Παιδί γεννήθηκε από έμβρυο που ήταν κατεψυγμένο επί 27 χρόνια

Παιδί γεννήθηκε από έμβρυο που ήταν κατεψυγμένο επί 27 χρόνια

Πέντε χρόνια ήταν αντιμέτωποι η Τίνα και ο Μπεν Γκίμπσον από το Τενεσί της Αμερικής με την στειρότητα παρά την επιθυμία τους να αποκτήσουν ένα παιδί και το έκαναν με δύο έμβρυα που ήταν κατεψυγμένα.

Τότε, όμως, πληροφορήθηκαν από το τοπικό δίκτυο ειδήσεων για την υιοθεσία εμβρύων που βρίσκονται σε καθεστώς κατάψυξης. Αποφάσισαν, λοιπόν, να απευθυνθούν στο Εθνικό Κέντρο Δωρεάς Εμβρύων (NEDC), έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό στο Νόξβιλ που αποθηκεύει κατεψυγμένα έμβρυα που προέρχονται από δωρεές.

«Αυτός είναι ο μόνος λόγος που μοιραζόμαστε την ιστορία μας. Εάν οι γονείς μου δεν το είχαν δει στις ειδήσεις, τότε δεν θα ήμασταν εδώ» σημειώνει η Τίνα, δασκάλα δημοτικού που αναζητούσε λύση, η οποία θα την έκανε μητέρα.

Ρεκόρ

Στην αρχή, η Τίνα και ο Μπέντζαμιν Γκίμπσον απέκτησαν τη Έμα το 2017, που με τη γέννησή της έσπασε ρεκόρ ως το έμβρυο που είχε παραμείνει κατεψυγμένο για 23 χρόνια.

Ένα ρεκόρ που έχασε από την ίδια της την αδερφή που γεννήθηκε 27 χρόνια από την κατάψυξή της.

Σύμφωνα με το NEDC, η διάρκεια ζωής των κατεψυγμένων εμβρύων δεν έχει τέλος. Το χρονικό πλαίσιο περιορίζεται, ωστόσο, από την εποχή της τεχνολογίας.

Πηγή 

Loader