Οι Κύπριες που τραγούδησαν μπροστά στον βασιλιά Κάρολο στο Αββαείο του Westminster

Οι Κύπριες που τραγούδησαν μπροστά στον βασιλιά Κάρολο στο Αββαείο του Westminster

«Ο βασιλιάς Κάρολος επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το τραγούδι και το νόημα των στίχων»

Στο Λονδίνο βρέθηκε η κυπριακή χορωδία Amalgamation, όπου συμμετείχε στην επίσημη τελετή για την ημέρα της Κοινοπολιτείας, η οποία έλαβε χώρα στις 13 Μαρτίου, παρουσία του βασιλιά Καρόλου και της βασιλικής συζύγου του, Καμίλας.

Θέμα της φετινής ημέρας της Κοινοπολιτείας ήταν «Διαμορφώνοντας ένα αειφόρο και ειρηνικό κοινό μέλλον». Στην τελετή -που αναμεταδόθηκε ζωντανά από το BBC - είχαν προσκληθεί 2.000 άτομα, περιλαμβανομένων των Υπάτων Αρμοστών που εκπροσωπούν τις χώρες-μέλη της Κοινοπολιτείας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η ιδρύτρια και μαέστρος της χορωδίας Βασιλική Αναστασίου αναφέρει: «Η κατανυκτική ατμόσφαιρα μέσα στο ναό έκανε την εμπειρία μας μαγική, και το τραγούδι «Ξενιτιά του Έρωτα», σε στίχους και μουσική του αγαπημένου φίλου μας Γιώργου Καλογήρου, δεν άφησε κανέναν ακροατή ασυγκίνητο.

Νιώθουμε απέραντη τιμή για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε ο οργανισμός Royal Commonwealth Society επιλέγοντάς μας να εκπροσωπήσουμε την Ευρώπη σε μια τόσο σημαντική εκδήλωση και τον ευχαριστούμε ιδιαιτέρως.

Στη δεξίωση που ακολούθησε στο Παλάτι του Buckingham, μας δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουμε τον ίδιο τον βασιλιά Κάρολο, ο οποίος επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το τραγούδι και το νόημα των στίχων.

Είμαστε ευγνώμων για την ανεκτίμητη στήριξη που εισπράξαμε από τόσα πολλά άτομα και οργανισμούς και θα θέλαμε να τους ευχαριστήσω από καρδιάς.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα το Υπουργείο Εξωτερικών, το Κέντρο Κυπριακής Χειροτεχνίας, το Stelios Philanthropic Foundation, το Ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντης και τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων. Δεν θα μπορούσα να παραλείψω να ευχαριστήσω και τις δεκατέσσερεις γυναίκες της αποστολής! Τις ευχαριστώ όλες μία προς μία για την αγάπη και την προσήλωσή τους».

Στην αποστολή της χορωδίας στο Λονδίνο συμμετείχαν με αλφαβητική σειρά οι:

Βασιλική Αναστασίου (μαέστρος)

Μυρτώ Αριστείδου

Άντρια Αυγουστή

Μαρία Βουλτσοπούλου

Εύρη Δημητρίου

Χαρά Ζυμαρά

Λήδα Μαππουρίδου

Χριστίνα Μεταξά

Χριστίνα Παπαμιχαήλ

Αναστασία Προκόπη-Τάκη

Παναγιώτα Κωνσταντή

Αννίτα Κωνσταντίνου

Αυγή Χατζηπαύλου

Αργυρώ Χριστοδούλου

Κυριακή Χριστοδούλου

Πηγή: MyLife

Loader