Οι πραγματικά εξωφρενικές οδηγίες της Σεούλ στις εγκυμονούσες

Οι πραγματικά εξωφρενικές οδηγίες της Σεούλ στις εγκυμονούσες

Δουλειές στο σπίτι, μαγείρεμα για τον άνδρα

Η τοπική κυβέρνηση της Σεούλ προκάλεσε παγκόσμια οργή δημοσιεύοντας εξωφρενικές οδηγίες προς εγκυμονούσες.

Οι οδηγίες δημοσιεύτηκαν σε μια ιστοσελίδα την οποία διαχειρίζεται η κυβέρνηση και απευθύνονται σε γυναίκες που κατοικούν στη Νότια Κορέα και βρίσκονται σε διάφορα στάδια εγκυμοσύνης.

Όπως αναφέρει η Guardian, σύμφωνα με τις οδηγίες, στους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης, οι δουλειές του σπιτιού δεν πρέπει να αποφεύγονται, καθώς μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση ενός σταθερού βάρους. 

8437889245
photo: apnews.com

«Κρεμάστε τα ρούχα που φορούσατε πριν μείνετε έγκυος κάπου να τα βλέπετε, ώστε να σας παρακινήσουν να κρατήσετε το βάρος σας σε φυσιολογικά επίπεδα και, μόλις γεννήσετε να επιστρέψετε στα κιλά σας» αναφέρουν συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Guardian.

Όσο πλησιάζει η ημερομηνία του τοκετού, οι γυναίκες πρέπει να καθαρίσουν το ψυγείο και να πετάξουν προϊόντα που θα λήξουν σύντομα, αλλά και να ετοιμάσουν τρία με τέσσερα γεύματα για τους συζύγους τους «οι οποίοι δεν έχουν συνηθίσει να μαγειρεύουν», τα οποία μπορούν να ζεστάνουν όσο εκείνες θα φέρνουν στον κόσμο το παιδί τους.

Επίσης, πρέπει να φροντίσουν να αφήσουν αρκετά καθαρά ρούχα για τον σύζυγό και τα παιδιά τους, για 3-5 μέρες τουλάχιστον. «Και αγοράστε μια στέκα για τα μαλλιά σας για να μη φαίνεστε ατημέλητη αφού γεννήσετε το μωρό» λένε επίσης οι οδηγίες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Korea Herald, οι οδηγίες δημοσιεύτηκαν στο κέντρο πληροφοριών εγκυμοσύνης και τοκετού, το οποίο άνοιξε το 2019, και επιμελήθηκαν από την Κορεατική Μαιευτική και Γυναικολογική Εταιρεία.

5465667767
Φωτογραφία: Amina Filkins/ Pexels

Ύστερα από το σάλο και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν το περιεχόμενο αφαιρέθηκε, αναφέρει το κορεατικό πρακτορεία ειδήσεων Yonhap.

Η τοπική κυβέρνηση δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι αντέγραψε τις εν λόγω συμβουλές από μια ιστοσελίδα που διαχειρίζεται το Υπουργείο Υγείας. Βέβαια, πριν από λίγα χρόνια, οδηγίες του ίδιου φορέα τόνιζαν ότι «οι γυναίκες πρέπει να δουλέψουν την εμφάνισή τους και οι άνδρες τις επαγγελματικές τους ικανότητες», ενώ υπονοούσαν ότι οι άνδρες που ξοδεύουν πολλά χρήματα σε ραντεβού «επιβραβεύονται».

Πηγή

Loader