Οι 7 καλύτεροι καλοκαιρινοί προορισμοί για ταξίδια στο εξωτερικό φέτος

Οι 7 καλύτεροι καλοκαιρινοί προορισμοί για ταξίδια στο εξωτερικό φέτος

Ταξιδεύουμε σε μαγευτικούς και κοντινούς προορισμούς για αξέχαστες διακοπές

Η θερμοκρασία έχει αρχίσει σιγά σιγά και ανεβαίνει και οι καλοκαιρινοί προορισμοί στο εξωτερικό για το 2023 είναι ξανά στο τοπ των αναζητήσεών μας. Και παρ’ ότι αγαπάμε την Κύπρο, σκεφτήκαμε αυτή τη φορά να ρίξουμε τον φακό σε άλλους επίγειους παραδείσους.

Αν, λοιπόν, σκέφτεσαι «πού να ταξιδέψω το καλοκαίρι», σου έχουμε τη λύση. Η ομάδα της Ferryscanner συγκέντρωσε 7 αγαπημένα ευρωπαϊκά νησιά με κρυστάλλινες ακτές, γραφικά σοκάκια, και ανεξερεύνητα μονοπάτια για να απολαύσεις και φέτος στιγμές ξεγνοιασιάς και χαλάρωσης.

Οι τοπ 7 καλοκαιρινοί προορισμοί στο εξωτερικό για το 2023

7

1. Μάλτα

Η Μάλτα θα λέγαμε είναι η επιτομή του Μεσογειακού τρόπου ζωής και ένα κρίσιμο ηπειρωτικό σταυροδρόμι με πλούσια ιστορία και παράδοση. Αυτά τα τρία τόσο δα νησάκια περικλεισμένα στην αγκαλιά της Μεσογείου στριμώχνουν στα στενά τους αξιοθέατα ασύγκριτης ομορφιάς. Από τα μεσαιωνικά φρούρια και τις υπαίθριες αγορές, μέχρι τα σπιτάκια με τα χαρακτηριστικά μπαλκόνια, αυτός είναι ένας από τους καλύτερους ευρωπαϊκούς προορισμούς για καλοκαίρι.

Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο που αποτελεί αγαπημένη τοποθεσία πολλών σκηνοθετών. Αν είσαι λάτρης ταινιών και αγαπάς τη γαστρονομική κληρονομιά της Μεσογείου, μην το σκεφτείς διπλά. Οι γευστικές απολαύσεις της Μάλτας θα σε ταξιδέψουν από φρέσκα μαγειρεμένα θαλασσινά μέχρι γλυκά που θα γλείφεις τα δάχτυλά σου.

Την Μάλτα μπορείς την επισκεφθείς από Μάιο μέχρι Οκτώβριο, γιατί χάρη στον ζεστό καιρό της προσφέρει ευκαιρίες για βουτιές. Ώρα να στροβιλιστείς στα όμορφα ψαροχώρια της και να κολυμπήσεις στα γαλαζοπράσινα νερά της. 

7

2. Ίμπιζα

Για την Ίμπιζα δεν χρειάζονται συστάσεις. Και ναι, μπορεί να την ξέρουμε όλοι για τα κλαμπ και τις παρτάρες της, αλλά το νησί έχει να προσφέρει πολλά περισσότερα! Από τα πιο δημοφιλή νησιά της Ισπανίας, είναι γνωστή για τους χίπηδες, την χαλαρή ζωή, τα γραφικά τοπία, και την ανεπανάληπτη γαστρονομία της.

Αυτό το νησί δεν κοιμάται ποτέ, και θα λέγαμε ότι ανταγωνίζεται επάξια τη νυχτερινή ζωή της Μυκόνου (μην ανησυχείς, δεν τα δίνουμε ακόμη τα πρωτεία!). Παρ’ όλο που δεν φημίζεται για τις αμμουδερές παραλίες της, συγκεντρώνει κάθε χρόνο φανατικά (κυρίως νεανικά) κοινά. Πάντως αν έπρεπε να ξεχωρίσουμε τις θάλασσες της, σίγουρα θα προτείναμε την Cala Salada για τα νερά της, της Cala d’Hort για τη θέα της, και τη Sa Caleta για την κόκκινη αμμουδιά της.

9

3. Κορσική

Θα μπορούσε ένα από τα πιο δημοφιλή νησιά της Μεσογείου να λείπει από τη λίστα; Φυσικά και όχι! Η λατρεμένη Κορσική συνδυάζει γαλλικά vibes με ιταλική αισθητική λόγω της γειτνίασής της με τη Σαρδηνία. Εδώ ο χρόνος σταματάει και οι επισκέπτες χάνονται σκόπιμα στους παλιούς της οικισμούς. Τους καλοκαιρινούς μήνες, το λιμάνι της έχει μία συνεχή κίνηση σκαφών πολυτελείας, και προσφέρει υπέροχη θέα για γεύμα.

Ο Άγιος Νικόλας της Μπαστιά δίπλα στο λιμάνι είναι ένα πολυσύχναστο σημείο με συχνές συναυλίες, εκθέσεις, και εστιατόρια. Και για μία 360 εμπειρία της Κορσικής, μην παραλείψεις να αφιερώσεις μία μέρα στη γευσιγνωσία κρασιού στην αμπελουργική Πατριμόνιο. Τέλος, για τους λάτρεις της θάλασσας, η παραλιακή Λ’ιλ-Ρους είναι ένα απαράμιλλο διαμάντι.

