Όσα ξέρουμε για το Kinds of Kindness, τη νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου

Όσα ξέρουμε για το Kinds of Kindness, τη νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου

Μετά την επιτυχία του Poor Things, η Emma Stone και ο Γιώργος Λάνθιμος συνεργάζονται ξανά, σε μία μοναδική ταινία ανθολογίας

Martin Scorsese και Robert De Niro. Quentin Tarantino και Samuel L. Jackson. Steven Spielberg και Tom Hanks. Wes Anderson και το μισό Χόλιγουντ αυτή τη στιγμή.

Μετά την επιτυχία της Ευνοούμενης και πρόσφατα με το Poor Things, ο Γιώργος Λάνθιμος και η Emma Stone έχουν μπει σε αυτό το κλαμπ συνεργασιών. Το Kinds of Kindness θα είναι το πέμπτο κοινό έργο των δύο – συμπεριλαμβάνουμε φυσικά τη μικρού μήκους Βληχή του 2022 – και, εξαιτίας της επιτυχίας στις συνεργασίες τους, έχει ήδη γίνει μία από τις πιο αναμενόμενες ταινίες του 2024.

Καθώς η Stone συνεχίζει να είναι μία από τις επικρατέστερες στην κούρσα για τον τίτλο της Kαλύτερης Hθοποιού στα Όσκαρ, πολλοί ανυπομονούν για το τι έχει στο μανίκι της για την επόμενή της ταινία. Από το εντυπωσιακό καστ του Kinds of Kindness μέχρι την ενδιαφέρουσα πλοκή της, παρακάτω θα βρεις όλα όσα γνωρίζουμε ότι ετοιμάζει ο Γιώργος Λάνθιμος στο επερχόμενο φιλμ του.

 

Το Kinds of Kindness άρχισε να γυρίζεται τον Οκτώβριο του 2022 στη Νέα Ορλεάνη και ο αρχικός της τίτλος ήταν το AND. Τα γυρίσματα ολοκληρώθηκαν τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους, ενώ ο Λάνθιμος αποκάλυψε σε συνέντευξη στον Guardian ότι δουλεύει ακόμα στο μοντάζ της ταινίας.

Σε αντίθεση με τις άλλες ταινίες του Λάνθιμου, το Kinds of Kindness θα είναι μία ταινία ανθολογίας. Ο δημιουργός αποκάλυψε μερικές βασικές λεπτομέρειες για την ταινία στον Guardian:

«Είναι μία σύγχρονης εποχής ταινία που διαδραματίζεται στις Η.Π.Α. – τρεις διαφορετικές ιστορίες, με τέσσερις ή πέντε ηθοποιούς που παίζουν έναν ρόλο σε κάθε ιστορία, οπότε όλοι παίζουν τρεις διαφορετικούς ρόλους. Ήταν σχεδόν σαν να γυρίζαμε τρεις ταινίες, πραγματικά».

 

Προς το παρόν δεν έχουμε ημερομηνία κυκλοφορίας για το Kinds of Kindness, ωστόσο δεδομένου ότι η παραγωγή της ταινίας ολοκληρώθηκε πριν από ένα χρόνο, είναι πολύ πιθανό να κυκλοφορήσει μέσα στο 2024.

Ο διανομέας της ταινίας, η Searchlight Pictures, λογικά θα προσπαθήσει να επωφεληθεί από την επιτυχία του Poor Things και να κυκλοφορήσει την ταινία τον Δεκέμβριο. Υπάρχει επίσης μεγάλη πιθανότητα η ταινία να κάνει το ντεμπούτο της σε διάφορα φθινοπωρινά φεστιβάλ, όπως το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Telluride, όπως έγινε με τις δύο τελευταίες ταινίες του Λάνθιμου.

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, εκτός δραματικού απροόπτου ο τρόπος κυκλοφορίας θα είναι ο ίδιος με της Ευνοούμενης και του Poor Things. Άρα μιλάμε αρχικά για κυκλοφορία στις κινηματογραφικές αίθουσες και κατόπιν σε streaming πλατφόρμα. Αυτή τη στιγμή η φιλμογραφία του Λάνθιμου βρίσκεται στο Cinobo (Κινέττα, Κυνόδοντας, Άλπεις, Αστακός, Ο Θάνατος του Ιερού Ελαφιού) και στο Disney+ (Η Ευνοούμενη).

 

πηγή κεντρικής φώτο

Loader