Οι Beatles έχουν την πρώτη τους Νο 1 επιτυχία στις ΗΠΑ με το “I Want to Hold Your Hand”

Οι Beatles έχουν την πρώτη τους Νο 1 επιτυχία στις ΗΠΑ με το “I Want to Hold Your Hand”

H αρχή της πρωτιάς εκτός Βρετανίας

Το παγκοσμίως πλέον γνωστό ροκ συγκρότημα έκανε έντονη την παρουσία του κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960 και γνώρισε τόση μεγάλη επιτυχία σε ολόκληρο τον κόσμο, ώστε να παραμένει ένα από τα πιο δημοφιλή και επαναστατικά συγκροτήματα στην ιστορία της μουσικής.

Ξεκίνησαν γύρω στο 1959 στο Λίβερπουλ, σχολιόπαιδα ακόμα και κατέληξαν να κατέχουν στο βιογραφικό τους τις μεγαλύτερες πωλήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, με 178 εκατομμύρια επιβεβαιωμένες πωλήσεις, ενώ παγκοσμίως εκτιμώνται σε πάνω από 600 εκατομμύρια αντίτυπα.

Η καριέρα τους άρχισε να εξελίσσεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα από τον Ιανουάριο του 1963 όταν κυκλοφόρησε το δεύτερο σινγκλ "Please Please Me" και έφτασε στο Νο 1 του βρετανικού τοπ. Το πρώτο τους άλμπουμ με τον ίδιο τίτλο έμεινε για 30 εβδομάδες στο Νο 1 της Αγγλίας, για να αντικατασταθεί το 1964 από το "With The Beatles", που έμεινε στην κορυφή για 22 εβδομάδες.

Σαν σήμερα την 1η Φεβρουαρίου, το  "I Want to Hold Your Hand" ανέβηκε στο Νο 1 των ΗΠΑ, για πρώτη φορά εκτός της Βρετανίας.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας 

Loader