Οι «τελετές εξαγνισμού» με 15χρονες

Οι «τελετές εξαγνισμού» με 15χρονες

Σαϊεντολογία και Μπραντ Πιτ

Στις αρχές τις δεκαετίας του ’90 ο Μπραντ Πιτ, είχε μυηθεί στη Σαϊεντολογία, όπου συμμετείχε σε «τελετές εξαγνισμού» σε σάουνα με μία 15χρονη, η οποία είχε οριστεί ως «δίδυμη» του.

Πολύ πριν γίνει μεγάλος σταρ και στις αρχές της δεκαετίας του ’90, ο Μπραντ Πιτ είχε πειραματιστεί για τρία χρόνια στη Σαϊεντολογία μαζί με την τότε κοπέλα, την ηθοποιό Τζουλιέτ Λιούις, προτού και οι δύο αποχωρήσουν από τη θρησκευτική ομάδα.

Μία πηγή από την «Εκκλησία Σαϊεντολογίας του Πόρτλαντ», ανέφερε ότι ο ηθοποιός πέρναγε στο κέντρο διασήμων, πολλές ώρες σε «τελετές εξαγνισμού» με τη «δίδυμη» του, μία 15χρονη κοπέλα, η οποία είχε οριστεί ως υπεύθυνη για να παρακολουθεί την πρόοδο του.

Η πηγή, ένα πρώην μέλος της εκκλησίας της Σαϊεντολογίας δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα «Sun». «Είχα εκπαιδευτεί για να είμαι επόπτης και με έστειλαν Κέντρο των επωνύμων του Πόρτλαντ για εκπαίδευση. Εκεί συνάντησα ένα ανήλικο κορίτσι που ήταν κόρη του επικεφαλής της εκκλησίας της Σαϊεντολογίας στο Πόρτλαντ. Ένα από τα πράγματα που μου είπε, είναι ότι ο Μπραντ Πιτ, ο οποίος εκείνη την περίοδο είχε δεσμό με την Τζουλιέτ Λιούις, η οποία επίσης είχε μυηθεί στη Σαϊεντολογία, πραγματοποιούσε τις τελετές εξαγνισμού στον συγκεκριμένο χώρο για να μένει μακριά από τα φόντα της δημοσιότητας».

Η κοπέλα που επιλέχθηκε για να είναι η «δίδυμη» του Μπραντ Πιτ, ήταν η κόρη ενός από τα εξέχοντα μέλη του κινήματος της Σαϊεντολογίας.

Στη Σαϊεντολογία οι άνθρωποι ζευγαρώνουν με σκοπό ο ένας να έχει την ευθύνη για τον άλλο. Έτσι ο Πιτ καθόταν μαζί της στη σάουνα κάθε μέρα για ένα μήνα, προσέθεσε η πηγή.

Η χρήση σάουνας  αναπτύχθηκε από τον ιδρυτή της Σαϊεντολογίας Λ. Ρον Χάμπαρντ, περιλαμβάνει βιταμίνες και γυμναστική και εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της διαδικασίας «εξαγνισμού» .

«Ήταν σίγουρα μαζί του στη σάουνα, αλλά δεν σημαίνει ότι έκαναν και κάτι πονηρό», είπε ακόμα η πηγή.

Σύμφωνα με τα αρχεία της εκκλησίας της Σαϊεντολογίας, ο Μπραντ Πιτ, παρακολούθησε κάποιες «θεραπείας» από τον Ιούλιο του 1991 και ένα  «ειδικό μάθημα ανθρώπινης αξιολόγησης» τον Μάιο του 1993.

Μάλιστα μέρος του μαθήματος και της εκπαίδευσης στα οποία πήρε μέρος ο Πιτ αποτελούσαν κάποιες φραστικές επιθέσεις  τις οποίες ο ηθοποιός δεν αποδέχθηκε με αποτέλεσμα να φύγει από την τάξη.

«Το πρώτο στάδιο της εκπαίδευσης περιλαμβάνει να κάθεσαι απέναντι από ένα άλλο πρόσωπο και να έχεις κλειστά τα μάτια σου για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, στη συνέχεια κοιτάς το άλλο άτομο με ανοιχτά α μάτια για δύο ώρες και στη συνέχεια προχωράμε στο στάδιο όπου ο “προπονητής” αρχίζει να βρίζει φραστικά τον “μαθητή”, προσπαθώντας να βρει τα “κουμπιά” του»,  γράψει το βιβλίο «Brainwashed», ο πρώην «προπονητής» του ηθοποιού και μέλος εκκλησίας της Σαϊεντολογίας για περίπου 40 χρόνια, Μάικλ Μάλεν.

«Αυτό συνέβη και με τον Μπραντ Πιτ, ενώ ήταν παρόν και η κοπέλα του, η Τζουλιέτ Λιούις. Του μίλησα τόσο άσχημα που δεν πρέπει να το είχε ξανακάνει κάποιος, εκνευρίστηκε, βγήκε έξω, έφτυσε και έφυγε», προσθέτει ο Μάλεν.

Η Λιούις κατάφερε να τον πείσει να επιστρέψει για λίγο αλλά τελικά ο Πιτ αποχώρησε οριστικά το 1993.

«Κανείς δεν θέλει να φεύγει ένας σελέμπριτι εάν δεν είχε επιστρέψει θα είχα πρόβλημα», λέει ακόμα ο Μάλεν.

Πηγή: Pagesix

Loader