Οι Χρυσές Σφαίρες ξανά στην τηλεόραση το 2023

Οι Χρυσές Σφαίρες ξανά στην τηλεόραση το 2023

Οι υποψηφιότητες για όλες τις κατηγορίες ταινιών και τηλεόρασης θα ανακοινωθούν στις 12 Δεκεμβρίου

Οι Χρυσές Σφαίρες μετά τις τελευταίες χρονιές που η εκδήλωση ήταν προσαρμοσμένη στις covid συνθήκες και ύστερα από συμφωνία, επιστρέφουν στην τηλεόραση το 2023. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά το NBC και το Peacock στις αρχές Ιανουαρίου.

Να σημειώσουμε ότι οι Χρυσές Σφαίρες του 2023 αποτελούν μέρος μιας μονοετούς συμφωνίας «η οποία επιτρέπει στο HFPA και το DCP να εξερευνήσουν νέες ευκαιρίες για εγχώρια και παγκόσμια διανομή σε διάφορες πλατφόρμες στο μέλλον». Αυτό θα μπορούσε να υποδηλώνει ότι οι Χρυσές Σφαίρες επιστρέφουν μόνο για το 2023 για χάρη των παλιών καιρών. Η απόφαση του NBC να φιλοξενήσει την εκδήλωση είναι σίγουρα περίεργη μετά τα προβλήματα του παρελθόντος.

Το δελτίο τύπου υπογράμμισε επίσης το γεγονός ότι 103 νέα μέλη/ψηφοφόροι προστέθηκαν στις τάξεις του HFPA και η εισαγωγή τους σηματοδοτεί την πρώτη φορά που ψηφοφόροι που εδρεύουν εκτός των ΗΠΑ προστέθηκαν στην ομάδα ψηφοφορίας. Στις αρχές του 2021, το Διοικητικό Συμβούλιο της HFPA δεσμεύτηκε να έχει τουλάχιστον 13% μέλη Μαύρων. Σε συνδυασμό με την τρέχουσα συνδρομή στο HFPA, το σύνολο των ψηφοφόρων για τα Βραβεία Χρυσής Σφαίρας είναι τώρα 52% γυναίκες, 51,5% από διαφορετικές φυλές, με 19,5% Λατινοαμερικάνους, 12% Ασιάτες, 10% Μαύρες και 10% από τη Μέση Ανατολή.

Είναι γνωστό ότι οι Χρυσές Σφαίρες έχουν κάνει συχνά θεατές και μέλη του κλάδου να αναρωτιούνται όταν επρόκειτο να επιλέξουν έναν πιθανό υποψήφιο. Συχνά, οι περίεργες μέθοδοι τους οδηγούσαν σε άσκοπα άβολες καταστάσεις. Μια τέτοια στιγμή ήταν όταν η επιτροπή επέλεξε να βάλει την ταινία τρόμου Get Out στην κατηγορία Καλύτερης Κωμωδίας ή Μιούζικαλ. Επίσης υπήρξε και άλλο περίεργο επεισόδιο στο οποίο τα μέλη του HFPA δέχθηκαν ένα ταξίδι με πλήρη πληρωμή στο Λας Βέγκας και μια ιδιωτική συναυλία της Cher από τη Sony — και στη συνέχεια το μιούζικαλ Burlesque και η κωμωδία The Tourist με κακές κριτικές κατέληξαν με κάποιο τρόπο να κερδίσουν υποψηφιότητες Καλύτερης Ταινίας στην εκδήλωση.

Όλα αυτά βέβαια ωχριούν σε σύγκριση με μια έκθεση του 2021 που αποκάλυψε ότι η HFPA –η επιτροπή που ψηφίζει σε όλες τις κατηγορίες– είχε έναν εκπληκτικό αριθμό μηδενικών μαύρων μελών. Αυτή η αποκάλυψη ώθησε τους δημοσιογράφους να πιέσουν τους πελάτες τους (ΑΚΑ τα αστέρια που γεμίζουν τις θέσεις της πρώτης σειράς) να μην παραστούν στην εκδήλωση το 2022, γεγονός που με τη σειρά του οδήγησε το NBC να ακυρώσει την εκδήλωση.

Οι υποψηφιότητες για τις Χρυσές Σφαίρες σε όλες τις κατηγορίες ταινιών και τηλεόρασης θα ανακοινωθούν στις 12 Δεκεμβρίου. Ενώ το NBC θα μεταδώσει τις Χρυσές Σφαίρες 2023 στις 10 Ιανουαρίου.

 

Πηγή

Loader