφού μόνο έτσι θα καταφέρετε να δείτε τους θαλάσσιους θησαυρούς, πολλοί από τους οποίους κρύβονται στα νησιά Κομίνο και Γκόζο. Όπου κι αν επιλέξετε να μείνετε στη Μάλτα θα το ευχαριστηθείτε και εσείς και τα παιδιά και σίγουρα θα μπορέσετε να ξοδέψετε λιγότερα χρήματα από ότι σε άλλες ευρωπαϊκές περιοχές.

7

9. Πόρτο, Πορτογαλία

Το Πόρτο αν και συχνά βρίσκεται πίσω από τη σκιά της Λισαβόνας, αποτελεί έναν υπέροχο προορισμό που αξίζει να επισκεφθείτε, ειδικά το καλοκαίρι. Βρίσκεται στη βορειοδυτική ακτή της χώρας στις εκβολές του Δούρου και διαθέτει μια πανέμορφη Παλιά Πόλη, που περιλαμβάνεται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Από την πρώτη περιήγηση θα το λατρέψετε, αφού θα αντικρίσετε γέφυρες, ιστορικά κτήρια, σπουδαία αρχιτεκτονική και φυσικά υπέροχο φαγητό. Θα βρείτε αξιόλογες περιοχές για διαμονή στο Πόρτο, που να ανταποκρίνονται στις δικές σας ανάγκες. Κορυφαία παραλία στο που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το Πόρτο είναι η Praia de Miramar, όπου θα βρείτε και το Senhor da Pedra (ένα μικρό παρεκκλήσι που χρονολογείται από το 1686).

7

10. Cinque Terre

Δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τη λίστα τα 5 πανέμορφα και διάσημα χωριά Cinque Terre, που βρίσκονται στην ακτή της Λιγουρίας της Ιταλίας και τα οποία είναι το Monterosso al Mare, η Vernazza, η Corniglia, η Manarola και το Riomaggiore. Ανήκουν στην επαρχία της La Spezia και φυσικά περιλαμβάνονται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Πανέμορφα, γραφικά χωριά με πολύχρωμα σπιτάκια, τα οποία στέκονται επιβλητικά πάνω από τις βραχώδεις ακτές. Σίγουρα έχετε δει φωτογραφίες και έχετε σκεφτεί ότι θα θέλατε να πάτε. Ευκαιρία λοιπόν! Οι δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε εκεί ποικίλουν, από πεζοπορίες στα μονοπάτια που ενώνουν τα χωριά μέχρι χαλάρωση και κολύμπι στις παραλίες ή ρομαντικές βόλτες στα στενά σοκάκια. Υπάρχουν καταλύματα για διαμονή σε όλα τα χωριά Cinque Terre και μία τέλεια ιδέα είναι να μοιράσετε τη διαμονή σας.

7

11. Μαγιόρκα, Ισπανία

Η Μαγιόρκα είναι ένα από τα ομορφότερα ισπανικά νησιά που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την Ίμπιζα. Ανήκει στις Βαλεαρίδες Νήσους και μάλιστα είναι το μεγαλύτερο νησί. Βρίσκεται στην καρδιά της Μεσογείου και μπορεί να σας προσφέρει ονειρικές καλοκαιρινές διακοπές. Πρωτεύουσα του νησιού είναι η Πάλμα ντε Μαγιόρκα, που βρίσκεται στη νοτιοδυτική ακτή και είναι εξαιρετική διάσημη. Υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες περιοχές για να μείνετε στη Μαγιόρκα, με εξωτικές παραλίες, ορεινά μονοπάτια, δραστήρια νυχτερινή ζωή, ήσυχα ξενοδοχεία, φθηνά hostel αλλά και πολυτελή θέρετρα. Υπάρχουν εξαιρετικές περιοχές για να μείνετε στη Μαγιόρκα, ακόμα και αν ταξιδεύετε με την οικογένεια και τα παιδιά.

