”Over the Rainbow”: Η πολύχρωμη ταράτσα στην Κίνα που έγινε πόλος έλξης

”Over the Rainbow”: Η πολύχρωμη ταράτσα στην Κίνα που έγινε πόλος έλξης

Eίναι το νέο αξιοθέατο της χώρας

Το έργο τέχνης φτιάχτηκε πάνω σε μια ταράτσα.

Για να επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα χρειάστηκαν να δουλέψουν 100 αρχιτέκτονες. Το μέρος είναι ιδανικό για φωτογραφίες και βίντεο, ενώ οι λωρίδες γίνονται και τρισδιάστατες, δίνοντας ένα εντυπωσιακό θέαμα.

Το ” Over the Rainbow” αποτελεί μια ζωντανή παρέμβαση από 100 αρχιτέκτονες που έδωσε νέα ζωή σε μια αχρησιμοποίητη βεράντα σε ένα εμπορικό κτήριο στην Τσανγκσά της Κίνας. Το έργο που απεικονίζει ένα ουράνιο τόξο είναι μια εντυπωσιακή ανακαίνιση στον τελευταίο όροφο που συνδυάζει τέχνη, παιχνίδι και κοινωνική αλληλεπίδραση. 

 

Διάβασε Επίσης: Η Mj Rodriguez έγραψε ιστορία αφού έγινε η πρώτη τρανς ηθοποιός που κέρδισε Χρυσή Σφαίρα 

Οι αρχιτέκτονες προσπάθησαν να κάνουν αυτήν την πολύχρωμη ταράτσα ένα μοντέρνο υπαίθριο κοινοτικό κόμβο, που θα χρησιμεύσει ως σημείο συνάντησης και χώρος αναψυχής που προσκαλεί ανθρώπους όλων των ηλικιών από την πόλη Τσανγκσά της Κίνας να εξερευνήσουν και να αλληλεπιδράσουν. Εκμεταλλευόμενη την οροφή σε σχήμα καμάρας, η ομάδα σχεδιασμού των 100 αρχιτεκτόνων χρησιμοποίησε παράλληλες λωρίδες χρώματος, σχηματίζοντας ένα ουράνιο τόξο. Καθεμία από τις γραμμές που απεικονίζονται με διαφορετικό χρώμα λειτουργεί ως πλατφόρμα που φιλοξενεί συγκεκριμένες λειτουργίες και χαρακτηριστικά που ενθαρρύνουν τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις μέσω του ελεύθερου χρόνου και του παιχνιδιού. 

Αυτές οι ρίγες που αρχικά εκτελέστηκαν ως γραφικά δαπέδου 2D για κυκλοφορία, σε ορισμένες στιγμές γίνονται τρισδιάστατα σχήματα σχηματίζοντας αστικά έπιπλα, δομές παιχνιδιού και αντικείμενα για αναψυχή. Ολόκληρο το σύστημα των λωρίδων γίνεται τρισδιάστατο, υψώνοντας από το επίπεδο του εδάφους, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα κοινωνικό αμφιθέατρο με υπέροχη θέα που ανοίγει προς τον ποταμό xiang. Επιπλέον, οι κάθετοι τοίχοι με γεωμετρικά σχήματα και μοτίβα τραβούν γρήγορα την προσοχή των επισκεπτών και γίνονται ιδανικά σημεία για selfie. 

Πηγή

Loader