Πανεπιστήμιο στην Ιαπωνία έκανε διακρίσεις κατά γυναικών και θα το πληρώσει ακριβά

Πανεπιστήμιο στην Ιαπωνία έκανε διακρίσεις κατά γυναικών και θα το πληρώσει ακριβά

Οι 13 γυναίκες θα πάρουν αποζημίωση από το Πανεπιστήμιο

Αποζημίωση σε 13 γυναίκες καλείται να καταβάλει η Ιατρική σχολή στην Ιαπωνία για διακρίσεις σε βάρος τους κατά τις εισαγωγικές εξετάσεις.

Συγκεκριμένα, το Πανεπιστήμιο, Juntendo, στο Τόκιο είχε θέσει αυστηρούς κανονισμούς για τις γυναίκες υποψήφιες ισχυριζόμενο πως διαθέτουν καλύτερες επικοινωνιακές δεξιότητες από τους άνδρες και άρα έχουν σαφές προβάδισμά σε σχέση με εκείνους.

Ακολούθησε την Avant-Garde στο Instagram

Ακολούθησε την Avant-Garde στο Facebook

Οι 13 γυναίκες καταγγέλλουσες έδωσαν εισαγωγικές εξετάσεις μεταξύ 2011 και 2018 και απερρίφθησαν αλλά όπως αποδείχθηκε τα αποτελέσματά τους είχαν πειραχθεί.

Το Πανεπιστήμιο αφού παραδέχθηκε τις πράξεις του, καλείται να πληρώσει γύρω στα οκτώ εκατομμύρια γεν (58.650 ευρώ) για συναισθηματική οδύνη. Σημειώνεται ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που πανεπιστημιακό ίδρυμα στη χώρα «συλλαμβάνεται» να χρησιμοποιεί ανάλογες πρακτικές. 

Διάβασε Επίσης: Galop: 9 στα 10 ΛΟΑΤΚΙ θύματα σεξουαλικής βίας δεν κάνουν καταγγελία στην αστυνομία

Κυβερνητική έρευνα το 2018 στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο του Τόκιο, έδειξε πως παραποιούσε τις βαθμολογίες γυναικών υποψηφίων από το 2006. Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης,  το 2018 ορισμένοι διοικητικοί υπάλληλοι πίστευαν ότι οι γυναίκες θα εγκατέλειπαν την ιατρική ή θα εργάζονταν λιγότερες ώρες μόλις παντρεύονταν και έκαναν παιδιά.

Διάβασε Επίση: Loud Music Festival: Eτοιμάσου για 4 μέρες γεμάτες μουσική και διασκέδαση

Πηγή

Πηγή φωτογραφίας

Loader