Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και το Sistema Cyprus ανακοινώνουν συνεργασία

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και το Sistema Cyprus ανακοινώνουν συνεργασία

Το Sistema Cyprus αποτελεί ένα μουσικο-κοινωνικό πρόγραμμα, εμπνευσμένο από το El Sistema της Βενεζουέλας

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (UNIC) και το Sistema Cyprus ανακοινώνουν την επίσημη έναρξη της συνεργασίας τους μέσω της υπογραφής Σύμφωνου Συνεργασίας. Η συνεργασία αυτή μεταξύ του Sistema Cyprus και του UNIC στοχεύει στην ανταλλαγή και συνεργασία σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος για την ενίσχυση των αναπτυξιακών προσπαθειών τους.

Μέσω αυτής της συνεργασίας, οι φοιτητές του UNIC θα έχουν πρόσβαση σε ευκαιρίες μαθητείας και πρακτικής άσκησης στη μουσική εκπαίδευση, επικοινωνία, marketing, μέσα ενημέρωσης, διοίκηση και διαχείριση έργων στο Sistema Cyprus. Οι φοιτητές του UNIC θα έχουν επίσης ευκαιρίες για τη διεξαγωγή έρευνας και για την ολοκλήρωση πρακτικής παρακολούθησης και άσκησης σε τομείς όπως η ψυχολογία και η κοινωνική εργασία. Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας θα είναι σε θέση να προσφέρει υποτροφίες σε μαθητές του Sistema Cyprus στα ακαδημαϊκά προγράμματα του Πανεπιστημίου. Η προσφορά του Πανεπιστημίου Λευκωσίας έχει ήδη ξεκινήσει αφού από την τρέχουσα ακαδημαϊκή χρονιά έχει προσφέρει υποτροφία στο Τμήμα Μουσικής σε μια μαθήτρια του Sistema Cyprus κάνοντας το όνειρο της για μια ευκαιρία στην τριτοβάθμια εκπαίδευση πραγματικότητα. 

Επιπλέον, αυτή η συνεργασία έχει ως στόχο το σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων για επαγγελματική ανάπτυξη μέσω εκπαιδευτικών σεμιναρίων, διαδραστικών εργαστηρίων και ερευνητικών προγραμμάτων που θα ωφελέσουν τους μαθητές των δύο οργανισμών.

Το Σύμφωνο Συνεργασίας υπογράφηκε στις 21 Οκτωβρίου 2019 από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Καθηγητή Φίλιππο Πουγιούτα και την Εκτελεστική Διευθύντρια του Sistema Cyprus Δρ. Νικολέττα Πολυδώρου. Παρόντες στη συνάντηση βρίσκονταν οι Δρ. Μύρια Κκάλη και Κος. Πέτρος Στυλιανού (συνιδρυτές του Sistema Cyprus) και ο Δρ. Βασίλης Καλλής, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Μουσικής και Χορού της Σχολής Επιστημών Αγωγής (Πανεπιστήμιο Λευκωσίας). 

Ο Πρύτανης Πουγιούτας επανάλαβε τη διαχρονική του στήριξη προς το Τμήμα Μουσικής και Χορού και εξέφρασε την ελπίδα και επιθυμία του για τη περαιτέρω ανάπτυξη του τμήματος σε Τμήμα Παραστατικών Τεχνών, με τη προσθήκη νέων προγραμμάτων όπως οι Θεατρικές Σπουδές. 

Η Δρ. Νατάσα Οικονομίδου, αντιπρόσωπος του Τμήματος Μουσικής και Χορού από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, επισκέφθηκε την πρόβα ορχήστρας του προγράμματος Sistema Cyprus. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης της η Δρ. Οικονομίδου μίλησε στα παιδιά του προγράμματος για τη συνεργασία των δύο οργανισμών και τις προοπτικές των ιδίων για σπουδές στο μέλλον. Σκοπός της επίσκεψης ήταν τόσο η ενημέρωση όσο και η προσπάθεια για έμπνευση των παιδιών να βάζουν ‘μεγάλους’ στόχους για το μέλλον τόσο ακαδημαϊκούς όσο και καλλιτεχνικούς. 

Τόσο το Sistema Cyprus όσο και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας δηλώνουν τον ενθουσιασμό τους για αυτή τη συνεργασία και προσβλέπουν στην ανάπτυξη περαιτέρω κοινών δράσεων και πρωτοβουλιών.

Λίγα λόγια για το Sistema Cyprus

Το Sistema Cyprus αποτελεί ένα μουσικο-κοινωνικό πρόγραμμα, εμπνευσμένο από το El Sistema της Βενεζουέλας, που έχει ως στόχο να προσφέρει δωρεάν μουσική παιδεία σε όλα τα παιδιά και νέους μέσα από τη δημιουργία Ορχηστρών και Χορωδιών. Ο δεύτερος του στόχος είναι η προώθηση του  σεβασμού και της αναγνώρισης ευάλωτων ομάδων από την κοινωνία. Το πρόγραμμα δραστηριοποιείται στην περιοχή της Φανερωμένης (σε συνεργασία με το Δήμο Λευκωσίας), στο Σπίτι της Ελπίδας (σε συνεργασία με το Hope for Children CRC Policy Center) και στην περιοχή της Φανερωμένης στη Λάρνακα (σε συνεργασία με το Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας για Παιδιά και Νέους) προσφέροντας δωρεάν μουσικά όργανα και μαθήματα σε περισσότερα από 200 παιδιά και νέους. To Sistema Cyprus, είναι μέλος του Sistema Europe, του Ευρωπαϊκού δικτύου το οποίο φιλοξενεί  περισσότερα από 30 προγράμματα που είναι εμπνευσμένα από το El Sistema της Βενεζουέλας.

Loader