Ονειρεμένη πρωτοχρονιά σε 6 υπέροχες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες

Ονειρεμένη πρωτοχρονιά σε 6 υπέροχες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες

Κάθε χρόνο την πρωτοχρονιά ο ουρανός πάνω από την Ευρώπη φωτίζεται με χρώματα και πυροτεχνήματα

Η πιο λαμπερή βραδιά του χρόνου και η υποδοχή της νέας χρονιάς σε 6 πανέμορφες πόλεις της Ευρώπης

Εδιμβούργο

Οι Σκωτσέζοι ξέρουν πολύ καλά να διασκεδάζουν και το Hogmanay στο Εδιμβούργο το αποδεικνύει περίτρανα! Η πόλη διοργανώνει κάθε χρόνο έναν τριήμερο εορτασμό που ξεκινά στις 30 Δεκεμβρίου με την πομπή των πυρσών και συνεχίζει το επόμενο βράδυ με εντυπωσιακά πυροτεχνήματα πάνω από το Κάστρο του Εδιμβούργου, μόλις το ρολόι σημάνει μεσάνυχτα. Ακολούθως, στην οδό Princess λαμβάνει χώρα το φημισμένο πάρτι του Hogmanay που περιλαμβάνει μουσικές μπάντες, γιγαντοοθόνες, πάγκους με εορταστικά εδέσματα και ποτά και βέβαια πολύ χορό. Και αν ανησυχείτε πώς θα ξεπεράσετε το hangover, εμπιστευτείτε τους Σκωτσέζους και βιώστε μαζί τους το έθιμο Loony Dook βουτώντας το επόμενο πρωί στα παγωμένα νερά του Firth of Forth στο South Queensferry.

Βερολίνο

Ο χειμώνας στο Βερολίνο μπορεί να είναι πολύ κρύος, ωστόσο οι άνθρωποι εκεί έχουν καταφέρει να δημιουργούν κάθε Χριστούγεννα μία πολύ ζεστή εορταστική ατμόσφαιρα, για να υποδεχτούν τους τουρίστες· χριστουγεννιάτικες αγορές στήνονται σε διάφορα σημεία της πόλης, λαμπερά φωτάκια και στολίδια κοσμούν τους δρόμους και πρωτοχρονιάτικα πάρτι οργανώνονται παντού. Την τελευταία νύχτα του έτους πάνω από 1 εκατομμύριο άνθρωποι από όλο τον κόσμο συγκεντρώνονται στο Brandenburg Gate, για να καλωσορίσουν τη νέα χρονιά με πυροτεχνήματα και μετά να διασκεδάσουν όλοι μαζί σε ένα ξέφρενο πάρτι με μουσική, φαγητό, ποτά και εντυπωσιακά light και laser shows που κρατά ως το πρωί.

9

Λονδίνο

Η έλευση του νέου έτους στο Λονδίνο σηματοδοτείται με εκθαμβωτικά πυροτεχνήματα πάνω από τον ποταμό Τάμεση. Εκείνες τις ημέρες στην αγγλική πρωτεύουσα θα βρείτε πραγματικά τα πάντα· από stand-up comedy σόου και θεματικά event μέχρι επίσημα δείπνα και εντυπωσιακές παραστάσεις burlesque. Ό, τι και αν προτιμάτε, έχετε κατά νου ότι θα πρέπει να έχετε κλείσει εκ των προτέρων τα εισιτήριά σας, για να το απολαύσετε! Αν πάλι θέλετε να παρακολουθήσετε τα πρωτοχρονιάτικα πυροτεχνήματα από προνομιακή θέση, σας προτείνουμε το σημείο μεταξύ του Westminster Bridge και του Embankment που προσφέρει μοναδική θέα με ένα εισιτήριο 10 λιρών. Εναλλακτικά, κάντε κράτηση σε κάποιο από τα μπαρ της περιοχής ή επιλέξτε ένα boat party με ποτά, μουσική από Dj και απίστευτη θέα του ολοφώτιστου από τα πυροτεχνήματα ουρανού. Περιοχές όπως το Parliament Hill, το Primrose Hill, το Canon Street και το Tower Bridge παρέχουν εξίσου καλή οπτική και χωρίς εισιτήριο. Μην χάσετε, επίσης, τη φανταχτερή πρωτοχρονιάτικη παρέλαση, κατά την οποία μία ομάδα χορευτών, ακροβατών, μουσικών και performers παρελαύνουν στο κέντρο της πόλης.

