Ομοφοβικό bullying εξώθησε 12χρονο αγόρι στην αυτοχειρία

Ομοφοβικό bullying εξώθησε 12χρονο αγόρι στην αυτοχειρία

«Νομίζαμε ότι ήταν μόνο λόγια, αλλά οι λέξεις πονάνε», λένε οι γονείς που γνώριζαν για το bullying

Του έλεγαν θα πάει στην Κόλαση επειδή είναι γκέι και τον χλεύαζαν επειδή φορούσε κάθε μέρα το ίδιο φούτερ που απεικόνιζε τον αγαπημένο του Μπομπ Σφουγγαράκη.

Ένα 12χρονο αγόρι έβαλε τέλος στη ζωή του αφού δέχθηκε ανελέητο bullying και του έλεγαν πως θα πάει στην κόλαση επειδή ήταν γκέι. 

Ο Eli Fritchley, που φοιτούσε σε σχολείο του Τενεσί, λάτρευε τον Μπομπ Σφουγγαράκη και έπαιζε τρομπόνι. Αυτοκτόνησε στις 28 Νοεμβρίου, μην αντέχοντας άλλο «τον πόνο και τα μαρτύρια» των παιδιών στο σχολείο του, είπαν οι γονείς του. 

 

Ο Eli δεν φοβήθηκε ποτέ να είναι ο εαυτός του, είπαν οι Debbey και Steve Fritchley στο WKRN-TV, που τον θαύμαζαν για την γενναιότητά του απέναντι στους νταήδες του σχολείου του. 

221323312
lifo.gr

«Επειδή δεν πίστευε σε κάποια θρησκεία και είπε ότι ήταν γκέι, του έλεγαν πως θα πήγαινε στην Κόλαση», είπε η Debbey. «Του το έλεγαν αυτό αρκετά συχνά».

Επιπλέον πρόσθεσε ότι ο Eli φορούσε το ίδιο φούτερ με τον Μπομπ Σφουγγαράκη κάθε μέρα -το οποίο έπλενε μόνος του- και έβαφε τα νύχια του. «Νομίζω ότι πιθανώς επειδή εμφανιζόταν με τα ίδια ρούχα κάθε μέρα, το χρησιμοποιούσαν εναντίον του», πρόσθεσε.

42435353
lifo.gr

Ο πατέρας του Eli, Steve, είπε: «Ήταν πραγματικά κακοποιητικό. Δεν νομίζω ότι ήταν ποτέ σωματικό. Νομίζω ότι ήταν μόνο λόγια, αλλά τα λόγια πονούσαν. Πονούσαν πραγματικά. Είναι κάτι που δεν περιμέναμε ποτέ».

Αν και οι γονείς του -οι οποίοι θα λέγαμε πως σε βίντεο εμφανίζονται αρκετά ψύραιμοι και ατάραχοι παρά την απώλεια του γιου τους- ήξεραν για το bullying, ούτε η Debbey ούτε ο Steve γνώριζαν την έκταση των συναισθημάτων τους παιδιού τους σύμφωνα πάντοτε με τους ίδιους. «Τον απογοητεύσαμε όλοι. Είναι τόσο απλό», είπε η Debbey. 

 

Η διοίκηση του σχολείου Bedford County School δήλωσε «σοκαρισμένη» και «συντετριμμένη» από την είδηση ​​του θανάτου του Eli. «Όποτε κάποιος αφαιρεί τη ζωή του/της, ειδικά ένα παιδί, είναι αφόρητο», είπε ο επιστάτης Tammy Garrett. 

42244343
lifo.gr

Τώρα οι γονείς του Eli εργάζονται για να διασφαλίσουν ότι κανένα παιδί ή γονέας δεν θα περάσει αυτό που πέρασε η οικογένειά τους. «Ο εκφοβισμός είναι πρόβλημα παντού, όχι μόνο στο Μπέντφορντ», είπε η μητέρα του.  

 

Η οικογένεια Fritchley δημιούργησε ένα λογαριασμό GoFundMe, όπου έχει συγκεντρώσει χιλιάδες δολάρια «για άλλα παιδιά και οικογένειες […] ώστε να μην ξανασυμβεί αυτή η φρικτή τραγωδία». Τα χρήματα όπως οι ίδιοι δηλώνουν, θα διατεθούν προς ενημέρωση και ευαισθητοποίηση...

554656565

«Ως γονείς και παππούδες, είναι ευθύνη μας να μάθουμε στα παιδιά μας να αγαπούν και όχι να μισούν, να είσαι ευγενικός, όχι κακός, να καταλάβουμε ότι όλοι είμαστε διαφορετικοί με τον τρόπο μας και αυτό είναι εντάξει. Αγκαλιάστε τα παιδιά και τα εγγόνια σας, πείτε τους ότι αυτός ο κόσμος δεν χρειάζεται να είναι τόσο γεμάτος κακία γιατί, στην τελική, το κακό δεν κερδίζει ποτέ», λένε οι γονείς του Eli. 

 

Πηγή

Loader