Παράσταση για τη βασίλισσα από παιδική ορχήστρα της Κύπρου

Παράσταση για τη βασίλισσα από παιδική ορχήστρα της Κύπρου

Κυπριακή παιδική ορχήστρα παίζει μουσική μέσω διαδικτύου για τη βασίλισσα Ελισάβετ, δείτε το βίντεο και την αντίδραση της βασίλισσας

Την παιδική μουσική ορχήστρα Sistema Cyprus υπό την καθοδήγηση της μουσικού Νικολέτας Πολυδώρου απόλαυσε η βασίλισσα Ελισάβετ σε βίντεο που έγινε προς τιμήν της.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι βραβεύσεις της Κοινοπολιτείας με τον τίτλο Points of Light είναι οι βραβεύσεις που αναδεικνύουν τα κατορθώματα αλλά και τη σημαντικότητα του εθελοντισμού ανάμεσα στις χώρες της Κοινοπολιτείας. Οι βραβεύσεις αυτές των εθελοντών ουσιαστικά αναγνωρίζουν το πόσο ουσιαστικός είναι ο εθελοντισμός αλλά και την προσφορά τους στην τοπική κοινωνία. 

βκξξηκηξκξηκξηκ

Η Αυτού Μεγαλειότης γνώρισε τους 3 νικητές από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο, την Μοζαμβίκη και την Κύπρο. Από την Κύπρο τον Αύγουστο του 2020 βραβεύτηκε η Νικολέτα Πολυδώρου, ιδρύτρια και εθελόντρια μουσικός που δημιούργησε τον οργανισμό Sistema Cyprus.

Με αφορμή την τιμητική βράβευση, την προηγούμενη εβδομάδα τα παιδιά του Sistema Cyprus έπαιξαν μουσική μπροστά στη βασίλισσα μέσω διαδικτύου και συγκεκριμένα το έργο Modus Cyprius μια σύνθεση του Κύπριου συνθέτη Ανδρέα Μιχαλόπουλου.

Δείτε το βίντεο και την αντίδραση της βασίλισσας:

Το Sistema Cyprus ιδρύθηκε το 2018 και έχει σαν στόχο να δώσει δωρεάν μουσική εκπαίδευση σε όλα τα παιδιά και νέους και να μεταμορφώσει τις ζωές τους δίνοντάς τους την ευκαιρία να αποκτήσουν μουσικά όργανα, να συμμετέχουν σε ορχήστρα αλλά και σε χορωδία. 

ξηκηηξκξηκξηκξηκ

Οι βραβεύσεις της Κοινοπολιτείας Points of Light 
Τα βραβεία ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο του 2018 και μέχρι τώρα έχουν βραβευθεί 163 εθελοντές από 53 χώρες. Πρόσφατα προστέθηκαν και οι Μαλδίβες ως 54η χώρα της Κοινοπολιτείας. Η Βασίλισσα της Αγγλίας κάθε εβδομάδα βραβεύει εθελοντές, για την προσφορά τους στις τοπικές κοινωνίες. 
 

Loader