Τechno πάρτι σε μοναστήρι στον Πενταδάκτυλο (βίντεο)

Τechno πάρτι σε μοναστήρι στον Πενταδάκτυλο (βίντεο)

Οι θρησκευτικοί ηγέτες κάνουν λόγο για ασέβεια και βεβήλωση τόπων λατρείας και νεκροταφείων στην Κύπρο.

Οι θρησκευτικοί ηγέτες της Κύπρου με κοινή δήλωση καταδικάζουν τη χρήση του αρμενικού μοναστηριού του Σουρπ Μαγκάρ στον κατεχόμενο Πενταδάκτυλο για techno πάρτι στις 20 Μαρτίου του 2021. Το πάρτι μεταδόθηκε στο YouTube στις 7 Απριλίου 2021.

Στη δήλωση οι θρησκευτικοί ηγέτες κάνουν λόγο για ασέβεια και βεβήλωση τόπων λατρείας και νεκροταφείων στην Κύπρο, ανεξάρτητα από την πρόθεση, τη θρησκεία, το δόγμα και την ονομασία.

Τονίζουν επίσης το αίτημά τους όπως όλοι αυτοί οι χώροι λατρείας τυγχάνουν σεβασμού και προστασίας από βανδαλισμούς, κακή χρήση και βεβήλωση.

Αναφέρουν πως η έλλειψη σεβασμού δημιουργεί πόνο, καλλιεργεί δυσπιστία και γίνεται εμπόδιο στην ειρηνική συνύπαρξη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το πάρτι οργανώθηκε από ομάδα προγραμματισμού εκδηλώσεων, που προφανώς οργανώνει και μεταδίδει ηλεκτρονικές μουσικές εκδηλώσεις σε διάφορους χώρους, συμπεριλαμβανομένων ιστορικών και πολιτιστικών τοποθεσιών.

Η εκδήλωση ηχογραφήθηκε και ανέβηκε στο YouTube στις 7 Απριλίου 2021.

Το Sourp Magar είναι ένα Αρμενικό Μοναστήρι του 11ου αιώνα, που ιδρύθηκε από την Κοπτική Ορθόδοξη Εκκλησία στη μνήμη του Αγίου Μακαρίου. Είναι εγκαταλελειμμένο από το 1974 και χρήζει προστασίας, ανακαίνισης και πλήρους αποκατάστασης. Είναι το πιο σημαντικό μέρος λατρείας και προσκυνήματος για την αρμενική κοινότητα της Κύπρου και το μόνο Αρμενικό μοναστήρι στην Κύπρο.

ΚΥΠΕ

Loader