Πέντε τρόποι να πιούμε το ποτό μας χωρίς να φορτωθούμε θερμίδες

Πέντε τρόποι να πιούμε το ποτό μας χωρίς να φορτωθούμε θερμίδες

Κι όμως, μπορούμε να ακολουθήσουμε μια σωστή δίαιτα χωρίς να στερηθούμε το αλκοόλ

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που θέλουμε να πιούμε και να απολαύσουμε το ποτό μας στα πάρτι, στις παραλίες, στο μπαλκόνι μας. Είναι η εποχή των κοκτέιλ και των μοχίτο.

Όμως, όλοι γνωρίζουμε ότι εκτός από ένα κουραστικό χανγκόβερ την επόμενη μέρα, το ποτό δεν κάνει καλό στην υγεία μας και έχει πολλές θερμίδες. Οπότε αν θέλουμε να ακολουθήσουμε κάποια διατροφή ή κάποιο πρόγραμμα γυμναστικής συνήθως το ποτό καταστρέφει κάθε προσπάθεια μας.

Αυτό ισχύει εν μέρει. Διατροφολόγοι τονίζουν ότι δεν χρειάζεται να απέχουμε από το ποτό για να διατηρήσουμε την φυσική μας κατάσταση. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να απολαύσουμε το ποτό μας αρκεί να προσέχουμε τι και πόσο θα πιούμε.

i8758

Ας σκεφτούμε καλύτερα πριν διαλέξουμε σφηνάκι

Συχνά σκεφτόμαστε ότι αφού σκέτο το αλκοόλ δεν περιέχει υδατάνθρακες, ένα σφηνάκι δεν θα έχει πολλές θερμίδες. Σύμφωνα με την διατροφολόγο Μπόνι Τάουμπ-Ντιξ, οι υδατάνθρακες δεν είναι η μόνη πηγή θερμίδων που πρέπει να σκεφτούμε. Το αλκοόλ μόνο του περιέχει περίπου εφτά θερμίδες ανά γραμμάριο, που σημαίνει ότι ένα σφηνάκι μπορεί να περιλαμβάνει περίπου 100 θερμίδες.

ytuj

Να αποφεύγουμε να γεμίζουμε το ποτό μας προτού το ολοκληρώσουμε

Το μυστικό στο ποτό είναι να πίνουμε με μέτρο. Είναι δύσκολο να συγκρατηθούμε και να μην πιούμε παραπάνω από όσο σκοπεύαμε ειδικά αν έχουμε βγει με την παρέα μας ή είμαστε σε κάποια εκδήλωση. Αλλά είναι σημαντικό να μετράμε πόσα ποτά πίνουμε και να μην γεμίζουμε το ποτήρι μας προτού τελειώσουμε το ποτό μας.

Η διαιτολόγος Τζόι Ντάμποστ λέει ότι είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πόσο αλκοόλ πρέπει να καταναλώνουμε γιατί πολλές φορές δεν καταλαβαίνουμε πόση ποσότητα αλκοόλ πίνουμε και για αυτό πίνουμε περισσότερο. Ένα ποτήρι με αλκοόλ ισούται τυπικά με 360mL μπύρας, 150mL κρασιού και 50mL αλκοολούχο ποτό. Συνίσταται να καταναλώνουμε ένα με δύο ποτά την ημέρα.

Μετρώντας τα ποτά μας μειώνουμε και τις πιθανότητες ενός κουραστικού χανγκόβερ που υπό άλλες συνθήκες θα μας κρατούσε πίσω στην δίαιτα μας και την γυμναστική μας.

oiuy

Να αλλάξουμε από πίνα κολάντα σε φρουτώδη σανγκρία

Εκτός από τις θερμίδες που έχει από μόνο του το αλκοόλ, τα συνοδευτικά που βάζουμε στο ποτό μας ανεβάζουν τα επίπεδα των θερμίδων συνολικά. Για παράδειγμα μια πίνα κολάντα μπορεί να έχει περισσότερες θερμίδες από ένα ολόκληρο γεύμα.

Πιο υγιεινές επιλογές που μπορούμε να βάλουμε στο ποτό μας χωρίς να χάνουμε την φρουτώδη γεύση ή το στυλ είναι τα ανθρακούχα νερά, τα αφεψήματα βοτάνων όπως η μέντα και οι χυμοί από φρέσκα φρούτα. Στην πραγματικότητα, κάποια από αυτά τα υλικά περιέχουν μια σειρά από βιταμίνες, θρεπτικών συστατικών και μετάλλων. Για παράδειγμα, μπορούμε να πιούμε ντάκιρι με φρέσκιες φράουλες ή μια σανγκρία με φρούτα.

Να προσθέσουμε ότι κάποιοι τύποι αλκοόλ περιέχουν υγιεινά συστατικά όπως για παράδειγμα το κρασί περιέχει αντιοξειδωτικά και η μπύρα πολλά θρεπτικά συστατικά από τα δημητριακά από τα οποία προέρχεται.

hrjy

Καλύτερα να πιούμε ένα ποτό με πολύ ζάχαρη παρά πολλά ποτά που θεωρούνται πιο "υγιεινά"

Πολλοί πίνουμε αλκοόλ γιατί μας αρέσει και χαλαρώνουμε. Γι′ αυτό είναι καλύτερο να πιούμε μόνο ένα ποτό που μας αρέσει πολύ παρά να δοκιμάσουμε πολλές πιο "υγιεινές" εναλλακτικές. Αλλά προσοχή μην το παρακάνουμε, γιατί τότε είναι που θα αρχίζουμε να παίρνουμε τις παραπάνω θερμίδες.

98o8

Να μην ξεχνάμε να πιούμε νερό

Είναι σημαντικό να παραμένουμε ενυδατωμένοι. Και η Ντάμποστ και η Τάουμπ-Ντιξ συνιστούν να πίνουμε ένα ποτήρι νερό για κάθε ποτό που καταναλώνουμε. Πίνοντας ένα μη αλκοολούχο ποτό μεταξύ των ποτών μας δεν μας κρατά μόνο ενυδατωμένους αλλά βοηθά στο να μετριάσουμε την ποσότητα ποτού που θα πιούμε. 

Παρομοίως, μπορούμε να βάλουμε πολλά παγάκια στο ποτό μας τα οποία κρατούν το ποτό μας παγωμένο και απολαυστικό και βοηθούν στην ενυδάτωση μας. Με αυτόν τον τρόπο το ποτό μας θα διαρκεί περισσότερο αφού λιώνουν και τα παγάκια και η γεύση θα γίνεται δυνατότερη χωρίς να προσθέσουμε επιπλέον αλκοόλ.

Πηγή

Loader