Οι πόλεις της Ευρώπης - που δεν είναι πρωτεύουσες - και αξίζει να επισκεφθείς

Οι πόλεις της Ευρώπης - που δεν είναι πρωτεύουσες - και αξίζει να επισκεφθείς

Όμορφες πόλεις της Ευρώπης για να εξερευνήσεις στο επόμενο σου ταξίδι

Μνημεία, μουσεία, όμορφες γειτονιές και αρχιτεκτονική αλλά και πλούσια γαστρονομία είναι μόνο μερικά από αυτά που μπορείς να βρεις στις πόλεις της Ευρώπης. Ωστόσο, αντί να επιλέξεις για ακόμα μια φορά μια από τις γνωστές πρωτεύουσες, γιατί να μη δώσεις και την ευκαιρία να γνωρίσεις μια άλλη πόλη του εξωτερικού;

Βρήκαμε τρεις όμορφες πόλεις που δεν είναι πρωτεύουσες και αξίζουν την προσοχή σου

Βαλένθια, Ισπανία

3

Πηγή φωτογραφίας

Η Βαλένθια είναι η πόλη της Ισπανίας που τα συνδυάζει όλα. Ποιοτικό φαγητό, διασκέδαση, ψώνια αλλά και ωραία αρχιτεκτονική και μεσαιωνικά κάστρα. Η Βαλένθια ανακηρύχθηκε Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Έξυπνου Τουρισμού αλλά και Παγκόσμια Πρωτεύουσα του Design και μάλλον ήρθε η στιγμή να την επισκεφθείς. 

Διάβασε Επίσης: Το Σάββατο πάμε στο Σκαλί Αγλαντζιάς για ένα αξέχαστο καρναβαλίστικο πάρτι

Λυών, Γαλλία

1

Πηγή φωτογραφίας

Η Λυών είναι η τρίτη πιο μεγάλη πόλη της Γαλλίας και ίσως είναι ο ιδανικός προορισμός για το επόμενο σου ταξίδι. Μια πόλη με ξεχωριστή αρχιτεκτονική, ποιοτική γαστρονομία περικυκλωμένη από τους ποταμούς Ροδανό και Σον. Στη Λυών, θα περπατήσεις κατά μήκος της γέφυρας Λαφαγιέτ πάνω από το ποτάμι, θα εξερευνήσεις την παλιά πόλη - που είναι προστατευόμενη από την Unesco - και θα γευτείς εκλεκτά κρασιά και τυριά. 

Διάβασε Επίσης: Ο Νικόλας Ιωαννίδης πάει... ακάλεστος στο Por Favor (Βίντεο)

Γάνδη, Βέλγιο

1

Πηγή φωτογραφίας

Η Γάνδη είναι μια από τις αρχαιότερες και πιο όμορφες πόλεις του Βελγίου. Η ρομαντική ατμόσφαιρα της πόλης, τα δρομάκια, τα κανάλια και τα επιβλητικά κτήρια μεσαιωνικής και αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής θα σε κερδίσουν με την πρώτη ματιά. Επιπλέον, αυτά που έχεις να επισκεφθείς είναι πολλά. Το κάστρο Gravesteen, το μεσαιωνικό λιμάνι Graslei, ο καθεδρικός του Saint Bavo και ο ναός του Αγίου Νικολάου είναι μερικά από τα κορυφαία αξιοθέατα.

Πηγή

Loader