7

4. Μάλι Λόσινι

Πού να πάμε βρε παιδιά φέτος; Και δεν πεταγόμαστε μια Κροατία; Συγκεκριμένα στο «νησί της ζωτικότητας», το μαγευτικό Μάλι Λόσινι. Να το πούμε αλλιώς. Αν οι καλοκαιρινοί προορισμοί στο εξωτερικό το 2023 για εσένα σημαίνουν μπαρόκ σπίτια, πολυτελείς βίλες, θεραπείες σπα, και πληθώρα φαρμακευτικών φυτών, βρήκες τον επίγειο παράδεισό σου.

Το Λόσινι έγινε γνωστό σαν αγαπημένος προορισμός της Αυστροουγγρικής βασιλικής οικογένειας. Παρ’ όλα αυτά παραμένει μέχρι σήμερα ένας υποτιμημένος θησαυρός διακοπών, κρατημένος για τους λίγους και τους εκλεκτούς. Θα συναντήσεις εντυπωσιακές παραλίες με ρουστίκ ατμόσφαιρα, σπιτικά vibes των χωριών του νησιού, και συναρπαστικά σπάνια ευρήματα.

9

5. Κάπρι

Εδώ που τα λέμε, αν δεν έχεις επισκεφθεί το Κάπρι χάνεις. Αν περιμένεις να βάλεις τα μεταξωτά και να φυσάει για καλοκαίρι στο νησί, το Κάπρι είναι από τους καλύτερους καλοκαιρινούς προορισμούς στην Ευρώπη. Μοντέρνο, γοητευτικό και πλούσιο σε αγορές, παραλίες και γαστρονομικές απολαύσεις, θα αφήσει ικανοποιημένο και τον πιο απαιτητικό ταξιδιώτη.

Μην παραξενευτείς αν δεις διασημότητες καθώς χάνεσαι στα γραφικά δρομάκια ή τρώγοντας εκπληκτικά φαγητά. Κανόνισε οπωσδήποτε να δεις το Γκρότα Αζούρα (γνωστό και ως μπλε σπήλαιο), τους βοτανικούς κήπους του Αύγουστου, και το Ανακάπρι για να πιάσεις τον σφυγμό του αληθινού νησιού. Και για τους λάτρεις των δυνατών συγκινήσεων, υπάρχει πάντα η ανάβαση 589 μέτρων στην υψηλότερη κορυφή του Κάπρι, το Μόντο Σολάρο.

Ο καλύτερος τρόπος να πας στο Κάπρι είναι με πλοίο από τη Νάπολη. Το δρομολόγιο Νάπολη-Κάπρι διαρκεί μόλις 50 λεπτά με συχνούς ημερήσιους ταξιδιώτες.

9

6. Κανάριες Νήσοι

Οι διακοπές στις Κανάριες Νήσους προσφέρονται για περιπέτεια και ατελείωτα πάρτι στους δρόμους! Σε απόσταση 1600 χιλιομέτρων από την ηπειρωτική Ισπανία, αυτός ο αποκλειστικός παράδεισος προσελκύει κάθε χρόνο πάνω από 12 εκατομμύρια επισκέπτες. Όταν σχεδιάζεις το ταξίδι σου στις Κανάριες Νήσους, προσπάθησε να συμπεριλάβεις όσο το δυνατόν περισσότερα νησιά.

Για παράδειγμα, η Τενερίφη είναι από τα πιο γνωστά ηφαιστειογενή νησιά με το τρίτο μεγαλύτερο ηφαίστειο παγκοσμίως! Από την άλλη, το Λα Γκραθιόσα είναι γεμάτο γεωλογικά θαύματα για να συνδεθείς με τη Μητέρα Φύση. Πολύ κοντά είναι και το Λανθαρότε για να φας γεύμα ψημένο πάνω από το ηφαίστειο El Diablo, ενώ στο Λα Πάλμα θα δεις τα αστέρια κάτω από παρθένους ουρανούς.

Προσοχή όμως: κίνδυνος εθισμού στη φύση και την ομορφιά. Οφείλουμε να σε προειδοποιήσουμε. Και για να μην αφήνουμε τα πράγματα στην τύχη τους, τώρα που το καλοκαιράκι είναι προ των πυλών, κάνε κράτηση ακτοπλοϊκών εισιτηρίων σήμερα και μείνε ήσυχος.

7

7. Σικελία

Όταν μιλάμε για ραστώνη και ονειρεμένα νερά, η Σικελία μας έρχεται πρώτη στο νου. Οι καλοκαιρινοί προορισμοί στο εξωτερικό για το 2023 δεν θα μπορούσαν να ολοκληρωθούν χωρίς το μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου. Η πρωτεύουσα του νησιού, το Παλέρμο, είναι ένα έντονο μείγμα γοτθικής, αραβικής, και μπαρόκ αρχιτεκτονικής για γοητευτικές περιπλανήσεις.

Στις ανατολικές ακτές δεσπόζει η Κατάνια που είναι σίγουρο ότι θα σε εκπλήξει. Εδώ μπορείς να περάσεις τη μέρα σου κάνοντας ηλιοθεραπεία σε μαύρους βράχους στο Volkan Strand ή να πεζοπορήσεις στο Όρος Αίτνα όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο ηφαίστειο της Ευρώπης. Υπαίθριες αγορές, παραδοσιακοί πάγκοι φαγητών και χειροτεχνίας, και καταγάλανα νερά σε περιμένουν να τα ανακαλύψεις.

Loader