Οι δέκα πιο μαγευτικές πόλεις της Ευρώπης για να περάσεις αξέχαστα Χριστούγεννα

Οι δέκα πιο μαγευτικές πόλεις της Ευρώπης για να περάσεις αξέχαστα Χριστούγεννα

Πόλεις με πανέμορφες χριστουγεννιάτικες αγορές που θα σας προσφέρουν αξέχαστες εμπειρίες.

Τα Χριστούγεννα είναι προ των πυλών και όλες οι πόλεις έχουν βάλει τα γιορτινά τους και είναι έτοιμες να υποδεχθούν τη μεγάλη αυτή γιορτινή μέρα. Οι υπαίθριες αγορές στήθηκαν με χιλιάδες παιχνίδια και δώρα να περιμένουν μικρούς και μεγάλους. Οι στολισμένες βιτρίνες σε κάθε γωνιά των πόλεων μάς έχουν βάλει στο εορταστικό κλίμα των ημερών.

Πολλοί επιλέγουν να περάσουν τις ημέρες των Χριστουγέννων στο σπίτι, παρέα με οικογένεια και φίλους, ενώ άλλοι σκέφτονται να κάνουν κάποιο ταξίδι στο εξωτερικό. Εάν ανήκετε στη δεύτερη κατηγορία, παρακάτω θα βρείτε δέκα πανέμορφους ευρωπαϊκούς προορισμούς για να χαρείτε στο έπακρο τις γιορτινές μέρες.

9

10. Σάλτζμπουργκ, Αυστρία

Θεωρείται ότι διαθέτει μία από τις παλαιότερες χριστουγεννιάτικες αγορές όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο. Το Salzburg Christkindlmarkt είναι γνωστό ότι έχει τις ρίζες του στις παλιές παραδόσεις και τις πολιτιστικές αξίες του Σάλτζμπουργκ. Ξεκινώντας από τον 15ο αιώνα, το Σάλτσμπουργκ λειτουργεί ως μία από τις παραδοσιακές πόλεις με ισχυρό ιστορικό υπόβαθρο για όσους ψάχνουν το καλύτερο μέρος για να περάσουν τα Χριστούγεννα στην Ευρώπη.

Θερμοκρασία τον Δεκέμβριο: 1 °C

9. Κοπεγχάγη, Δανία

Μ;iα αληθινή πόλη των Χριστουγέννων, η Κοπεγχάγη ακολουθεί μερικές από τις καλύτερες παραδόσεις κατά τη διάρκεια των εορτασμών σε ένα από τα καλύτερα μέρη για να περάσετε τα Χριστούγεννα. Όλη η πόλη είναι καλυμμένη με φώτα και μπορεί κανείς να επισκεφθεί τις πανέμορφες xristoygenni;atikew αγορές σε κάθε γωνιά της πόλης.

Θερμοκρασία τον Δεκέμβριο: 2 °C

9

8. Βιέννη, Αυστρία

Από το βραδινό ουρανό στο Belvedere στους δρόμους Graben και Kärntner Strasse, κάθε γωνιά της Βιέννης είναι μαγική κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων. Για τους τυχερούς που φτάνουν στη Βιέννη τα Χριστούγεννα, είναι απαραίτητο να εξερευνήσουν τις φανταστικές και τις πιο όμορφες χριστουγεννιάτικες αγορές της Ευρώπης.

Θερμοκρασία τον Δεκέμβριο: 3 °C

7. Ροβανιέμι, Φινλανδία

Καλώς ήλθατε στη γη του Άγιου Βασίλη. Ένα από τα καλύτερα μέρη για να περάσετε τα Χριστούγεννα στην Ευρώπη σας φέρνει πολλές εκπλήξεις, εκ των οποίων το καλύτερο μπορείτε να το βρείτε στην πόλη Ροβανιέμι. Το επίσημο σπίτι του Άγιου Βασίλη, το οποίο βρίσκεται στην καρδιά της Λαπωνίας, οι ταξιδιώτες μπορούν να το επισκεφθούν και να χαιρετήσουν τον Άγιο Βασίλη στο Santa Village που βρίσκεται στον Αρκτικό Κύκλο.

