Οι δύο φωτογραφίες του Zelensky πριν και 40 μέρες μετά τον πόλεμο

Οι δύο φωτογραφίες του Zelensky πριν και 40 μέρες μετά τον πόλεμο

Η φωτογραφία του Ουκρανού προέδρου από την επίσκεψη του στη Μπούσα

Το γύρο του διαδικτύου κάνουν δύο φωτογραφίες του Ουκρανού προέδρου, Volodymyr Zelensky, μία προχθεσινή και μία στις 23 Φεβρουαρίου, ακριβώς μία μέρα πριν ξεκινήσει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Η προχθεσινή φωτογραφία δημοσιεύτηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων και ελήφθη κατά τη διάρκεια της επίσκεψή του στη Μπούσα, όπου διαπράχθηκαν ρωσικές θηριωδίες κατά αμάχων. Στη φωτογραφία βλέπουμε το καταβεβλημένο πρόσωπο του Ουκρανού προέδρου από τη φρίκη του πολέμου που συνεχίζει να τσακίζει τη χώρα, όπου καθημερινά σκοτώνεται άμαχος πληθυσμός. 

Διάβασε Επίσης:  Ζευγάρι στην Ουκρανία παντρεύτηκε περιτριγυρισμένο από συντρίμμια 

3

Σημειώνεται ότι ο Volodymyr Zelensky, χθες Τρίτη, έδειξε στον ΟΗΕ ένα βίντεο με πολύ σκληρά πλάνα ανθρώπων που σκοτώθηκαν στην Ουκρανία εν μέσω της ρωσικής εισβολής, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της προεδρεύουσας του οργάνου αυτού.

Στην ομιλία του ο Zelenskyι ζήτησε από τον ΟΗΕ να αναλάβει «αμέσως» δράση γι' αυτά τα «εγκλήματα πολέμου» που διέπραξαν οι Ρώσοι στη χώρα του. Διαφορετικά τα Ηνωμένα Έθνη θα έπρεπε «απλώς να κλείσουν», πρόσθεσε.

Διάβασε Επίσης: Ουκρανή μητέρα έγραψε στην πλάτη της κόρης της τα στοιχεία της για να μη χαθεί

Ο Ουκρανός πρόεδρος ζήτησε επίσης να αποπεμφθεί η Ρωσία από το Συμβούλιο Ασφαλείας, του οποίου είναι ένα από τα πέντε μόνιμα μέλη, καθώς και να μεταρρυθμιστεί το σύστημα του Οργανισμού ώστε «το δικαίωμα στο βέτο να μην σημαίνει δικαίωμα στον θάνατο».

«Έχουμε να κάνουμε με ένα κράτος που μετατρέπει το βέτο του στο Συμβούλιο Ασφαλείας σε δικαίωμα να (προκαλεί) τον θάνατο (…) Η Ρωσία θέλει να μετατρέψει την Ουκρανία σε σιωπηλούς σκλάβους», τόνισε.

Bρείτε μας στο Instagram

Πηγή

Πηγή φωτογραφιών

 

Loader