Όταν τα εξώφυλλα των βιβλίων ζωντανεύουν

Όταν τα εξώφυλλα των βιβλίων ζωντανεύουν

Απίθανες οπτικές ψευδαισθήσεις

Θα μπορούσες να το χαρακτηρίσεις και ως τέχνη αυτό που κάνει ένα ιστορικό βιβλιοπωλείο στο Μπορντό της Γαλλίας.

Ο λόγος για το βιβλιοπωλείο Librairie Mollat που δημιουργεί τα πιο... ζωντανά πορτραίτα-εξώφυλλα, βάζοντας υπαλλήλους και αναγνώστες να ποζάρουν ως μια εντυπωσιακά φυσική συνέχεια του θέματος που απεικονίζεται.

1

Όπως είναι γνωστό δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο και έτσι το εκάστοτε μοντέλο αφού πάρει την κατάλληλη πόζα, κρατά ως μάσκα μπροστά στο πρόσωπό του ποικίλα εξώφυλλα από βιβλία λογοτεχνίας, τέχνης ακόμα και περιοδικών, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που επιστρατεύονται ρούχα, μαλλιά και μέρη του σώματος για να δημιουργηθεί -έξυπνα και με ακρίβεια- η πιο απίθανη οπτική ψευδαίσθηση.

Αν και το εν λόγω βιβλιοπωλείο μετρά αισίως 123 χρόνια παρουσίας, πετυχαίνει να κοιτά μπροστά και να εναρμονίζεται με τις τάσεις της μόδας και της εποχής χρησιμοποιώντας την τεχνολογία με ευφάνταστο τρόπο. Σε αυτό συνηγορεί και ο λογαριασμός του βιβλιοπωλείου στο Instagram όπου αναρτώνται οι φωτογραφίες των... ζωντανών artworks υπό τον τίτλο -και το hashtag- Book Face, εκτοξεύοντας τον αριθμό πωλήσεων και followers στα ύψη. 1098765432

Πηγή 

Loader