Θερμοκρασία τον Δεκέμβριο: -11 °C

9

6. Λονδίνο, Αγγλία

Εάν δεν έχετε αρκετό χρόνο για να συζητήσετε και να αποφασίσετε με την οικογένειά σας πού να περάσετε τα Χριστούγεννα στην Ευρώπη, τότε το Λονδίνο είναι η ευκολότερη επιλογή. Από τα ψώνια μέχρι την απόλαυση ενός γεύματος, το Λονδίνο είναι, όπως λένε όλοι, ανάμεσα στα καλύτερα μέρη για να επισκεφθείτε την Ευρώπη κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, όπου θα λατρέψετε όλες τις εορταστικές εκδηλώσεις.

Θερμοκρασία τον Δεκέμβριο: 6 °C

9

5. Στασβούργο, Γαλλία

Πολλοί την χαρακτηρίζουν ως την πρωτεύουσα των Χριστουγέννων. Οι 400 ετών χριστουγεννιάτικες αγορές του Στρασβούργου είναι πραγματικά μαγευτικές.

Θερμοκρασία τον Δεκέμβριο: 3 °C

4. Μιλάνο, Ιταλία

Τα Χριστούγεννα στην Ευρώπη δεν είναι πλήρη χωρίς λίγη δόση μόδας και φινέτσας. Όλη η πόλη είναι καλυμμένη με χιόνι και τα φώτα προσθέτουν μία άκρως εορταστική νότα.

Θερμοκρασία τον Δεκέμβριο: 4 °C

9

3. Πράγα, Τσεχία

Τίποτα δεν ξεπερνά τη γοητεία της Πράγας όταν πρόκειται για τα καλύτερα μέρη για να περάσετε τα Χριστούγεννα στην Ευρώπη. Διαθέτοντας τη δεύτερη παλαιότερη αγορά, η Πράγα μπορεί να υπερηφανεύεται για την πιο όμορφη και την καλύτερη χριστουγεννιάτικη αγορά σε ολόκληρη την Ευρώπη. Γεμάτη πανέμορφα αξιοθέατα, αυτή η πόλη θα σας μαγέψει.

Θερμοκρασία τον Δεκέμβριο: 2 °C

2. Ρέικιαβικ, Ισλανδία

Παρόλο που μπορεί να μοιάζει με μια μικρή συνηθισμένη πόλη, το Ρέικιαβικ διαθέτει πάρα πολλές εορταστικές εκδηλώσεις τα Χριστούγεννα. Στην πραγματικότητα, άγνωστο σε πολλούς, είναι ένα από τα καλύτερα μέρη στην Ευρώπη για εορτασμό των Χριστουγέννων με τους αγαπημένους σας που λατρεύουν τις… ψυχρές θερμοκρασίες. Αυτή η πόλη μετατρέπεται πραγματικά σε έναν «κόμβο» χαράς κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων και κάθε κομμάτι της φωτίζεται με εορταστικά φώτα, συνοδευόμενα με το άρωμα των φρεσκοψημένων λιχουδιών.

Θερμοκρασία τον Δεκέμβριο: 0 °C

9

1. Κρακοβία, Πολωνία

Η Πολωνία είναι ένας από τους καλύτερους προορισμούς για τα Χριστούγεννα στην Ευρώπη που γιορτάζουν αυτήν την πολύ περίφημη μέρα του χρόνου με τόσο ενθουσιασμό και χαρά όσο οποιοδήποτε από τα καθολικά έθνη στην Ευρώπη. Με τα στολισμένα χριστουγεννιάτικα δέντρα στις πλατείες της πόλης, τα υπέροχα εκκλησιαστικά ακούσματα και τα πλούσια γλέντια την παραμονή των Χριστουγέννων που ονομάζονται Wigilia, τα Χριστούγεννα στην Πολωνία σίγουρα θα σας κλέψουν την καρδιά. Μάλιστα, λέγεται ότι η μυστικιστική πόλη της Κρακοβίας δείχνει τον… καλύτερό της εαυτό, όταν γεμίζει με χριστουγεννιάτικες εορταστικές εκδηλώσεις και χαμόγελα.

Θερμοκρασία τον Δεκέμβριο: 1 °C

Loader