7

12. Ίμπιζα, Ισπανία

Και αφού αναφέραμε τις Βαλεαρίδες νήσους δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε και την  Ίμπιζα, την οποία έχουμε συνδεδεμένη με ξέφρενα πάρτι δίπλα στην παραλία. Και φυσικά όχι αδίκως, αφού αυτή είναι μια πραγματικότητα. Η πρωτεύουσα του νησιού είναι η Ibiza Town, με το κέντρο της παλιάς πόλης να περιλαμβάνεται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Υπάρχουν αρκετές περιοχές που μπορείτε να μείνετε στην Ίμπιζα, αρκεί να επιλέξετε την ιδανική για εσάς. Φυσικά, αν ταξιδεύετε για τη νυχτερινή ζωή θα ενθουσιαστείτε και το ίδιο ισχύει και για τα τιρκουάζ νερά στις παραλίες της.

7

13. Νίκαια, Γαλλία

Και φυσικά η Γαλλική Ριβιέρα δεν θα μπορούσε με τίποτα να λείπει από τη λίστα με τους καλοκαιρινούς προορισμούς. Ένα από τα καλύτερα μέρη για να εξερευνήσετε τη Γαλλική Ριβιέρα ή αλλιώς Κυανή Ακτή, είναι να μείνετε στη Νίκαια. Η Νίκαια, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τις Κάννες, αποτελεί μία γοητευτική πόλη με όμορφες παραλίες και αρκετή ζωή. Έχει ένα όμορφο γραφικό λιμάνι με έναν παραλιακό δρόμο για ρομαντικές βόλτες, μουσεία, γκαλερί τέχνης και ιστορικούς χώρους. Και φυσικά το ταξίδι στη Νίκαια, δεν λείπει η εκπληκτική κουζίνα. Τι άλλο να ζητήσετε για ένα ταξίδι με το ταίρι σας;!

7

14. Ρέικιαβικ, Ισλανδία

Το Ρέικιαβικ είναι η πρωτεύουσα της Ισλανδίας και είναι μία πολύ διαφορετική επιλογή για τις καλοκαιρινές σας διακοπές. Θα έλεγα ότι ταιριάζει περισσότερο σε όσους δεν συμπαθούν και πολύ τη ζέστη, τον ήλιο και τον καύσωνα. Το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για να εξερευνήσετε το Ρέικιαβικ μιας και είναι η πιο ζεστή τους εποχή – μην φανταστείτε κάτι τρελό, οι θερμοκρασίες σπάνια ξεπερνούν τους 15°C – και ο ήλιος είναι ορατός ακόμα και τη νύχτα! Αν σας φαίνεται ενδιαφέρον ένα τέτοιου είδους καλοκαιρινό ταξίδι, ετοιμαστείτε για εξερεύνηση καταρρακτών και πεζοπορίες στα μοναδικά εδάφη της Ισλανδίας!

7

15. Μπάρι, Ιταλία

Μία εξαιρετική επιλογή για τις καλοκαιρινές σας διακοπές είναι το Μπάρι της Ιταλίας, που βρέχεται από τα νερά της Αδριατικής Θάλασσας. Η πόλη είναι πολύ όμορφη και όπως όλες οι πόλεις της Ιταλίας, έτσι και το Μπάρι φιλοξενεί μερικά αξιόλογα αξιοθέατα, όπως τη Βασιλική του Αγίου Νικολάου, το Κάστρο του Μπάρι (Castello Svevo), τη μεσαιωνική πόλη Bari Vecchia και τον Καθεδρικό Ναό του Σαν Σαμπίνο. Επίσης, θα βρείτε εξαιρετικές παραλίες για βουτιές, με κορυφαίες να είναι οι: Pane e Pomodoro, Polignano a Mare, Lido San Francesco.

ΠΗΓΗ

Φωτογραφίες: pixabay 

Loader