Ρέικιαβικ

Η Πρωτοχρονιά στο Ρέικιαβικ είναι μία εντελώς διαφορετική και μοναδική εμπειρία. Εδώ οι ντόπιοι με δική τους πρωτοβουλία πετούν περίπου 500 τόνους πυροτεχνήματα στον ουρανό δημιουργώντας ένα θεαματικό lightshow. Ένα πολύ ενδιαφέρον έθιμό τους είναι να ανάβουν φωτιές και να μαζεύονται γύρω από αυτές χορεύοντας και τραγουδώντας, για να κάψουν ό, τι αρνητικό τους έφερε η προηγούμενη χρονιά. Επίσης, αρέσκονται στο να παρακολουθούν το Áramótaskaup που αποτελεί στην ουσία το εθνικό πρωτοχρονιάτικο κωμικό σόου. Μετά τα μεσάνυχτα θα τους βρείτε να διασκεδάζουν σε μπαρ και κλαμπ με την παρέα τους.

Βιέννη

Για πολλούς αυτή η πόλη κρατά τα ηνία των χριστουγεννιάτικων εορτασμών. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς φορά τα γιορτινά της και φιλοξενεί μία σειρά από θεαματικά events· από δωρεάν συναυλίες και λαμπερούς χορούς μέχρι επίσημα εορταστικά δείπνα. Το highlight εκείνης της βραδιάς είναι αδιαμφισβήτητα το Silverterpfad, το περίφημο πάρτι που απλώνεται σε όλο το ιστορικό κέντρο της πόλης και παρασύρει στο ρυθμό του ντόπιους και τουρίστες. Την εορταστική ατμόσφαιρα ενισχύουν οι συναυλίες που παίζουν από ροκ και ποπ μουσική μέχρι βιεννέζικο βαλς και οπερέττα. Όταν οι καμπάνες χτυπήσουν 12, τα πυροτεχνήματα στο Heldenplatz μπροστά από το Hofburg Palace παίρνουν φωτιά.

1

Μαδρίτη

Η Μαδρίτη γιορτάζει την άφιξη του νέου έτους με μεγάλα οικογενειακά δείπνα και πάρτι σε μπαρ ή έξω στους δρόμους. Το ιδιαίτερο έθιμο της πόλης εκείνη την ημέρα είναι αυτό των 12 σταφυλιών. Το βράδυ της 31ης Δεκεμβρίου οι ντόπιοι φορούν το τυχερό κόκκινο εσώρουχό τους, παίρνουν μαζί τους ένα μπουκάλι cava και 12 σταφύλια και κατευθύνονται προς την Puerta del Sol. Εκεί τα τελευταία 12 δευτερόλεπτα πριν την αλλαγή του χρόνου, τρώνε τα 12 σταφύλια -ένα για κάθε μήνα του έτουςπιστεύοντας ότι αυτό θα τους χαρίσει ευημερία και καλοτυχία για το έτος που έρχεται. Βέβαια η αντίστροφη μέτρηση στην πλατεία της πόλης, είναι μόνο η αρχή, καθώς μετά το πάρτι ανάβει στα τριγύρω bars, pubs και discotecas. Η βραδιά ολοκληρώνεται παραδοσιακά με ισπανικά churros με σοκολάτα. Οι εορτασμοί συνεχίζονται και μετά την Πρωτοχρονιά, στις 5 και 6 Ιανουαρίου με την εντυπωσιακή παρέλαση των 3 Βασιλιάδων που φέρουν δώρα στα παιδιά. 

 

ΠΗΓΗ

Φωτογραφίες

Loader